Podjeli

Mediji nas zasipaju aktivnostima naših političara, koji uglavnom troše novce koje Hrvatska nema, a aktivnosti su usmjerene s ciljem da se odmaknemo od domaćih problema.
Cijena benzina već je stara vijest, o bezobraznoj trošarini se ne priča, već o tome tko pije a tko puši.
 Rasprava o tome koliko je bomba  bila velika  potkrijepljena je listom papira i slikama muzejskih eksponata, rupa je zatrpana, idemo dalje u režiji vladajućih koji dalje nastavljaju zaštitom domaćeg kriminala.
U ovoj godini mjesečno trošimo 160 mlijuna više radi većih cijena, a ne zbog rata Ukrajini, a niti
zbog stvaranja zaliha kako nam vješti manipulatori žele nametnuti.
Slike kako se u velikim količinama kupuje bez prave pozadine, ulje naveliko kupuju i uvijek su kupovali pečenjari i ugostitelji, a tako je i sada, no nama podmeću te slike kako bi nas potakli na još veću potrošnju, dok se prema datom obećanju, ne smanji PDV na hranu.
Na 160 milijuna kuna više, država  ubere 1/4  i to je jedina matematika.
S druge strane otkupnu cijenu mlijeka  Dukat je povećao za 15 lipa, državi se fućka hoće li netko više htjeti imati krave, jer povećanje  cijene mlijeka ne pokriva ni sapun koji treba farmer za pranje ruku
U Saboru se raspravlja o komasaciji poljoprivrednog zemljišta no ta tema nikoga ne zanima. Vlada ima svoj skriveni dugoročni plan zemljište će ići u koncesiju, bog te pitaj kome, i po kojoj cijeni.
Istovremeno smo ovaj tjedan vidjeli  kako se srozao drugi mirovinski stup, pa tako, ako ste u siječnju imali u drugom mirovinskom stupu oko 303 tisuće  uplaćenih kuna danas to vrijedi 267 tisuća kuna.
Štednja taman vrijedi  za godinu dana života manje, a tek je 20 dana rata. Istovremeno podatak da je Podravka čiji je većinski vlasnik mirovinski fond svom menadžeru darovala 4000 opcijskih dionica koje  odmah prodao i zaradio  2,800 000 kuna
Takav odnos vlasnik – zaposlenik nema nitko u svijetu, još ćemo vidjeti, a lako je moguće, da je Podravka i kupac tih dionica za vlastiti trezor, jer teško je na tržištu danas postići tako dobru cijenu, osim ako transakcija nije dogovorena.
Naša se javnost bombardira vijestima bogatstvom ruskih oligarha, a malo priča o hrvatskim tajkunima, jučer su zaplijenjene ruske jahte, na našima “tajkunskima” opet će ljetovati političari koji su omogućili stjecanje enormnog bogatstva za pojedince miljenike vlasti.
U Podravci je plaća dosegla oko 5 000 kuna, a gospodin je za prošlu godinu dobio pored svoje plaće 560 plaća radnika iz pogona što je otprilike 43 godine rada.   O tome nema vijesti na TV, to je zakon bogatih i moćnih, o tome se ne raspravlja.
Nama kao sigurnost nude avione u niskom preletu, dok svojim donatorima nude čisti “keš” na vrijeme, da ga sklone za sigurne dane.
Ovakve zakone donijeli su kad smo mi bili zabavljeni nekom drugom igrom, koncesiju na slavonsku zemlju, koja je bila sitniš, dali su Agrokoru, koji je nestao u vlasništvu ruskih banaka, a sada se opet priča o otkupu s novcima mirovinskih fondova.
Hrvatsku smo platili u domovinskom ratu životima branitelja, sada ju treba opet otkupiti od hrvatskih ttajkuna.
U ministarstvu obnove kao ministar zaposlen je vlasnik koncesije obale u Dubrovniku za neke sitne novce, ministar Radman tajkun proizašao iz nepoštene privatizacije.
Rat u Ukrajini  došao je našim političarima kao koprena za pljačkanje vlastitih građana.
Na sudu je pravo potvrđena optužnica za Josipu Rimac iz koje se da isčitati da je svojim makinacijama željela priskrbiti korist od 19 milijuna kuna za svoje prijatelje u godinu dana.
 Josipa Rimac osobni je izbor Andreja Plenkovića, cijenu bi trebali platiti svi građani Hrvatske u cijeni struje.
Niti jedan državnik u svijetu poslije tako katastrofalne lošeg izbora svojih suradnika ne bi ostao  premijer  niti dan poslije potvrde optužnice.
Što god danas rekao, kako god se svrstao globalno i danas će benzin i hrana biti među najskupljima u Europi kojeg će plaćati građani Hrvatske i za sebe i te političare.
Sigurnost nam neće dati ni najsuvremeniji avioni, niti proturaketni sustav dok se ne riješimo domaćih pljačkaša naše imovine.
Samo izbori i ništa drugo, licemjerna solidarnost sa stradalnicima dok su Hrvati stjerani u siromaštvo kao obični kmetovi, a tajkuni pospremaju lovu na sigurno.
Dignite glave, dok vi pognutih glava razmišljate kako će te proživjeti do kraja mjeseca, netko će od vašeg minulog rada pospremiti milijune za svoje praunuke, kao i gospodin, ovaj utorak, iz Podravke.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo