Podjeli

Trenutno je na vagi jel’ veći šok promjena vlasništva Fortenove, ili je od toga veće neznanje naše vlade. Potrošili su novaca i vremena pričajući o rusofilima među saborskim zastupnicima, a Rusi i njihovi su “delali” posao.
Plenković mali picek prema velikoj glisti, može samo razrogačiti oči i čuditi se.
Nitko nije kupio Fortenovu jer je to odlučio taj čas, već je istraživao i planirao i s pravim ljudima razvijao prijateljstva, umatao darove, davao pozamašne popuste, polako pleo mrežu u koju je upala velika riba.
Tko je pravi kupac još je u fazi iznenađenja,ali se špekulira da bi to mogao biti tajkun s Lošinja, onaj isti koji je ugostio s velikim popustom bivšeg ministra Marića. Mali “ptić” ostavio je neizbrisivi trag, i povukao se na vrijeme u zaklon od bure koje će naići.
Carstvo na Lošinju nije nastalo pronalaskom rudnika zlata, već je tu bilo puno sumnjivih transakcija.
Bahatija Plenković  s nesposobnim ministrima oko sebe, majstorski je predriblan u vlastitom jedanaestercu, slati Vujnovca na pregovore s novcima mirovinskih fondova njemačke banke, potez je kao da klinca iz pero lake kategorije u boksu, pošaljete u ring sa sumo borcem najteže kategorije.
Takva biljka kao Vujnovac može samo rasti u Hrvatskoj, samo za njega ima dovoljno kisika, svi ostali na aparatima za preživljavanje bore se za dah.
Još će biti oko Agrokora puno iznenađenja, još nam visi arbitraža iznad glave koja bi mogla Todoriću donijeti  pravo na odštetu, a autorima restrukturiranja puno godina zatvora. Danas poljski revizor daje iskaz koji će napraviti prevagu na jednu stranu.
Sad je na redu Plenković da primi šeika najprije da mu zahvali što je njegova zemlja pomogla u spašavanju Prebega koji je zbog vatrene ljubavi ratovao u Ukrajini.
Šeik si je pripremio stazicu prijateljstva i doček pun topline, u delegaciji s naše strane mora biti Grlić Radman, diplomat visoke kategorije, nježna pjesnička duša.
Šeik ide kontra dobrih hrvatskih običaja najprije veselje, pa onda posao stoljeća.
Jučer u “Otvorenom” pobrojano sve što su dobili penzioneri, ni riječi o tome da je II stup uništila inflacija, koja super dobro puni proračun.
I tu je mali “ptić” ostavio trag, “upogonio” je prinose tako da je  izgubljena ušteđevina na stotine tisuća radnika koji ni još ne znaju da im je štednja za starost nestala.
Gospođa Rada Škugor nije obavila samo transakciju života, ona je uzrokovala početak rasplitanja gordijskog čvora i spomenica u crkvi vrijedi svake kune koju su platili građani Hrvatske, ako se klupko razmota do kraja, treba joj i kapelicu napraviti.
Ovaj je tjedan donio spoznaju da nam je vlada pored toga što je od glave do pete korumpirana još i totalno nesposobna.
Sad je na njima hoće li sami otići ili će čekati da ih jedno jutro probudi zvono na vratima.
Dragi ljudi pomozimo da se klupko odmota, u razmatanju tog klupka, sakrivena čuči, budućnost Hrvatske.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo