Podjeli

Prije nešto više od godinu dana Dalekovod je poslao svojim dioničarima obavijest da im 100 dionica vrijedi 1 dionicu.
Tako se Dalekovod dokapitalizirao da bi se uredio za prodaju. Ta jedna dionica danas vrijedi 17 kuna. Dalekovod je nakon što se iz njega “iscijedilo” sve što se moglo, otkupio ga je Končar.
Nekada se to zvalo nacionalizacija, danas se to zove dokapitalizacija na štetu malih dioničara. Preuzeli su dionice bez ikakve nadoknade.
 U sve je kako vidimo bio umiješan Pavao Vujnovac.
 On je među većinskim vlasničkim dioničarima Pevexa, koji je nakon vrlo uspješne godine  odbio isplatiti dividendu  malim dioničarima.
Ove godine Vujnovac je prodao i hotel na Braču mirovinskim fondovima koji su u ogromnim gubitcima.
Vujnovac je jučer u Esplanadi, po izboru Večernjeg lista, proglašen gospodarstvenika godine.
Glasali su čitaoci VL, no po njihovom izboru gospodarstvenik godine bi bio  Nikola Dujmović predsjednik UO “Spana”, no presudio je žiri.
Za događaj godine proglašen je ulazak Hrvatske u euro zonu i nagradu su dobili Boris Vujčić i Davor Božinović za Schengen.
Krešo Petek, po saznanjima DORH-a, oštetio je Janaf za 100 milijuna kuna.  Izgleda da će se taj novac naplatiti od prodaje luksuznog hotela, vikendice, i još luksuznije vile.
Čovjek je bio na glasu kao jako uspješan poduzetnik i za to je dobivao, isto kao u Vujnovac velika priznanja.
 Ako je nešto bio vrhunski, to je vrhunski znao prikriti da mulja, kada  su ga ulovili tek kada je “smuljao” 100 milijuna.
Mirovinski fondovi službeno su u gubitcima oko 7 milijardi, a još se ne istražuje kroz koju rupu curi novac, mali dioničari na dionicama za velike firme poput ĐĐ,  ostali su bez svojih dionica i nitko se ne bavi time koliko su izgubili.
Vujnovac, da je kupio Fortenovu, ponudio bi dionice na burzi, Fortenova je osnovana u Nizozemskoj s kapitalom od 20 000 kuna, a mirovinski fondovi na sanaciji Agrokora izgubili 801 milijun kuna..
To smo već vidjeli s HT, dionicama koje su građanima ponudili po 260 kuna, danas vrijede 174 kune.
Danas u Nacionalu piše da je na ročište o Agrokoru u režiji DORH-a došao dvojnik  revizora i  jedan osumnjićeni navodno traži DNK čovjeka. kojega ne pozna, a navodno su dugo godina surađivali.
Krešimir Filipović koji je kod nas ugodno ćaskao s novinarima, prije nekoliko dana, navodno je uhapšen u Londonu.
Uz sve to jučer su u Hrvatskoj registrirane 92 lažne dojave o postavljenoj bombi. Dojave su bile lažne, ali preko tisuću ljudi nije moglo raditi svoj posao, a na stotine interventnih  policajaca tražilo je bombe.
Kaos na sve strane, ministar Božinović veli da zna od kud su došle prijetnje, ali nam neće reći.
Ministar dodaje da se to dešava i u drugim zemljama, iako nikad nismo čuli da se nešto slično dešava u Sloveniji.
Država koja se pozicionira na prvo mjesto, u sredini kojoj egzistira, po gospodarstvenom kriminalitetu, iz čije Vlade ministri odlaze u zatvor, a iz zatvora se vraćaju u Sabor, otvorila je širom vrata za sve muljatore svijeta., u kojima prednjće domaći.
Manje više svi veliki gospodarstvenici završe svoj veliki uspon, padom na donji kat kreveta u Remetincu.
Za stvaranja kaosa kriva je Vlada Andreja Plenkovića koja je podigla željeznu ogradu oko Banskih dvora dok se građani s prijetnjama na svakom koraku moraju snalaziti sami.
Od kada su na vlasti, a došli su uz pomoć plinskih boca, počeli su stvarati atmosferu u kojoj vlada kaos i kriminal. Čovjek koji im je pomogao  i sve organizirao Josp Klem,  već je dugo u zatvoru.
 Cijenu svega plaćaju građani, najvećim porezom, najvećim PDV -om, ogromnim gubitcima mirovinskih fondova, najvećom inflacijom, najgorim ovršnim zakonom, sve skupa zbrojeno najlošijim standardom u EU.
Ako ih ne zaustavimo, s njima može biti samo gore, otpiliti ćemo i zadnju granu na kojoj sjedimo, a to je turizam. Turisti upravo sada listaju kataloge i traže gdje će rezervirati smještaj.
Zaustaviti loše vijesti možemo samo mi, učinimo to dok nije kasno!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo