Podjeli

Puno vremena je prošlo od kada je na Markovom trgu ministar Beroš prošao pokraj ranjenog policajca, ne osvrnuvši se, treba li i može li mu pomoći. Ranjeniku je pomagala prodavačica iz obližnjeg dućana i odvjetnik iz susjedstva. Hitna nije došla pa ga je zbrinuo,
 isto slučajno, naišli sanitet iz Zagorja.
Dr. Beroš tada se pravdao protokolom, iako je bilo svima jasno da ga je uhvatila amnezija na Hipokratovu zakletvu.
Prošle su godine, zdravstvo svakim danom bilježi nove dugove, uz dugove brojimo i usputne afere, Hrvatska je u vrhu svijeta po smrtnosti, a na Markovom trgu kao uspomena kada je u Hrvatskoj zaboravljen Hipokrat, stoji željezna ograda, koja dijeli narodne zastupnike i nenarodnu Vladu od eventualni napadača.
Bilo je pokušaja opoziva ministra Beroša, no uvijek se u Saboru prikupi dovoljno prodanih “Juda” koji glasaju kako odluči politika, a ne razum, slika i brojevi smrtnosti u Hrvatskoj.
Kasno je za mnoge koji su umrli, a možda nisu trebali, za njih se ne zna, nitko nije glasno žalovao za njima, otišli su u tišini, odnijeli istinu sa sobom.
 Ostale su “Jude”, svi zbrinuti na vrijeme, proizvode nove afere , sliježu ramenima kada gore šume, sliježu ramenima kada prođu pored čovjeka koji hranu vadi iz kontejnera, brane kriminalce uhvaćene do grla u pekmezu, slave obljetnice bitaka u kojima nisu bili, pripisuju si zasluge branitelja koji su poginuli
Sva saznanja o velikoj smrtnosti starijih ljudi, govore da najviše umiru od siromaštva,  neadekvatne skrbi, koju si ne mogu priuštiti s mirovinama koji dobivaju za minuli rad.
Nakon turističke sezone, koju prati nepodnošljiva inflacija,generirana većom potrošnjom dobro stojećih turista iz inozemstva, naša Vlada ne razmišlja o ozbiljnom povećanju mirovina i plaća koja bi pokrila inflaciju, već razmišlja o kozmetičkim pripravcima kojima bi pokrili bezdušnost guranja starijih ljudi u siromaštvo.
Za svoj ugled velikih “vojskovođa” i političara velikih formata kupuje avione koji će služiti da probijaju zvučni zid i najnovijom odlukom i veliki ratni brod koji će služiti za pokazivanje ljetnih modnih kreacija, zabilježenih milenijskim fotografijama, moćnih nenarodnih vladara .
Znalci kažu da se avioni pete generacije koriste 20% jer vojska nema stručnjake koji bi znali što s njima, a i ratni brod je nasukan ovih dana , pokvarene kanadere nema tko popraviti, a poklonjene helikoptere nema tko sastaviti.
Ništa ne proizvodimo, naša turistička ponuda je takva da stranci na svom tanjuru imaju hranu iz svoje zemlje, vino iz svojih podruma, sladoled im proizvode hrvatski radnici u tvornici koja je u Hrvatskoj, no zarada od preskupog sladoleda odlazi strancima..
Na bankomatima dižu novce,velika provizija odlazi njima u njihove zemlje, za njihove umirovljenike , za njihov napredak i u ulaganje u njihove nove tehnologije.
Trebali smo znati, trebali smo prepoznati, da ove štićene kolone koje pod rotirkama obilaze gradove , parade u skupim odjelima, vode samo tome da njima bude dobro, a ostalima kako se snađu.
Kad je prvi put javno izgovoreno:
” Onaj kome se ne sviđa , neka ode,”
 napravljena prva izdaja hrvatskih građana, a mi smo odobrili svojom šutnjom !
Nijemi smo svjedoci nečinjenja, Banija i Zagreb još čekaju obnovu!
Radnici, umirovljenici, intelektualci i svi koji volite ovu zemlju, prekinite šutnju, ona je ubojito oružje koji uzrokuje siromaštvo !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo