Podjeli

Gospođa Mirka Jozić rođena Lučić  rodila se u krajoliku oko Žepče  uskočila je u politiku prije 6 godina na listi stranke Milana Bandića u 11 izbornoj jedinici.
Prije toga zaposlila se u zagrebačkom Holdingom.
Predizborni skup za izbore održao se u Žepču ispred Doma kulture . Milan Bandić vodio je skup, a s tog područja na listi je bila i Leonarda Živković Tomić.
Izlet u politiku nije uspio, ali se njezin položaj u Holdingu učvrstio. Kao pročelnica što god to značilo, sigurno je bila na desnoj strani čela “mesije “Bandića , brzo je usvojila njegov sistem rada i običaja.
Kao štovatelj tradicije koji počinje na postavkama:
 “Use, Za se i Poda se”
uskoro se pokazalo potrebitim da se angažira  zaštitarska tvrtka da čuva stanove u vlasništvu grada koje su njihovi stanari napustili pretežito odlaskom u “vječni dom” ,ali i poslovnim prostorima kojima je prijetila invazija novih poduzetnika.
Susjedi kažu da su zaštitare vidjeli tu i tamo, imali su oznake Bilić – Erić u kojima je direktor Matija Jozić suprug Mirke Jozić.
Za tu i tamo, obilazak stanova i poslovnih prostora, zaštitarska tvrtka uzela je za prošlu godinu oko 26,5 milijuna kuna. Jučer Mirka kaže da su čuvali puno toga, da je Tomašević nesposoban i da izvlači iz ladica prljavo rublje da bi prikrio svoju nesposobnost.
Nadala se Mirka da će novi gradonačelnik staviti prljavo rublje u” već “mašinu, pokriti novim prilivom koji se slijeva na račun grada. Zna ona koliko točno sijeda i od čega se može pokriti.
 No Mirka je postala Nemirka, DORH je pokupio papire, vijeća se,analizira i moglo bi se desiti da se Mirka jednog jutra probudi uz zvonjavu zaštitara kaznenog zakona koji obično zvone ranom zorom.
Stanovi koji su se čuvali za 945 kune po danu i nije trebalo čuvati jer derutni su i stari ,
a čuvanje je koštalo kao novi stan na za dvogodišnju “čuvarinu.”
Čuvarina za derutne stanove  i neiskorištene poslovne prostore za grad Zagreb je iznosila koliko bi koštala barem dva državna “Doma za  starije.”
 Mirka danas ismijava institucije, ne razumije novu formulu u Zagrebu da trošak koji plaćaju građani mora imati svrhu i smisao.
Mirka je davno došla u Zagreb ,ali ostala je vjerna tradiciji  iz svojega kraja.
Nema kod Mirke jačeg zakona od:
” “Use, Zase i Podase”
Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo