Podjeli

U cijeni goriva 6 kuna uzima država, a 75 lipa je ekstraprofit koji dobivaju trgovci.
Kad je ono ministar Filipović pokazao mišiće SLO Petrolu, pa je javnost obavijestio da Petrol hoće uvući ruke u džepove hrvatskih potrošača, izostavio je činjenicu da država pri zamrzavanju cijena nije fiksirala ni trošarinu ni PDV, nego je dalje zavlačila ruku u džepove građana, a cijenu zamrzavanja platili su trgovci.
Petrol je prikazom poslovanja potpuno demantirao Filipovića.
Petrol priprema tužbu, odnosno mali dioničari,  i protiv. SLO i protiv HR.
Protiv Hrvatske za 45 milijuna eura, jer Petrol nije ostvario dobitak od 100 tisuća eura ( kako je iskvakao Pajo Patak) nego gubitak od
3 489 352 eura. Filipović je lažući  o stvarnom stanju tko uzima, a tko plaća, povukao mačku za rep.
Petrol će i ponuditi nagodbu koja će biti nešto povoljnija, no svi stručnjaci u tom svijetu kažu da ako do tužbe  dođe da će Hrvatska država izgubiti, pa je povoljnije prihvatiti nagodbu.
Pajo Patak loše je obavio zadatak, no on nije na redu za izbacivanje iz kokošinjca.
Kokošinjac napušta Paladina i navodno ministrica Tramišak, ona vjerojatno zbog dugog jezika, pretpostavka je da je nešto krivo ispričala u DORH -u, kad je ono kod njih bila na cjelonoćnom boravku.
 No ovih dana još je jedna optužba aktualna.
Nekad najljepša kupališta u okolici Zagreba, Šmidhen u Samoboru, danas potpuno devastirana. Hrvatski fond za privatizaciju u vrijeme Sanadera sklopili su ugovor o 50 godišnjoj koncesiji s tvrtkom  Fantasyland Šmidhen, dobili su sve pravne bitke koje je protiv njih vodio CERP i  HFP zbog navodno ne podmirivanja obaveza.
Sud je utvrdio da su država i CERP neopravdano osporavali koncesiju da je Fantazija S, podmirila sve svoje obaveze .
 Fantazija sada tuži CERP i državu za fantastičnu svotu u iznosu od 1 milijardu eura koju su izgubili, jer im država nije dopustila da raspolažu onim što su platili.
2019 ministarstvo državne imovine s Goran Marićem kao ministrom, dogovoreno je da će država otkloniti sve prepreke koje su sprječavale da Fantazija počne graditi novo kupalište, no to do dana današnjeg nije učinjeno usprkos tome što je Fantazija sve tužbe dobila.
Kako ono ljudi kažu biti j…n i pošten nije moguće u realnom svijetu, moglo je u Hrvatskoj neko vrijeme no vjerojatno više neće moći. Novi koncesionar vjerojatno nije nikome isplatio proviziju pa su se veliki igrači narogušili, no izgleda da su se na krivog namjerili.
Naravno da će sve ovo platiti hrvatski građani novcima iz proračuna, usput da napomenem da je Europska komisija  procjenu rasta BDP koju je donijela Vlada RH  za 2023 prepolovila na 1,8% rasta.
Ono što nije učinio Banožić, koji je naslijedio Gorana Marića, kao ministar za državnu imovinu i štetu koju je učinio aktualni ministar Filipović, pokazujući mišiće, moglo bi nas koštati bilo kakvog rasta BDP u ovoj godini, a još nas čeka rasplet  pravne zavrzlame oko Agrokora.
Danas na internetom kruži jedna prigodina poruka
“Da smo pravilno zaokružili na izborima, danas trgovci ne bi cijene zaokruživali na više. “
U državi koja nije u stanju uzeti 10 milijuna eura s računa Roberta Ježića koji je priznao da čuva mito za Sanadera, a poduzetnike za veću cijenu kave za nekoliko centi naziva lopovima i prevarantima i jedan glas za, je previše.
Svaki nadahnuti istup Pinokio Premijera iza sebe sakriva hrpu laži i uludo potrošenog novca hrvatskih poreznih obveznika i potrošača, koji plaćaju drugi po veličini PDV u EU, a kao posljedicu imamo najveće cijene u okruženju, a to nije od Nove Godine.
Opet nam podvaljuje Pinokio s porukom:
“Drž’te lopova”
Da lopove treba  zadržati, ali ih treba tražiti na pravom mjestu!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo