Podjeli

Površno gledanje na stvari ljudima ponekad izazove neprimjerenu euforiju i okrenu svoje mišljenje u smjeru trenutnog impulsa koji vješto plasiraju trenutno vladajući.
 Sberbank i VTB ostaju bez 25 hektara slavonske zemlje, veliki naslovi danas se šepure u novinama.
Nikada nismo takav naslov pročitali kada je tu zemlju  Hrvatska izgubila, onda smo čitali “HDZ spasio Agrokor,”
a ta zemlja dio je Agrokora.
Sada država kupuje imovinu Hrvatske koju je uz milijune potrošene na konzultante za spašavanje, uspješno spasila. Uz zemlju otišao je i Ledo  i još puno toga, svi mali dioničari ostali su bez svojih dionica.
Što bi bilo da je Agrokor otišao u stečaj nitko ne analizira, možda je sada trenutak da se građani Hrvatske traže objašnjenja tko je pravi vlasnik Fortenove, tko je kupio Ledo, i tko će ponovo platiti spašavanje već jednom spašene firme.
Novonastalom situacijom mnoge hrvatske firme koje su već isporučile svoje proizvode u Bjelorusiju u Ukrajini kolateralne su žrtve rata. Još se sjećamo kako su velike firme poput Prvomajske nestale u klirinškom dugu s Rusijom.
Nedavno je Borovo  objavilo da je Hrvatska država zadržala poravnanje klirinškog duga između Borova i Rusije, nikad Borovo nije dobilo novac za svoje isporučene cipele.
Umjesto toga država pomaže tu i tamo uz veliku pompu u garancijama za kredite
Hoće li se povijest ponoviti Končar ima velika potraživanja u Bjelorusiji i Ukrajini za već isporučenu robu.
Zlokobnu rečenicu koju je izrekao ministar Čorić da ništa nije Hrvatsko sada treba gledati u drugom kontekstu.
Čije je ono što se prodalo, čijim novcima se spašavalo i čije će opet biti kada se spasi.
S iskustvima koje imamo moramo zahtijevati transparentnost svakog poteza, tražiti objašnjenja za svaku kunu potrošenu iz mirovinskog fonda.
Neugodno iznenađenje već se dogodilo s plinom. Vladine mjere ne pokrivaju sve dobavljače. Tako će kupci koji imaju dobavljača E-on ostati bez potpore vladinih mjera, a plin je poskupio 127 % i nitko ne garantira da neće još. Što će biti s cijenama struje koju isporučuje  E -on, još se ne zna.
 U zemlji gdje je 1/4 ljudi na u zoni siromaštva svaki krivi potez države donosi novu vojsku siromašnih, pri tome ne smijemo zaboraviti da svi zaposleni  danas koji imaju plaću manju od 1000 eura, neće uplatom u mirovinski fond pokriti ni minimalnu mirovinu.
 Sudbina Hrvatske u ljudima je koji staju u obranu optuženih za dijela koje se mogu kazniti s 5 godina zatvora, upravo se spremaju u zapljenu privatne imovine građana druge države.
Hrvatska je prošla svoj rat i imamo generale koji su izašli kao multimilijunaši iz našeg rata i generala koji je  osuđen i odslužio zatvorsku kaznu za krađu zlata, dragulja i dijamanta. Taj general je u mirovini od 35 godina starosti i ima mirovinu oko 3 prosjećne iz rada ostvarene s 31 godinu staža.
Prošli tjedan “Povjerenstvo za sukob interesa”  pokrenulo je postupak prema ministru obrane koji si je dodijelio stan koji mu po važećim propisima ne pripada
Niti jedan komadić Hrvatske nije siguran, niti jedna tvornica nije sigurna dok je HDZ na kormilu države.
Nema velikog i malog lopova , već prilika čini lopova.
Strateški interes građana Hrvatske je da eliminira sve lovce na prilike, ova vremena gdje jedna kriva odluka može stvoriti na tisuće siromašnih ne dozvoljava odgodu bavljenja domaćim problemima.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo