Podjeli

U današnjem slobodnom govoru Hrvoje Zekanović,  predsjednik stranke Hrvatski suverenisti,  govorio je o suverenitetu RH na primjeru odnosa sa EU:

„Je li Hrvatska suverena država? Nije! Hrvatska je svoj suverenitet prebacila na Europsku uniju! „ istaknuo je Zekanović na nastavio:

 „Ponekad se neke države odriču svoje suverenosti kada imaju neki interes od te zajednice. Ima li Hrvatska interes od Europske unije? Ovdje prije svega mislim na ekonomski  interes. To je jako upitno! A vladajući nikad nisu htjeli, pa ni danas ne žele da se ispita ekonomski okvir članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Činjenica koji nitko ne želi reći sa ove govornice jest da Hrvatska od ove godine plaća 150.000.000,00 eura veću članarinu, odnosno ukupno  650.000.000,00 eura godišnje!

Hrvatska Europskoj uniji na godišnjoj razini bespovratno daje desetke tisuća radnika, naših visokoobrazovanih djevojaka i mladića koji odlaze u Njemačku, Belgiju, Francusku….

Hrvati u hrvatskoj osuđeni su kupovati gotovo isključivo europske proizvode.

Postoji još jedan veliki problem Europske unije, a to je da se Hrvatska odrekla dijela svog teritorija kada je ušla u Europsku uniju,  radi se o gospodarskom pojasu, odnosno ZERP-u.

Island je 2015. godine prekinuo svoj proces pristupanja Europskoj uniji.  Znate li zašto? Zato jer mu nije odgovaralo da njegovo ribolovno more postane europsko ribolovno more.  A Hrvatska se još prije ulaska u EU, 2008. godine, odrekla svog gospodarskog pojasa! Mi smo već tada dozvolili državama članicama EU da ribare u našim vodama! Island to nije napravio! Hrvatska je napravila!

Ono što svi relevantni znanstvenici iz tog područja kažu je da Hrvatska gubi oko milijardu kunagodišnje zahvaljujući tome što prvenstveno talijanski ribari kod nas izlovljavaju ribu.

Toliko o našoj suverenosti! Jesmo li suvereni? Nismo. A bit ćemo sve manje i manje.

Generalni guverner Plenković ne vodi računa o suverenosti Hrvatske jer da vodi napravio bi jednu jednostavnu stvar na koju smo mi Hrvatski suverenistiukazali, a poslali smo i Vladi jedno jednostavno pitanje koje glasi:

„ Planira li Vlada Republike Hrvatske od Europske komisije zatražiti potpunu zaštitu IGP?“

Nije pitanje hoćemo li ga mi proglasiti, jer se s time ništa ne mijenja! Sa proglašenjem Isključivog gospodarsko pojasa se ništa ne mijenja!

Hoćemo li tražiti potpunu zaštitu IGP ? Ja mislim da nažalost nećemo. Dapače, uvjeren sam da nećemo“.

Cijeli govor možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=_lSgfJwkcTE

 

Hrvoje Zekanović


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo