Podjeli

Doista postavlja se opravdano pitanje kada će Porezna uprava napraviti kapilarnu analizu poslovanja Z1 televizije i njenih udarnih emisija, jer stvara se javni dojam da se u tim i sličnim medijskim segmentima valjaju silni milijuni crnog novca……!?

 

Trgovački lanac Pevex je izvijestio javnost da je prodao Z1 televiziju tvrtki Kodiak Trade, a tvrtka je u vlasništvu izvjesnog gospodina Hrvoja Milasa.

Novi vlasnik Z1 televizije, tvrtka Kodiak Trade, po podacima iz sudskog registra, osnovana je sredinom listopada 2017. godine, sjedište joj je u Zagrebu, a sukladno zadnjim izmjenama od prije nešto manje od mjesec dana, kao osnivač i direktor tvrtke navodi se izvjesni gospodin Hrvoje Milas. Tvrtka je inače imala 2 zaposlena, a kako navode mediji rade na smanjivanju zaposlenika. Upss!?

Kada takva tvrtka praktički bez zaposlenih i bez ikakve infrastrukture za uspješno vođenje jedne velike medijske kuće kupuje Z1 što je bombastično popraćeno u mainstreamu, svaki imalo normalan promatrač mora se upitati o čemu se tu zapravo radi? Najčešća su pitanja hoće li Z1 s novim vlasnikom i nadalje politički pogodovati desnom političkom spektru u Hrvatskoj, poglavito kroz svoje emisije kao što su Bujica Velimira Bujanca i Press klub Tihomira Dujmovića? Nadalje, špekulacije idu toliko daleko da neki uglednicu iz medija tvrde da Andrej Plenković stoji iza Hrvoja Milasa koji je kupio Z1 kako bi mogao ugasiti spomenute Škorine megafone.

Činjenica je da je „Pevex“ u javnosti, na temelju snažnih indicija percipiran kao tvrtka koja nije samo izmislila Miroslava Škoru kao političara, već ga je, kako se špekulira,  obilato financirala kako u predsjedničkoj kampanji, tako i u daljnjem Škorinom političkom aktivizmu i u rastu njegovog Domovinskog pokreta. Uz tvrtku Pevex u tom kontekstu se često špekulativno spominjao i s PPD za kojega se također sumnja da je  povezan s ruskim kapitalom, što bi značilo, ako je to istina, da je Miroslav Škoro ruski igrač. Kad god bi se o tome javno pisalo u medijima uprava Pevexa je hitno tražila javni demantij takvih i sličnih špekulacija koje navodno štete njihovom ugledu i ekonomskom rastu tvrtke. Žestoko su se ograđivali od financiranja Miroslava Škore, a samim time i od Maria Radića člana uprave vlastite tvrtke koji se politički angažirao i ušao u Domovinski pokret Miroslava Škore. Špekuliralo se da će Mario Radić biti ministar gospodarstva ukoliko se Škoro dograbi vlasti!? Logično, to bi za Pevex bio pun pogodak!

Objavljena transakcija da Pevex prodaje Z1 televiziju zapravo je dokaz da su oni bili vlasnici i financijeri televizije koja je snažno promovirala Škoru, njegov DP i koja je u tom kontekstu obilato pripomogla rušenju Kolinde Grabar Kitarović i instalaciji Zorana Milanovića na Pantovčak. Ako netko tvrdi da se Pevex kao vlasnik Z1 televizije nije miješao u uređivačku politiku te kuće može ispasti samo smiješan ne poznavatelj tehnologije vladanja medijima, kojima uvelike gospodari uvozni lobi duboke države. Uređivačka politika Z1 televizije, snažna podrška Miroslavu Škori, vjerojatno je kroz procjene i ispitivanje tržišta trebala pogodovati Pevexu u njihovom ekonomskom rastu kod povećanja prodaje u svojim centrima, no na njihovu žalost politika im se vratila kao bumerang, pa im je padom Škorine popularnosti kao političara, ali i kao zabavljača, njihovo vlasništvo nad Z1 televizijom postalomlinski kamen oko vlastitog vrata, kojega se treba pod hitno riješiti. Ito pod uvjetom da se na bilo koji način zadrži dragocjeni marketinški prostor!?

Radi li se ovdje o stvarnoj ili fiktivnoj prodaji Z1 televizije?

Naravno, čini se fiktivno da fiktivnija ne može biti!To je ista, ili vrlo slična  priča kao kod Milana Bandića ili Milijana Vase Brkića koji u imovinskoj kartici nemaju ni jednu nekretninu u vlasništvu nego je sve prepisano na žene i užu rodbinu da se ne bi preispitivalo podrijetlo imovine. Tako je izgleda i s Pevexom!  Vjerojatno su našli tvrtku Kodiak Trade s vlasnikom Hrvojem Milasom koji je za određenu naknadu podmetnuo leđa pod Pevexove pogrešne poslovne politike i njihovo uplitanje u politiku na strani ortodoksne desne oporbe. Vjerojatno su ocijenili da im to šteti u više važnih aspekata, osobito u kontekstu mogućih kapilarnih provjera poslovanja tvrtke od strane državne Porezne uprave koja je pod kontrolom vladajućih. Doista postavlja se opravdano pitanje kada će Porezna uprava napraviti kapilarnu analizu poslovanja Z1 televizije i njenih udarnih emisija, jer stvara se javni dojam da se u tim i sličnim medijskim segmentima valjaju silni milijuni eura crnog novca!? Bez ikakve sumnje, Z1 televizija nastavit će s potpuno istim uređivačkim politikama s novim fiktivnim ili stvarnim vlasnikom, osim nekih čisto kozmetičkih noviteta koji će se pojaviti s novim vlasništvom.

 

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo