Podjeli

Iza nas je tjedan u kojem je zorno prikazano carstvo licemjerstva koji su uspostavili  političari u Hrvatskoj.
Nema područja u kojem nisu uprljani principi, osnovne postavke i izvorna namjena,
Rektor Boras s pokušajem da nastavi doživotno koristiti privilegije koje mu je donio položaj i još dodati neke nove, da mu građani Hrvatske plaćaju telefon i ljetovanje, do fakulteta u Osijeku koji je iznjedrio elitne doktorate bez morala i znanja,a lakome na pozicije .
Premijer se postavio kao zaštitnik legla korupcije i “grabista”za nezaslužene beneficije koje su prigrabili njegovi suradnici
Premijer zagovara legalizaciju otimačine društvene imovine, legalizaciju koja počiva na temeljima najstarijeg zanata na svijetu
Politička odanost najskuplja je roba momentalno u Hrvatskoj, stanovi van okvira potrebe , pa do onih sitnih stvari kao što su lampe i pegle.
 Sve je dozvoljeno dok ljubav traje, dozvoljen je ispravak doktorata, dozvoljeno je boravište i prebivalište u skladu s mogućnošću ostvarenja imovinske koristi.
Progone se oni koji su na svojem poslu htjeli uvesti red, naplatiti ugovoreno, poslovni prostori besplatni za elitu i prijatelje, čak i mogućnost podnajma iako nije plaćan najam.
Ljudi u užem intimnom krugu oko premijera zaboravljaju tko su i što . Prednjači ministar Radman koji je iz Prisoja lansiran u elitni skupinu bogataša na političkom djelovanju svojeg oca koji je većinu života bio u samom vrhu onih koje sada Radman spominje s gnušanjem i prezirom.
Radman se ne odriče bogatstva stečenog u prošlom sistemu, koji je se nastavio gomilati i u ovom novom, ali moralizira po pitanju drugih.
Ljudska povodljiva vrsta koja cijeni novac kao jedino Božanstvo, gomila i uživa u kolekciji nekretnina i ciframa na računima
  U to isto vrijeme građani pred financijskim slomom, u vladi pripremaju “pakete” pomoći odugovlače s pakiranjem paketa ne bi li se prorijedili mogući korisnici jer po njima siromaštvo počinje 1. 04.
Simboličan datum za otvaranje paketa onih koji očekuju darove.
Licemjerstvo na kubik ,200 kuna vaučer za pomoć onima koji već mjesecima  i godinama ne mogu spojiti kraj s krajem. 1 april bit će dan još jedne podmukle prevare onih koji su sebe osigurali, građanima Hrvatske u paketu će bukvalno zamotati frišku figu.
“Stručnjaci” koji nas uče da kupujemo gdje je jeftinije nemaju pojma da su umirovljenici već odavno u dnevno lovu na sniženja, da se svaki dan putuje po gradu u Lidlu se kupuje krumpir u Plodinama zelje, a u Ivanščici ulje da bi se skuhao sekeli gulaš bez mesa za četiri dana u tjednu.
 Nema  razdaljine koju neće prevaliti hrvatski umirovljenik radi sniženja, sa štapom u ruci i umjetnim kukom ako želi preživjeti.
Savjeti koji nam dijele stručnjaci nakon poslovnog ručka s dobrim vinom okupirali su televizijske emisije koje su usklađene s pozerima na vlasti u cilju podizanja optimizma
Optimizam pršti i iz vijesti o “Gospodarstvu”, jučer smo čuli da je LNG terminal najveći uvoznik plina po kojemu se i formira i cijena plina, prije samo godinu dana slušali smo da je LNG čvrsta brana za  eventualnu energetsku krizu i poskupljenje.
 Nabava oklopnjaka koji će na remont u Đuro Đaković  priča se o dobrom poslovnom potezu  u trenutku kada Đuru preuzima investitor iz Češke.  Iz proračuna se moraju sanirati dugovi Đure u iznosu od 300 milijuna i Đuro ide u dokapitalizaciju pa će sljedeći tjedan dionica ići u dokapitalizaciju 50/1, a vrijednost te nove od jedan pada s 20 na 10 kuna.
Češki investitor dobiti će ĐĐ bez duga, mali dioničari ostat će bez svojih dionica koje su većinom kupili na kredit, a Česi će dobiti upravljanje ĐĐ uz osigurani posao remonta oklopnjaka čija se kupnja financira iz proračuna.
Sv ta svita oko Plenkovića predaje na upravljanje firmu koja je osnovana prije 100 godina Česima i to zove dobrom poslovnom prilikom za ĐĐ.
Ti širitelji dobrih vijesti isto su zlo Hrvatske, isto im je kao da prodaju afričku šljivu, šampon za ubrzani rast kose ili po narudžbi šire dobre vijesti iz gospodarstva koje se temelje na tome da nam stranci preuzimaju firme koje su razvijale cijelu regiju.
Isto su pričali za Inu, isto su pričali za Dioki , isto se dešava s Petrokemijom.
 Cijena umjetnog gnojiva porasla je do neisplativosti sjetve , seljaci u nikad težoj dilemi sijati ili od svega odustati.
Hrvatska Vlada u tjednu iza nas svu energiju utrošila ne na obranu Frke, Borasa, Banožića, Jandrokovića, Horvata i na kraju na zapošljavanje sina od Sanadera.
Niti jedan stručnjak nije se pozabavio sudbinom ĐĐ i objasnio nam fenomen kako je opstao 100 godina,a zašto u 2022 godini kada je premijer Plenković odlazi u ruke Čeških investitora.
 U svojoj obijesti vlada se zaigrala pa nam ministri pakiraju vaučere u pakete koje ćemo dobiti 1. aprila.
 Najave sniženja PDV obaviti će tako kako to rade i trgovci, uračunati će ga u cijenu i servirati kao poklon.
Jedno je sasvim sigurno da će od 1.aprila biti duplo više siromašnijih, da će biti redovi pred pučkim kuhinjama duži, da će pretraga kontejnera biti intenzivnija a da će vojska dežurnih lažnih stručnjaka na TV pričati kako je vlada pravovremeno intervenirala.
Hoćemo i mi njima pripremiti kakav paket s upakiranom figom i parolom iz Maovog doba:
“Nogom u guzicu korak je unaprijed?”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo