Podjeli

Priča s dronom ide dalje, povuci potegni čija će biti zadnja. Jučer se to isto dogodilo u Kosovskoj Mitrovici, dron je pao u nečije dvorište, ali nisu nahrupili političari da se slikaju kraj rupe.
Kod nas će vjerojatno morati na međunarodnu arbitražu, nema popuštanja od prvog zaključka.
Dok se naši bave dronom u ljekarnama pao sustav za izdavanje lijekova, tu nema hitne intervencije, smrtnost je i dalje velika među umirovljenicima, u zadnja dva mjeseca oko 8,5000.
Vlada ne spada u ugrožene, a pomor umirovljenika ide im na ruku.
Marić se pere od odgovornosti što su mirovinski fondovi izgubili na vrijednosti, a zaboravlja da ih je on na početku pandemije ispraznio s kreditom od 0,7% kamata s počekom a prvu ratu od 11 god.
Koliko će kuna vrijediti za 11 godina ni Baba Vanga nije predvidjela, a kako prelazimo na euro niti je neće biti.
Ono koliko je vrijedilo kad je Marić zadužio već je pola nestalo, za jedanaest godina moglo bi doći i do nule.  Tako je ispalo da su umirovljenici svoju starost stavili Mariću na raspolaganje i njemu svakako odgovara da ih je svaki dan sve manje.
Ostane prostora za Medvedove nove branitelje jer treba obnoviti biračku bazu.
Novci koje daje EU neodoljivo privlače, a HDZ-ovci koji su otpali nikako da se priviknu da im je otežan put, da su izgubili pravo prvenstva.
Napad na aktualnu ministricu pokazuje nam da su obračuni počeli unutar stranke, a ona u strahu za život nije potražila zaštitu premijera jer ona vidi da su korumpirani  već kod njega.
To bi trebalo premijera jako bubnuti u glavu, žena koja s njim sjedi u kabinetu traži zaštitu u Europi, ne vjeruje mu, ni njemu ni njegovoj ekipi koja tobož zagovara nultu točku korupcije.
 Stara kletva :”Da Bog dao, imao, pa nemao, stigla je i pokucala na vrata onih koji su kriminalno kolo pleli, ostali su bez konca pa sad prijete čak i svojima.
Žena dobro zna s kim posla ima, i pokušava  se spasiti  na vrijeme.
Posljedice toga danas plaćaju radnici i umirovljenici, sindikalci vele da za život treba oko 10 425 kuna, pola radnika u Hrvatskoj nema niti 6000, u školama ima gladne djece, radnici rade cijeli dan bez gableca, a poslije posla ide se na drugi posao.
O tome se ne priča u Banskim dvorima, teške teme zabranjene, lakše je laprdati o brojkama koje građanima ništa ne znače.
Fortenova otišla kao miraz Mađarima, njima marža, našim radnicima minimalac, a moguće je da i naše otpuste i dovedu neke koji će raditi još za manje.
Plenkoviću dok si ti zaštićen na Markovom trgu policajcima i ogradom ministrica koja sjedi do tebe, boji se tebe, građani se boje štete koju čini i bivši i sadašnji HDZ – e.
Ministar Čorić laže kad priča o novim bušotinama plina i nafte, sam je preusmjerio sve tokove, s Fortenovom je otišla Baranja i Jamnica, ništa vam nije bilo sveto, ako se moglo prodati.
Porezna politika kojom si oslobodio velike plaće poreza, a ostavio porez onima ispod “Medijale” i porez na mirovine ispod 5000 kuna pokazuje tvoju osobinu predatora.
Jedna radnica koja radi za plaću od 5000 kuna plaća tebi šofera i policajca pred vratima, a ona nema za gablec i  djetetu za topli obrok u školi., negdje po skrivećki pojede šnitu kruha i jogurt, da ne padne s nogu od gladi i slabosti.
Takvih je u Hrvatskoj više od 200 000, a 600 000 umirovljenika ispod zone siromaštva, na to si trebao misliti kad su se vrtjele prepelice na žaru za Makrona i tvoju elitu.
Makron se pogostio i napravio posao života s ministrom koji se pokazao da nije ni za ovce čuvati, a kamoli da bude ministar obrane.
Bliži se i dan kada će doći red i na tebe, kada međunarodni arbitri kažu što je to vlada učinila s Agrokorom, kome i zašto i koliko, tek onda ćemo vidjeti da je Dalićka spašavala Agrokor po istom principu kako Banožić čuva Hrvatsku, a Sanader INU.
I Fortenova i Ina, danas su Mađarskim rukama, a Mađari nam čuvaju nebo.
Sramota da se Sabor nalazi na Markovom trgu, treba ih premjestiti na Velesajam u mađarski paviljon da se povijesni junaci kao što je Marko Križevčanin i  Ban Jelačić ne okreću u grobu zbog izdaje hrvatskih građana.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo