Podjeli

Treba se pripremiti, zima će biti oštra, najpoznatiji “zekanić” sklonio se u dobro pofutranu kutiju za žetončić ljubimce u okrilje Bačića koji najbolje znade tepati.
U kutiji su se već porazbacali. Još je toplo mjesto gdje je bio Čačić, a Zekanović se uvalio. Hrelja se uzjogunio, taman je mislio da je on na redu za odličje s lentom Sv. Josipa zaštitnika svih prošlih i sadašnjih radnika, kad eto ga, novog stanara žetončić kutije.
Hrelja pred penzijom odmah je dao do znanja da ima napaljenih penzionera, pa nek si ova dva misle kako će s njime. Pupi gleda sa strane, titra mu lijeva obrva, najrađe bi da nešto gukne, ali ne bi da radi po naputcima SDP koji u borbu s Plenkovićem idu s novim sloganom “Gukni golube”.
Dok čekamo da neki golub gukne u Remetincu, da se nagodi uz oprost grijeha, Plenković se povukao na rezervni položaj. Na tavanu je sigurno, a još je i dovoljno toplo.
To je današnja politička scena u Hrvatskoj, da nije žalosno, što trpimo takvu lošu režiju, bilo bi urnebesno smiješno.
 Plenkovićeva isprobana metoda iz mladosti, da mama piše ispričnice, vrijedi zlata, u trenutku kad ne znaš smisliti dobru laž, a pitanja te čekaju.
Probao je s režiranim prosvjedom, unajmljeni glumci nadišli su ulogu, toliko je sve konfuzno da se jasno vidi iz koje je kuhinje izašlo.
Siroti “Medo” na skliskom terenu, oštro osuđuje praksu čiji je on idejni začetnik.
Sve više je onih koji veliki paket energetskog dodatka prepoznaju kao veliku laž zamotanu u šareni papir.
Javili su se poljoprivrednici kojima je pala otkupna cijena suncokreta radi zamrzavanja cijena ulja, a tako će izgleda biti i s mlijekom.
Bravurozne poteze ove vlade opet trebaju platiti oni koji svoj kruh zarađuju radom. Plenković je snizio cijenu njihovog rada da bi kupio sebi popularnost koja bi ga održala na vlasti. Superhik uzima siromašnima da bi dao bogatima.
Njegov “space shuttle ” izgorio u dodiru s atmosferom, trabunja bez logike i znanja, eto ga, Mol u ofenzivi, samo im je trebalo njegovo uputstvo pa da krenu u 10% veću proizvodnju. Do sada su mogli, a nisu htjeli, sad jedva čekaju da pojačaju tempo.
Ministar gospodarstva misli da se njegovom naredbom povećava proizvodnja, na razini je djeteta koji misli, da ima drvo na kojem raste Bananko.
No jučer se dogodila jedna dobra stvar, EU parlament je izglasao odluku za preporuku  da radnici u EU moraju imati plaću dovoljnu za život. Novi veliki izazov, poraz
Plenkovićeve politike u državi u kojoj ima 600 000 radnika koji danas imaju plaću  koja pokriva pola košare za životne potrebe, koja proizvodi sirotinju u starosti, ti ljudi imat će mirovine manje od praga siromaštva koje je podvukla država.
EU daje rok za dvije godine za prilagodbu,puno premalo da “elita “navikla da uzme koliko im treba za sve svjetske pomodne tričarije, navikne živjeti skromnije.
 Tek sada će se vidjeti koliko su ukrali života građanima Hrvatske, koliko je genocidno dati čovjeku na kraju radne sposobnosti mirovinu u količini novaca koju neka “pokondirena tikva”, u milosti vladajućih, nosi kao ukras na resici uha., a prodaje za mito nacionalnu imovinu, struju za čiju su proizvodnju odvajali građani hrvatske na svojim računima.
Račun za struju ima fiksni i varijabilni dio, fiksni je već sada mnogima veći od onog za potrošenu količinu struje
U fiksnom dijelu računa za struju je korištenje mreže za distribuciju. Mrežu su izgradili današnji penzioneri iskrčili šume i postavili dalekovode, danas zavrču žarulje, jer su lopine prodale nacionalno bogatstvo za drangulije i osobno bahaćenje, a sve uz blagoslov hadeze-e mafije.
. Ministar Marić  u zemlji gdje je rad užasno podcijenjen na ruci je nosio godišnju mirovinu prosječnog penzionera Hrvatske.
Penzioneri Hrvatske  davno su rasprodali svoje bračno prstenje, naslijeđene escajge, rasprodali su ordenje i sva metalna priznanja, da bi pokrpali mjesec do kraja, na kraju ostali su kontejneri kao jedina alternativa,
 da bi dečki u Remetincu gradili dvore, vile s bazenima, kupovali u svjetskim draguljarnicama, plaćali usluge u bordelima na račun hrvatskih poljoprivrednika i radnika.
Jučer u novinama vijest da radnici neće više dobivati otpremninu za odlazak u mirovinu, a prije dva tjedna pročitali smo da je direktor dubrovačke zračne luke otišao pune torbe i da je kradljivac željeza otišao više nego zadovoljan. Da ga nisu uhvatili morao bi krasti i dalje, eto dobio je dovoljno za neko vrijeme, može na miru podučavati buduće kradljivce.
 Vratiti cijenu radu cilj je ako hoćemo da se u Hrvatskoj živi pravedno, pomozite da to i ostvarimo. Plenković je pao jučer u EU parlamentu, njegova politika je neodrživa i sramotna !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo