Podjeli

Odslušali smo još jedan dugački esej o svim zaslugama stranke na vlasti. Pomažemo na sve strane bez obzira na to što doma oskudijevamo u puno toga. Europski dužnosnici na turnejama ne bi li slučajno sreli našeg Premijera. Ozarenog lica nabrojio je sve što smo dali između ostalog i pomažemo  mostarsko sveučilište
Sveučilište je već  uzvratilo , u tijeku proces dodjele počasnog doktorata našem rektoru Borasu.
Tko će kome ako ne svoj svome, tako su se i posije rata dijelila i generalska odličja, a HZZMO je nedavno podijelio i svoja, ljudima koji su zaslužni što je mirovinski fond “napredovao”, sa 75% na 35% prosjeka mirovina prema plaći.
Jučer smo čuli da umirovljenicima i nije tako loše jer još nema mrtvih oko kontejnera, to što statistika kaže da ih 75% dobiva mirovinu ispod praga siromaštva nema veze. Statistika ne važi za mirovine, one su izgleda socijalna kategorija, a ne naknada za minuli rad koja se isplaćuje iz  osobne novčane ušteđevine.
S druge strane čitamo ovih dana , da je manje više, sva gradnja stala zbog enormnih povećanja cijena  građevinskog materijala.
Projekti koji su u 100 % iznosu financirani europskim novcem ne mogu se dovršiti zbog toga što u projektu druge cjenovne kalkulacije.
U Vrbovcu se gradio centar za autizam, stoji na pola puta, bolnica na Srebrnjaku stoji zbog jednog dana kašnjenja u isplati.
Inflacija super dobro puni proračun, ovdje statistika dobrodošla, a sve je zbog pravovremene intervencije Vlade, to što građani plaćaju hranu po svemirskim cijenama ne računa se dok nema mrtvih oko kontejnera.
Na zatvorenom dijelu sjednici Vlade jučer se raspravljalo o stanju zaliha robnih rezervi.
Plenković je htio točne podatke da u slučaju nestašice zna čime raspolaže. Normalno da će u slučaju nestašice opet dijeliti po kriterijima koji će pogodovati izbornoj mašineriji za određenu stranku.
Ulje je kupljeno i čeka kao mamac za muhe, vjerojatno će uslijediti umjetna nestašica, a onda uskače “Superhik” sa svojom zalihom.
Na izbornim plakatima smiješit će se piarovski uređeni HDZ-ovci s falšom ulja u pozadini.
Zbog krtica u vlastitoj stranci eto i ovaj pomno planirani scenarij više nije tajna, malo je bilo čudno kako je ulje u veleprodaji prodano po cijeni kao u maloprodaji, ali stručnjaci s doktoratima osječkog fakulteta i razni PR stručnjaci u procijenili su da je to najbolje marketinško ulaganje u izbornoj promidžbi.
Više ne moramo nagađati kad će izbori , to piše na etiketi ulja u robnim rezervama, izbori će biti prije isteka  roka ulja za upotrebu.
Na bocama je otisnut datum 3 mjesec 2023 godine dakle izbori poslije Nove Godine.
Poslije ovoga tornada koje je uzrokovala inflacija imat ćemo puno sličnih objekata poput bolnice u Blatu, uspomenu na vladavinu Plenkovića koji uz darovane novce apsolutno ništa nije izgradio niti obnovio,a puno toga što izgrađeno i uređeno našao, je rasprodao.
U porušenoj Petrinji instalirana je nova gradonačelnica koja se prilagodila  situaciji u stranci i samo za PR potrošila 360 000 kuna u jednoj godini .
Žena radi na sebi do kraju mandata imat će manire engleske kraljice,a jedina joj je zasluga što s veseljem dočekuje ministre i Premijera kada odluče malo proluftati guzice.
Vodovod za ljude u selima na čekanju , nema preče investicije nego pozitivan image HDZ-ove gradonačelnice, ona je baza za “ne daj Bože”, ako zbog kakvog hapšenja izgubimo još kojeg ministra u Vladi. Vinkovci su iscrpljeni dali su najbolje što su imali.
Vlada se Slavoncima odužila na vjernosti tako da je ulje kupila od tvornice u Čepinu.
Umirovljenici ne nasjedajte ovakvim muljatorima koji vas kupuju pokradenim novcima iz mirovinskih fondova, radnici u Čepinu nisu dobili veće plaće, sirovine za ulje rasle su prošle godine, namjerno se radi panika,, mi se ne možemo mjeriti s bogatim zemljama.
 Jedan od Izvora inflacije u drugim zemljama je to što su njihove Vlade obilato pomogle, za vrijeme pandemije,svoje socijalno ugrožene građane, ali i sve zaposlene.Našima je rat u Ukraini izgovor za nečinjenje, suncokret raste i kod nas u dovoljnoj količini za sve nas. Proizvode ga radnici koji nisu dobili ni lipe više od kada je poskupilo.
Kod tih s kojima nas uspoređuje Plenković  je socijalna naknada veća od mirovine, brinu za bolesne i stare, njihovo “socijalno” pokriva naše njegovateljice , kod nas ljudi umiru  na čekanju do uspostave dijagnoze, bez terapije, koja bi mogla olakšati dane starosti.
Ovo društvo zahtjeva potpunu obnovu tradicionalnih vrijednosti i to se mora dogoditi.
Platiti rad, cijeniti svoje građane, i pomoći svim ugroženim građanima Hrvatske.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo