Podjeli

U Remetincu se mijenja posteljina, Škugor je izašao, sebičan čovjek nitko mu nije nosio kolače. Mama je daleko, u depresiji zbog otkrića tajne poslovnog uspjeha, vratila se prodaji vunica i igli za kukičanje.
Pitanje koje visi u zraku tko će na prazan krevet u Remetincu, nagađanja idu prema Vujčiću i gospođi Švaljek. Vujčić je zahtjevan prema osobnim potrebama pa će DORH odgađati dokle bude moguće.
Navodno Vujčića pritišće Laura Kövesi, no  nije lako ni bivšem ministru Čoriću, mislio je da je našao sigurno utočište, a ono dočekala ga odškrinuta vrata.
Sve se više pitanja vrti u zraku,no dok je išlo, išlo je super. ZABA je objavila poslovne rezultate imaju 47% bolje poslovanje nego lani u isto vrijeme. Golema količina novaca taloži se na računu, digle se novčane naknade za sve što obavi banka, još mjesec i pol i novo obračunsko razdoblje za dobiti i dividende i bonus nagrade.
Naši mediji progone Čačića jer nije platio grijanje, a šute o milijunima koje je ostao dužan HNB,njemu samome smiješno, no i to je Hrvatska.
Naš ministar Radman otišao je Papi sa srdačnim pozdravima Plenkovića, pod miškom je donio drvo, prvo od milijun koje je obećao Plenković posaditi , ali nije stigao.
Bit će da Plenković misli da će uz Papin blagoslov brže rasti. Plenković nije stigao, ima željeznicu u glavi.
Radman nije napomenuo Papi da hrvatske siromašne građane uključi u svoje molitve.
Za njih se brine ministar Piletić, na opomene da je sve više penzionera koji dolaze žicati topli obrok ima spasonosno rješenje. Veli Piletić, da postoje rezervna sredstva u proračunu koja će pokloniti pučkim kuhinjama da povećaju broj porcija.
Dok će penzioneri putovati do pučke kuhinje, stajati u redu za obrok , doma će štedjeti na grijanju i struji. Piletić je pravo osvježenje u vladinom kabinetu, on bar nešto nudi, drugi samo koriste sve što im je na raspolaganju.
Na prvi aktualac u Saboru, dolazi Plenković na rešetanje, pored INE, sad je tu i FORTENOVA, svjedoci koji su se izredali opasno ga terete. Pozivanje na neznanje izgubilo je smisao. Pilot koji ne zna voziti avion, ne sjeda u pilotsku kabinu, ako sjedne završi razbijen na stijenama u nekoj teškoj zabiti gdje se niti spasioci ne mogu probiti.
Sva naklapanja oko Fortenove još se nisu dotakla pravog imena onog koji je splelo mrežu. Zbog škakljivog imena nitko neće podnijeti prijavu, ništa nije slučajno, iznenada i bez plana. U igri vruće, hladno, Borojević je ponudio odgovore koji su iz tople zone odveli istražitelje u hladnu zonu. Naveo ih je na krivi trag, zbog toga je došao i bio spreman na razgovor.
Zeko Zekanović vjerojatno cijele noći priprema scenski nastup kako bi Plenkoviću pomogao ohladiti stolicu, Zeko je svojim performansima doveo cirkus u Sabor, pronašao se u liku opasno zločestog klauna.
Za ulogu klauna dobiva oko 200 000 kuna na godinu, a nešto je dogovoreno ispod stola kad je Zeko promijenio boju na tastaturi na kojoj se glasa.
Hrvatska u avionu kojim upravlja Plenković, a kopilot mu Zekanović, ne smije imati dozvolu uzlijetanja.
Jedini mogući način da se Plenković prisili da raspiše izbore je da saborski zastupnici iz oporbe ne ulaze u sabornicu. Ne dati priliku Plenkoviću da vrijeđa onih 83% građana koji nisu glasali za HDZ-e, ne vrijeđati 76 % onih koji misle da Hrvatska ide u krivom smjeru.
Oporben zastupnici na Trgu Sv. Marka imali bi smisla i spontano bi im se pridružili građani, u sabornici oni su samo publika cirkuskoj predstavi, HDZ daju alibi da uništi ono što je preostalo.
Rješenja postoje, lako su primjenjiva i pokoji pogrešan korak manje je štetan od krivog smjera puta.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo