Podjeli

Došao je dan kada smo trebali vidjeti arsenal s kojim Vlada, protiv zločestih “Subjekata”, namjerava zaštiti građane. “Subjekti” se sad  tresu od straha hoće li znati ispuniti tablicu koju im šalje ministar po zadatku.
Kratko rečeno: “Pajo Patak, dobio zadatak, da poljubi patku u guzicu slatku.”
 Neće Plenković oštro protiv onih koji su mu cijelo ljeto jajima punili košaru dok je on zadovoljno trljao bradu.
Cijene su rasle cijelo ljeto, na robu koja se godinama kiselila u skladištima, ni pisnuo nije, “Subjekti” su danas tražili i predikate i sočne glagole kako bi jasno dočarali o čemu se tu radi.
Ništa nije kako je mislio da će biti, nema oduševljenja za godinu isporuke, promakla mu je činjenica da s isporukom dolazi istina.  Veli da smo u srcu EU, na karti koja je obojena crveno, a označava visinu poreza, vidi se tamna mrlja koja liči na rupu u samom srcu.
Nema više čestitaka, jučer je bio u Splitu, nema “muda” više izaći pred ljude šulja se poput lopova da ne bi sreo domaćina.
U Petrinju se isto ne usudi uči, tamo mu se jedino veseli domaćica, sve je manje gradova gdje može biti siguran da mu neće doletjeti jaje iz pozadine.
 Potkupljeni novinari traže razlog zašto je izbacio ministricu Tramišak . Piše se da je neurotična žena, pozvan je i modni mačak koji veli da je ružno odjevena, a jedan od razloga je da je na nekom gradilištu nosila štikle.
Ministrica Vučković i ministrica Obuljen koje si pašu kao ćuk i sova već su kod modnog stiliste da im uskladi modni izričaj po ukusu izbirljivog šefa. I to će koštati hrvatske građane kao i govorne vježbe ministra Aladrovića i Banožića .
Danas je godišnjica priznanja Hrvatske, internetom kruži dugačka listina pozicija čiji su nosioci završili  ili čekaju da završe karijeru u zatvoru. Ima tu i jedan Premijer, potpredsjednik, nekoliko ministra, gradonačelnika , načelnika župana, sudaca, ravnatelja svega i svačega, a svi su optuženi za primanje mita, koruptivno pogodovanje ( što je opet mito) ili smo čistu krađu.
Puno lopova po istom obrascu razlika je samo u stupcu na istom obrascu. Jasno je da je u Hrvatskoj, u srcu Europe, jedan inkubator u kojem HDZ -e uzgaja mitomane, i kleptomane koje onda lansira u političare. Tu i tamo  dođe do uleta u tuđe gnijezdo, no kukavice se brzo vrate u svoja matična jata.
Da bi zaštitili našu jedinu Domovinu moramo ištekati inkubator gdje se obučavaju ptice grabljivice koje su opasnije i od afričkih skakavaca.
Grimase koje pravi naš Premijer kada priča o ostalom političkom “sitnežu” gadljive su i uvredljive za cijelu naciju.
Naša zemlja vapi za poštenim ljudima na mjestu gdje se odlučuje hoće li se graditi tvornica ili šoping centar, vapi za menadžerima koji odlučuju hoće li se povećati plaća radnicima ili bonus menadžerima , hoće li se  bolje platiti kuhare u školskoj kuhinji ili šofer koji cijeli dan čami u autu da bi prevezao nekog ulickanog “šerifa” pola kilometra.
 Novi ministar Branko Bačić  prije 14 godina svečano je obilježio otvaranje radova na cesti koja bi povezala Ravča – Drvenik kod Vrgorca dugačka 12 kilometara.  Tada je to on nazvao strateški najvažnijem gradilištem u zemlji, u 14 godina nema izgrađenog niti jednog kilometra.
Ne dajte se zavarati tezom, koja dolazi iz inkubatora, da su svi isti, nisu i nikada neće biti. To je podmetnuto kukavičje jaje.
Imamo ljude koji su prošli sve oluje koje nosi život, koji su se nadmetali znanjem i marljivošću , na žalost, pobijedili su oni koji su imali ispričnice.
Vratiti vrijednost znanju i radu, stvaranju novih dodatnih vrijednosti nema alternativu,  ako hoćemo pravedno !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo