Podjeli

Tomislav Žigmanov prvi je ministar, Hrvat, u Vladi Republike Srbije! Vodi sektor ljudskih i manjinskih prava.

U Hrvatskoj se od njega očekuje iznimno mnogo.

Hoće li se i moći izboriti da Srbija prizna da je bila jedan od agresora na Republiku Hrvatsku, založiti se za pronalazak nestalih Hrvata u Domovinskom ratu, pomoći hrvatskim logorašima da dobiju zasluženu odštetu, pomoći Hrvatima u Srbiji, pa i Republici Srpskoj da imaju barem približan „tretman“ kao Srbi u Hrvatskoj, da im recimo srpska Vlada obilno pomaže oko izdavanja svojih novina (kao što to radi Vlada RH u Hrvatskoj, pomažući izlazak srpskih Novosti, i tome slično), zatim trebao bi, kao ministar, koliko-toliko svako malo nametati temu da Srbija vrati sve opljačkano u vrijeme rata, a na kraju krajeva Aleksandru Vučiću javno, glasno i jasno postaviti pitanje – što je s plaćanjem ratne odštete Republici Hrvatskoj?

Ono što radi Milorad Pupovac za Srbe u Hrvatskoj, to bi trebao (još žešće) raditi Žigmanov u Srbiji! S obzirom da Pupovac u svom radu ima bezrezervnu pomoć Vlade Hrvatske, ali i Srbije, nema dvojbe da to neće imati i Žigmanov ukoliko će se boriti za prava Hrvata u državi gdje živi i radi. Marginalne i „paradne“ teme nas ne zanimaju.

Međutim, ovaj je političar na pravoslavni Božić stigao u posjet Srpskom narodnom vijeću (SNV), odnosno Pupovcu, i to u delegaciji kontraverznog i notornog ministra vanjskih poslova i potpredsjednika Vlade RS Ivice Dačića. Tada nažalost nismo čuli ni jednu njegovu riječ. Kasnije smo saznali da je ostvario nekakvu suradnju s Pupovcem, pa  čak da ga je  pozvao u uzvratni posjet – Srbiji, iako njegova udruga predstavlja tek desetak, a možda i manje, Srba u Hrvatskoj!?

Žigmanov bi morao i trebao, ako to već ne čini Pupovac, skretati pozornost i na Srbe koji su sudjelovali u obrani hrvatske države te se založiti da se srpski zločinci iz Domovinskog rata pod hitno vrate u Hrvatsku na suđenja, a ne da im se sudi u odsutnosti!

Sve to i štošta drugo sigurno se svrstava u njegov resor -ljudskih i manjinskih prava.

Inače, što će nam ministar, Hrvat, u Vladi Srbije, ako će biti tek lutka na koncu ili, još gore, nešto poput „pupovca“?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika