Podjeli

Jučer je bio prekrasan dan, miris svijeća i krizantema progutala je noć, naše uspomene odlaze dalje s nama, mjesto spomena ostaje opet samo.
Dobro je da imamo to mjesto gdje fizički odlazimo da ostavimo potvrdu da znamo kamo pripadamo.
Obitelj je nešto što nismo birali, ali ipak ima neka nit koja nas trajno povezuje. Daljine nisu prepreke, ako su uspomene žive i lijepe.
Danas već život ide utabanim stazama koje su na žalost razdvojile mnoge obitelji. Borba za očuvanje ognjišta ne smije prestati.
Mladost Hrvatske raseljena po svijetu, a agencije koje traže zamjenske stanovnike Hrvatske rade punom parom.
Uvjeti koje imaju Hrvati u Hrvatskoj dobri su za povlaštenu vojsku miljenika vlasti.Institucije ne rade svoj posao, treniraju strogoću nad građanima dok povlaštena “elita” nema nikakva ograničenja.
Ti i takvi “elitisti” duguju 8,5 milijardi poreza, a građani imaju 16,5 milijardi duga koji se naplaćuje ovrhama.
Na listi poreznih dužnika našla se predsjednica HUP gospođa Weber s dugom od oko 125 tisuća kuna.
Gospođa Weber bila je pomoćnica Fabria Peruška u vrijeme kada se spašavao Agrokor, sigurno ima i koje poglavlje u knjizi Martine Dalić koju je Martina nazvala “Slom ortačkog kapitalizma”.
Gospođa Weber tek je na pitanje novinara reagirala na mogućnost da je dužna porez. Jedna od junaka knjige koja je inspirirala Martinu u kojoj se dogodio obračun s “ortačkim kapitalizmom” računala je na svoje ortake da će šutjeti o njezinom dugu. Bezobrazno uživa u ortačkom kapitalizmu i pregovara o uvjetima poslovanja hrvatskih poduzetnika i hrvatskih radnika .
Kad je tajna procurila uplatila je isti dan a taj dan bio je neradni, pa će biti da je imala na računu.
Građani Hrvatske dobiju obavijest po kratkom postupku da su dužni i da je ovrha sjela na račun, ako nemaju zaštićeni račun sve što je na računu odlazi za dug.
 Za elitne dužnike to ne vrijedi, najprije se novinari moraju potruditi da se pročuje pa se onda nešto i uplati. Patrik Šegota uskokov optuženik upravo se zaposlio na poslovima prokuriste,što će biti da za nekoga slaže poslovanje, duguje poreznoj upravi 2,1 milijun poreza.
Gospođa Weber i Šegota živi su svjedoci da ortački kapitalizam cvijeta u svim bojama.
Sindikati javni službi pristali su na ponudu vlade o povećanju plaće za javne službenike koje opet nije obuhvatilo radnike koji imaju najmanju plaću.
Spremačice bolnica, škola i vrtića, ostale su na cjedilu.
Za njih nema povišica, osim zakonskog usklađenja s minimalnom plaćom.
Danas će sindikalci morati pogledati tim ženama u oči, hoće li to moći bez srama ili su za sebe nešto izborili što će zanemariti sram.
Spremačica u bolnici nešto je bez čega bolnica ne može postojati, škola ne može postojati, vrtići također, veliki dio preventive je u rukama tih žena.
Preventiva je okosnica Beroševe zdravstvene reforme, spremačice žrtve bešćutnog sistema koji tlači najslabije. Ucijenjene siromaštvom, pod ovrhama, u uvjetima hiper inflacije,najjače su pokošene primitivizmom vlastodržaca naše države i njihovi poltrona u vidu radničkih vođa.
Danas podrška njima, zaslužuju poštovanje i dostojanstvo koje im je izdajom oduzeto.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo