Podjeli

Svojevrsnu potvrdu svih nagađanja da se u Hrvatskoj besramno krade, potpisao je ministar Božinović u Luksemburgu.
Ured europske tužiteljice pozvao ga je da potpiše uredbu kojom se europskim tužiteljima dopušta uvid u procese koji se vode radi utaje poreza, radi krađe poticaja te carinskih i drugih prekršaja, sumnja se na iznos od 60 milijardi godišnje.
U tu svrhu osniva se cijeli odred policije koji ide na obuku i radit će u nadležnosti OLAFA.
60 milijardi godišnje ukradenog novca stvarno je moglo od Hrvatske učiniti Švicarsku, no mi imamo par stotina ekstra bogataša i više od milijun siromašnih građana.
Hrvatska vlast je tolerantna prema lopovina najveće kategorije, upravo im je oprostila 19 milijardi poreza, a bjesomučno, uz pomoć raznih lešinarskih agencija utjeruje dugove građanima za račune za režije.
Lista dužnika ogromnih poreza vlasnici su velebnih nekretnina, skupih automobila koje voze tek punoljetna djeca, ali i državni namjesnici ili izvođači radova koje su dobili od države.
Izvođač radova najskuplje žičare u svijetu  izgrađene u Zagrebu, duguje 122 milijuna, a sama predsjednica udruge poslodavca nehotice je zaboravila na ogromni porezni dug.
Ova policija u opisu posla imat će lov na krupne zvjerke, a zaboravne podsjetiti da se bez računa ne računa.
Sužuje se krug djelovanja hulja svih profila, HDZ – e će time izgubiti potporu financijskih moćnika koji će spakirati torbe i otići u porezne oaze tamo gdje godišnje pospremali snove o pristojnom životu hrvatskih građana u Hrvatskoj.
Svi koji su pisali i govorili i javno isticali  i upozoravali  na krađe dobili su time priznanje za svoj doprinos.
Vinko Zulin prvi je lokalni moćnik koji je neslavno pao, u opčini je bio veliki vatromet kada je  odveden u zatvor. No pravilo da se s javnim novcem može  sve što odredi načelnik je ostalo. Njegov nasljednik kada se dočepao kase nastavio je tradiciju i 31 listopada ove godine potrošio novih 12 995 kuna na iće i piće u jednom danu.
Izgleda da će i on na odmor u Remetinac na liječenje od prejedanja  bar na neko vrijeme dok se probava ne stabilizira.
Čudo je kako ti lokalni šerifi imaju dobar apetit kad se dočepaju javnog novca, samo u fast foodu taj dan potrošeno je preko  4500 kuna.
Plenković je još u šoku, ušao je u rat s AZ mirovinskim fondom, mirovinci su odustali da novac od penzija utroše za kupnju Fortenove u kojoj bi Vujnovac bio glavna faca.
Očito je da Nijemci znaju više od hrvatske javnosti, ili im se možda nije dopalo to što je Končar koji je u 80% vlasništvu mirovinskih fondova zaposlio kao savjetnika Darka Horvata Uskokovog optuženika, koji je optužen za muljanje s poticajima, ali može biti da su izračunali koliko su već “popušili” na nedavnoj akviziciji kad su od Vujnovca kupili hotel na Braču.
 Mirovinci su zaključili da se s ovima na vlasti više tikve ne smiju saditi, nema pekmeza u kojem Vujnovac nema prste, sjedi u NO Dalekovoda u kojem je predsjednik Kolak, kojeg savjetuje Horvat, a posudio je  Radi Škugor novce za dug Dalekovoda kojega je preuzeo Končar, čiji je predsjednik UO Kolak.
Izgleda da se Alianze dobro raspitao kakav apetit ima Vujnovac i u zadnji tren odustao da mu posluži kao sponzor za gablec.
Mirovinski fondovi postali su sponzor svim huljama u  Hrvatskoj koji su svoje firme upropastili i prodali. Svi mali dioničari, ali i mirovinski fondovi izgubili su  svoje dionice u raznim dokapitalizacijama i sanacijama Dalekovoda , Đure Đakovića, Petrokemije, Jamnice, Leda, Pik, i još puno manjih i većih firmi, tu su opljačkane milijarde, firme prodane strancima bez jasnih ugovora o pravima radnika.
 HANFA sad ide u inspekciju zbog toga što AZ nije kupio Fortenovu, a ne ispituje gdje je nestalo 4,3 milijardi vrijednosti mirovinskih fondova u prvih 6 mjeseci ove godine.
Ministar Božinović u Luxemburgu je potpisao kapitulaciju HDZ – e, siguran gubitak vlasti “krimos” organizacije i osigurao smještaj za puno svojih kolega, samo on to nije shvatio.
Sam odlazak ministra unutarnjih poslova Hrvatske da u Luxemburgu potpisuje dozvolu u uvid unutarnjih stvari Hrvatske, je veliki poraz Plenkovićeve politike, kakvu god bajku on pripremio za javnost koja mora znati.
Eto Plenkoviću’ javnost zna’ da se u Hrvatskoj ukrade, zataji, pronevjeri 60 milijardi kuna i zna da i ti znaš.
Dobar početak da počnemo čistiti Hrvatsku od kriminalnih postrojba koje se kriju iza lažnog domoljublja i vratimo je u okvire poštenja i pravednosti!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo