Podjeli

Ivan Purgar, nositelj liste Pokreta za modernu Hrvatsku u gradskoj četvrti Maksimir zajedno s kandidatima s liste družio se danas s građanima u svojoj gradskoj četvrti, svim dobro poznatoj zbog Dinama ali zapuštenoj gradskoj četvrti za koju je malo ili ništa učinjeno već dugi niz godina.

Uz prijašnje nerješene prometne i druge probleme koji pogotovo dolaze do izražaja oko bolnica smještenih u gradskoj četvrti kao i oko stadiona za vrijeme nogometnih utakmica, dojam je građana koji žive na području Maksimira da gradska vlast uopće „nije primjetila“ da je razorni potres koji je pogodio Zagreb itekako izazvao velike štete na području Maksimira, posebice u onom dijelu oslonjenom na podsljemensku zonu. Iako je od potresa prošlo već gotovo godinu i pol dana na području Maksimira nisu vidljivi nikakvi radovi niti ikakve aktivnosti.

Stadion i Park Maksimir

Pokret za modernu Hrvatsku podržava izgradnju stadiona na njegovom starom mjestu – na području svoje gradske četvrti. Pri tom je važno da se itekako vodi računa o cijeni izgradnje stadiona ali još važnije za stanovnike Maksimira da sam stadion ne naruši kvalitetu života građana već da ovo bude prilika urbanističkog uređenja i uvođenja novih sadržaja za sve stanovnike gradske četvrti.

Pokret za modernu Hrvastku podsjeća da je Park Maksimir nekada bio duša Grada Zagareba i središte zabavnog života. Danas se Park sveo na prostor trkača i šetača kućnih ljubimaca, kao i na zoološki vrt koji kaska za najboljim europskim zoološkim vrtovima.

Ivan Purgar je istaknuo da je želja Pokreta da se vrati zabavni život na maksimirsku pozornicu koja cijele godine zjapi prazna,  na Vidikovac i u „Švicarsku kuću“ za koje većina današnjih Zagrepčana niti ne znaju da postoje ili ne razumiju njihovu svrhu!

Maksimir zaslužuje više nego što zadnjih godina i desetljeća dobija, Maksimir mora opet postati središte sportskog i zabavanog života  Zagreba i Zagrepčana, naglasio je na kraju Ivan Purgar.

U Zagrebu, 12. svibnja 2021.

Pokret za modernu Hrvatsku

                                                                       Predsjednik:

                                                                    Damir Gašparović


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo