Podjeli

Vijest koja je noćas lansirana danas će izazvati pomutnju u Hrvatskoj. Investitor iz Emirata poznat po rizičnim ulaganjima zadnjeg dana listopada kupio je od Sberbanke udio u Fortenovi od nešto više od 43%.
Fortenova ima 45 000 zaposlenika, još jučer je Vujnovac pregovarao o kupnji s novcima mirovinskih fondova, a danas vijest da je drugi trading trgovac već obavio transakciju. O tome pojma nema Fabris Peruško koji je direktor Fortenove.
Kupac je Saif Alketbi princ koji se inače bavi automobilskim trkama i posjeduje najveću kolekciju trkaćih automobila.
Što smo i gdje smo mi u Hrvatskoj najbolje nam pokazuju ovaj slučaj.
Agrokor spašavan novcima mirovinskih fondova, novci izgubljeni zauvijek, sudbina radnika upitna, hrvatska vlada preopterećena aferama niti ne zna što se dešava.
Peruško se odmah pozvao na kršenje sankcija, no samo jedno je sigurno, “da pingvini u našoj vladi   pojma nemaju!”
Nitko pametan pojma nema zašto se zatvara riječka rafinerija, kakav je remont potreban nakon što je rafinerija radila nekoliko mjeseci., a zatvara se u najžešćoj krizi s naftnim derivatima.
Mađarski direktor MOL-a opravdanje traži u dugoročnim planovima u trenutku borbe za goli opstanak  i preživljavanje zime pred nama.
Nismo svoji na svom zahvaljujući ekipi na vlasti koja krčmari s nacionalnim imovinom za neku “siću” u polumračnom kafiću ili u euforiji  nogometnih utakmica.
Plenković gura gradnju nogometnog stadiona ne bi li prikrio kumovanje predaje naših rafinerija Mađarima na upravljanje prema njihovim interesima.
Pušta maglu u kojoj povijesno zapinju Hrvati kad se radi o njihovim interesima. Sad je jasno da je vlada Hrvatske našla najgora rješenja za Agrokor, za INU, da su kadrovska rješenja ižmikala iz tih firmi svaku kunu koja se mogla preliti u privatne džepove, putem provizije ili naknade u NO.
Svi koji su bili protiv takvih odluka bili su šikanirani, degradirani, javno sramoćeni, pred cijelom Hrvatskom.
Danas to isto radi Plenković progoni kritičare  na najprljaviji način, uveo ne u Sabor način komunikacije koje je u suštini primitivno dociranje s pozicije vlasti.
Gospodin Mayer za njega je nebitan, a čovjek je vodio kompaniju od strateškog značenja za Hrvatsku.
Ova vlada devastirala je mirovinske fondove, uništila starost  umirovljenika iz rada, ulaganjima koje nikada neće dobiti povrat uloženog.
Pored toga u mirovinske fondove, na sigurna primanja, uvela je ljude koji nikada nisu radili, danas najveća primanja imaju u oni s najmanje staža, niti jedan mirovinski fond na svijetu nema toliko povlaštenih umirovljenika koliko ima Hrvatska.
U rujnu je bilo 14,94 % povlaštenih mirovina u koju spadaju i saborski zastupnici koji u prosjeku dobivaju 3,5 prosječnih mirovina u Hrvatskoj.
Za sebe su se pobrinuli, a za ostale im se fućka, nek se snalaze po pučkim kuhinjama i povremenoj milostinji koju nam izglasaju u Saboru.
 Dragi umirovljenici ne navikavajte se da živite od milostinje, ne pristajte da budemo prosjaci u svojoj zemlji, sve s može posložiti drugačije, sve što ovi prodaju mi smo sagradili i u ratu obranili.
I opet moramo stati u obranu onoga što je ostalo!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo