Podjeli

Dvije vruće teme dominirati će ovo proljeće. Tamara Laptoš nam je otkrila da pored već u javnosti poznatih optužnica, imamo i nekoliko, o kojima još ne smije izvijestiti  javnost.
Jučer su su na proslavi obljetnice  osnivanja HDZ u Senju čulo da su Tuđmanovci daleko najispravnija politička opcija. Nitko suvislo ne zna reči na čemu se temelji ta ocjena ako sama ideja nije bilo opljačkati Hrvatsku.
Pored opljačkanih mirovinskih fondova, više puta, sad se pljačkaju novci iz kohezijskih fondova, fonda za obnovu i oporavak.
Država ubire porez na donacije, podgrijava inflaciju da bi ubrala što veći PDV, a onda nastupa s tim novcima kao spasitelj nacije.
U Zagrebu su stopirali poskupljenje vode a najavili oko 300% veće cijene plina i još se ne zna koliko veća cijena struje.
Cijenu vode određuje lokalna vlast, a cijenu plina i struje HERA u kojoj stoluju samo radarski “detektirani” stručnjaci.
Račun za vodu u jednom prosječnom domaćinstvu u zgradi je oko 20 eura, s povećanjem od 15% bio 23 eura, a prosječni račun za plin je oko 50 eura u najavi s povećanjem će biti 150 eura i sad se država kao dobrotvor postavlja tako da zabrani 3 eura poskupljenja vode, a sebi za pravo uzima, da cijenu plina formira bez osnove u nabavnoj cijeni i još  si daje za pravo da odredi kome će biti jeftinije, a kome neće.
Stvarno su  najjači po pitanju kamuflaže svojim ogromnih apetita.Cijena vode usklađena je s EU zakonima i na nju nema trošarine i država tu nema interesa ako je cijena veća i to je sva istina.
Koliku štetu trpe obrtnici kada pukne cijev, naprimjer kafići, frizeri, praonice, kuhinje,  da se izračunati. Sanacija obično traje cijeli dan jedan frizerski salon s tri zaposlena, tri bruto dnevnice bez jednog centa zarade.
Tko je kriv za ovakvo stanje vodovodnih cijevi u Zagrebu, također se dobro se zna.
Pored novih optužnica za krađu novaca iz Eu fondova i povrat istih, eto zna se da vinar Galić mora vratiti nešto više od milijun eura, jer je sinu povjerio gradnju vinarije, pa su se skupa dogovorili koliko će napuhati račune, još imamo i slučaj lažnih diploma.
AZVO je priznao da u Hrvatskoj imamo  1088 diploma spornih “fakseva” iz Srbije i BIH.
Ako se dokaže da su krivotvorene, mogla bi se i poklopiti i imena s optužnicama i s tih diploma.
Na kraju priče mogao bi ispasti jako grubi račun, na primjer da zbog krivotvorenih diploma novac iz proračuna grada Zagreba jače curio u nepoznate smjerove nego voda kada pukne cijev.
Gospođa koja je vodila Holding, ispod cijene je prodala odmaralište ZET -a, kada ZET više nije bio u sastavu Holdinga.
Vila Milda prodana je ruskom tajkunu na Lošinju, gospođa Ana Stojić Deban, kćerka osuđenog ratnog zločinca iz BIH, prodala je vilu u tajnosti i bez konzultacija sa sindikatima baš pred lokalne izbore u Zagrebu.
Nije teško pogodit za što su bili namijenjeni novci, gospođa je ostavila kostura u ormarima Holdinga za jedno veće groblje.
Milodari Vlade koštali su nas dostojanstva u starosti, umjesto penzije koja pokriva račune, dobivamo mizeriju koja se dijeli po odluci Vlade.
Dragi penzioneri pola onoga što smo zaradili potrošili smo na školovanje djece, dok su naši skupljali odbijeice za posao, ovi s lažnima, dijelili su vizitke i listali kataloge za službene aute,.
Nadajmo se da je došla “rit na šekret,” a da nema toaletnog papira.
Da će se točno ustanoviti odakle dolazi smrad u kojem se gušimo već puno godina.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo