Podjeli

U Hrvatskoj su „svi“ ovih dana „poludjeli“ zbog 8. ožujka – Međunarodnog dana žena i gostovanja hit predstave srpskog kazališta Bitef s predstavom „Projekt Lepa Brena“, koji govori o sramnoj pjevačici koja je u vrijeme velikosrpske agresije podržavala četnike, pa čak se i fotografirala u BiH u njihovoj odori!

Zbog gostovanja Lepe Brene u zagrebačkoj Areni  (2019.), na moju inicijativu, protestirali su branitelji i stradalnici hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Došli smo i u relativno velikom broju pred ulaz dvorane, gdje se održavao koncert, čak i sa fotografijama poginulih i stradalih hrvatskih branitelja i civila, ali koncert se ipak održao, i na tom nastupu ova je srpska „primadona“ i tada pjevala „Jugoslovenku“, dok su se na pozornici vijorile zastave i obilježja  bivše, propale države. Tražili smo uz ostalo da Brena u Hrvatskoj, ako ništa drugo, a ono nastupa u humanitarne svrhe, ali to ona nije željela ni čuti, čak je navodno rekla- „Pa, neću ja pomagati hrvatsku decu!“.

Nakon ovog našeg, braniteljskog protesta, Brena u Zagrebu nije gostovala desetak godina!

Ali, Srbi ko Srbi, ponovno su nam uvalili „Jugoslaviju“ i to preko predstave o Breni  za – Dan žena. U Zagrebu i Rijeci  je iznimna potražnja za ulaznicama, „svi“ žele vidjeti i čuti srpsku „pevaljku“ koja je uvjerena da smo zaboravili i njezin angažman u vrijeme rata.

Najžalosnije od svega je činjenica da u svezi ovog podmetnutog jugoslavenskog projekta, koji čini i razdor među Hrvatima, ne protestiraju razno razne udruge žena, niti njihove „perjanice“, već se vjerojatno i one guraju ispred blagajni da nabave koju ulaznicu, za sebe i svoje najbliže.

Međutim, kad već obilježavamo Međunarodni dan žena, u prvom se redu trebamo sjetiti i majki koje su izgubile svoje sinove, kćeri i najbliže tijekom hrvatskog oslobodilačkog Domovinskoga rata.

Predstavnici sindikalnih organizacija, kojih ima kao „pčela u košnici“, na Dan žena prvo bi trebali položiti vijence i zapaliti svijeće za sve žene koje su poginule tijekom stvaranja hrvatske države. A to još ni jednom nitko od njih nije uradio!

Nu, jadno je i žalosno, što se i u nas taj dan  uglavnom pretvorio u „dan muškaraca“, kad se „u to ime“ jede i pije, pleše i zabavlja. A time se  zaboravlja i njegov pravi i istinski smisao.

Stoga, ne preostaje nam ništa drugo,  nego da poručimo hrvatskim majkama, koje su stradale u srbijanskoj, crnogorskoj i inoj agresiji, na ovaj ili onaj način, – neka je i njima sretan  Međunarodni dan žena, tim prije što su one  za ovu i ovakvu Hrvatsku manje-više dale sve što su imale, pa čak i živote svojih najbližih.

Žalosno je i jedno da se ih i na ovaj dan malo tko sjeti i zahvali za njihovu borbu koja nije i  nikada neće prestati!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema