Podjeli

Afera iz INE, širi se na sve strane, nakon južnog toka, došao je na red HEP. Istražitelji su izuzeli i odnijeli dokumentaciju, oni koji su muljali spremaju torbe za evakuaciju, a naš umišljeni Premijer u javnost da se zabavlja,  bacio ljigavu insinuaciju..
Priča o vanjskom neprijatelju s istoka koji financira oporbu nova je  bljutava kaša iz njegove PR kuhinje.
Dodao je začin koji je zasmrdio i kuhara i buduće degustatore, ali nitko se nije upecao na bačeni mamac.
Kad je torbar Bačić zbog sudske istrage o reketarenju HDZ  -a ,kojim su se punile torbe za HDZ-e, morao okačiti torbu o klin , HDZ je preko Brkića posudio 4,2 milijuna od Vujnovca potrebe za izbore. Bilo je to 2014 god.
Brkić je otpao u nekoj njihovoj unutarnjoj rošadi, HDZ je kasnio s povratom duga, pa se pročulo.
Vujnovac je svoje carstvo stekao  poslujući s istokom , preko Gazproma, izgleda da je cijena plina za građane mogla biti puno manja, ali zbog prakse “ti meni, ja tebi”ionako plaćaju građani,” a sad se želi se dokopati Fortenove, a od njega je poduzetnica Rada posudila novce za svoj biznis s dugom Dalekovoda.
Bilo kuda, Vujnovac svuda, kako je išlo s povratom duga ništa se ne zna, kapital s istoka nije smetao HDZ-u, a jučer smo vidjeli da državna tvrtka koju vodi brigadni general Zdravko Klanac koji se “proslavio” popravcima kanadera, prije mjesec dana ugostio ruske trgovce oružjem.
Klanca je od odgovornosti za kanadere zaštitio Mario Banožić, pažljivo i pun razumijevanja za njegove privatne osjećaje, kada je na konferenciji za novine, novinare upitao jel’ oni žele da se on ubije?
Izgleda da se brzo oporavio od depresije koju je uzrokovao višak odgovornosti, kad eto već u novom poslovnom zanosu pregovara s ruskim trgovcima oružja.
Dok Plenković gipkim prstima, kojima vježba zakopčavanje i otkopčavanje gumba, na sve tjesnijem sakou, upire prstom u oporbu i insinuira pogledom prema strani svijeta s koje dolazi prijetnja, u firmama koje su pod nadzorom države cvjeta korupcija i razvija se suradnja koja ne diskriminira boju novčanice
Suradnja s Mađarskom na svim nivoima s bagatelnom cijenom za nacionalno bogatstvo Plenkoviću nije trn u oku, novi postavljeni UO INE, orkestralno ju je proglasio dobrom poslovno odlukom.
Nervoza koja je u zraku dolazi od HEP-a, gubitak od 1,1 milijardi nakon kolosalnih poslovnih rezultata, ulazak istražitelja u HEP zagrijava političku scenu jače od ruske prijetnje atomskom bombom.
Priviđenja koja je imao Tuđman o vragovima svih boja opsjedaju i Plenkovića, PR -ovci posežu za vatrogasnim mjerama u novim obećanjima.
Tako 14. 10.kreće isplata energetskog dodatka, da bi se smanjio žar pobune kod umirovljenika, no umirovljenici su taj dodatak odavno izgubili u inflaciji pa im ova isplata sjeda kao novo dodatno poniženje ili još malo benzina na vatru koju je uzrokovala ljutnja.
“Danajca” s darovima u kojima je umotan novi stadion, stradalnici od potresa, koji su  još uvijek u kontejnerima, gledaju kao još soli na ranu koja krvari.
 Izgleda da će vragovi koji opsjedaju Plenkovića i njega odvesti s trona koje čuva prljavim novcem stvorenim trgovanjem nacionalnim bogatstvom
Manevarski prostor je sve manji, laži su sve bljutavije, sve je manje oduševljenja za prigodne pi..arije.
U Sisku je u petak slavlje, prvu obnovljenu kuću koji su izgradili donatori iz Vrbovca i okolice dobiti će na upotrebu stradalnici u potresu. Druga koju su darovali mještani opčine Tisno također je pri kraju, to su vijesti koje vraćaju nadu da će Hrvati uzeti svoj život u svoje ruke, da će se protiv zla izboriti dobrotom.
Postoji jedna mudra izreka koja ohrabruje:
Toliko je u životu stvari kojih smo se bojali, a nije trebalo.
Trebalo je živjeti.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo