Podjeli

Na Baniji obnova samo što nije počela, ali nije. U Zagrebu godina više, još se nije počelo rušiti ono što je potres načeo. Razlika između ministra Paladina i Bačića da je prvi pričao polako, a ovaj sipa obećanja brzinom da je nemoguće popamtiti sve što je obećao.
Dok su mijenjali zakone, naši radnici građevine našli su posao drugdje, na strane, s istoka na koje su računali, zaustavit će se u Turskoj.
Jedino vrijeme dalje teče, rok za potrošiti novce sve je kraći.
Jučer u Sisku Plenković veli da će ubrzati dovršenje autoceste Sisa -Zagreb, obnova traje 20 godina, a sve će biti gotovo prije izbora. Već se vidi, kako dan, dva, prije izbora, reže vrpcu na autocesti, no da bi prerezao vrpcu, autocesta ne mora nužno biti gotova. Možda opet priredi feštu na vijaduktu koji visi u zraku.
U Omišu je fešta bila za zadnji var, u Sisku bi mogla biti za srednji.
Kakva će fešta biti u Zagrebu kada država obnovi prvu kuću, ne možemo ni zamisliti, Markuševec će biti preplavljen hadezeovcima kao Marija Bistrica kad ju je Papa posjetio.
Jučer nam je Vlada isporučila paket pomoći, omotan sjajnim vrpcama, za sada ga možemo samo gledati, veli Hrelja da najprije moramo potrošiti lizalicu koja dolazi usklađivanjem. Ne zna Hrelja da su tu lizalicu pojeli mravi ,zvana inflacija i da smo to potrošili još za Božić.
U paketu sjajno omotanim, sve je ono što su nam kroz godinu izbili iz  džepa nenormalnim i nemoralnim. cijenama.
Ovo jučer izgleda, kao da vam je lopov vratio vaš novčanik, kojeg je u napadu kleptomanije uzeo iz vašeg džepa.
Uzeo, pa kad je došao k sebi, vrača vam ga uz solidnu proviziju koju je u ime nagrade zadržao za sebe, bez dogovora s vama.
Država preplavljena kleptomanima koji su gori od afričkih skakavaca , pred izbore dijeli izdašne pakete pomoći od onoga što su pokrali, održavaju nas na životu do izbora, da im dademo opet priliku da slobodno kradu još četiri godine.
Ne bu išlo i ona bakica u Petrinji koja je vjerovala u Bačića kao u dragoga Boga, počela je shvaćati da je Bačić nova podvala.
Zgrade koje se grade kao zamjenski smještaj mogle bi imati rok gradnje duži od pruge Križevci – Dugo Selo, jer i tamo fali radnika .
Na gadnu podvalu države naišli su Turci u Petrokemiji. Petrokemija je upalila strojeve i počela s radom za jednu vrstu gnojiva, no izgleda da veselje nije potrajalo.
Turci su otkrili da su kupili tvornicu kojoj ističu  sve dozvole za nekoliko mjeseci, dozvole im država ne želi obnoviti bez velikih ulaganja  u zaštitu okoliša.
Stari vlasnici su se obavezali isplatiti  300 milijuna kuna, koji su dobili od države za tu namjenu, ali su sada produžili rok do 2028 god.
U PPD i INI izgleda novac samo brzo odlazi na privatne račune, za preuzete obaveze sami sebi stave rok koji će doći na naplatu kada vjerovnik propadne.
To isto radi država s umirovljenicima između najave pomoći i stvarne uplate te pomoći, prođe vrijeme u kojem najmanje njih 5000 umre.
U međuvremenu dok čekaju, pomaže im aplikacija za cijene koju ne mogu otvoriti bez interneta kojega nemaju s čim platiti.
 Danas im novine sugeriraju, ako hoće jesti šparoge neka ih kupe u Rijeci, tamo je pušlek 5 ERA, a u Zagrebu oko 20 EUR, u pušleku ih ima oko 20, pa se mogu prodavati na komad.
Šparogu možete i ubrati , ali vam treba dozvola od Hrvatskih šuma. Tamo Plenkovićev “potrčko” kadrovira, pa će te brzo doći na red.
Šparoge inače u sebi sadrže 90 % vode i neke sastojke koje mogu poboljšati opću zdravstvenu sliku, no sad su se po cijeni svrstale u skupi lijek.  Šparoge imaju veliku nutritivnu vrijednost, a nevolja je u tome, što si nakon obroka brzo gladan.
Da je Kleptomanija teška bolest potvrdio je i sud, oni su svoju sutkinju koja je krala po dućanima vratili na posao da sudi i dalje. Izgleda da je državi jeftinije da radi, nego da ima vremena hodati po dućanima i da krade.
Kad bude sudila onima koji su optuženi da su ukrali, bit će blaga, jer zna da je to bolest.
Da kleptomani u Hrvatskoj vode državu, a onda  im kleptomani i sude, shvatili su i u Europi, pa sad možemo svi tužiti na Europski sud bez čekanja da naši dovrše sudsku sapunicu.
To je jedna ogromna šamarčina našem Pinokiju, u Eu su shvatili da je naše Pravosuđe rak rana u srcu EU, stavili su premosnicu dok ne uklonimo zloćudni tumor.
Obruč se steže, svi možemo pomoći da se steže brže,
ne pitajte se što čini oporba , već se upitajte što mogu učiniti ja osobno ?
Oporba se pojačala  Vilimom Ribičem sindikalistom koji je cijeli život radio na tome da se ništa ne promijeni u državi Hrvatskoj. Umirovljenici vi se patite s mirovinama koje ste zaradili kada je više interese zastupao Ribić, najbolje znate kako vam je !
 Maknimo kleptomane, omogućimo djeci da žive u državi u kojoj se živi po načelu pravednosti !
Hoćemo pravedno!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo