Podjeli

Svakakvih smo se čudesa nagledali i naslušali u proteklih nekoliko mjeseci, a najnoviji je biser da je zrakoplov Croatia airlines koji je prije dva dana letio za Sarajevo u večernjim satima netko gađao, i zamislite čuda, po svemu sudeći pogodio ničim drugim do li „praćkom“. Rupa na trupu aviona od 2X2 centimetra nije kako kažu stručnjaci nastala djelovanjem zrna ispaljenog iz vatrenog oružja jer nisu našli tragove baruta pa jedino što preostaje je zaključiti kako je netko poprilično vješt gađao i pogodio avion nekom veoma neobičnom „praćkom“.

Kako je ovo po svim meni poznatim informacijama prvi puta da je nakon rata u BiH tijekom slijetanja oštećen civilni avion, a sagledavajući sve to u malo širem kontekstu, postavlja se pitanje što je to dovelo do toga da netko, pa makar to bilo i „praćkom“ gađa avion, i to ne bilo koji već avion naše kompanije Croatia airlines. To što se dogodilo, a promatrajući u okolnostima u kojima se trenutno nalazi Hrvatska i cijeli tzv. zapadni Balkan, teško da je bilo slučajno, posebno jer je netko već spomenuo da avion prilikom slijetanja leti iznad područja  na kojem se navodno često puca iz vatrenog oružja. Kako sve što se događa oko nas treba uvijek gledati u širem kontekstu, posebno kroz događanja posljednjih mjeseci, ali i prije izbivanja ratnog sukoba u Ukrajini. Dojam je kao da netko već u nekoliko navrata nešto želi poručiti Hrvatskoj, a to nešto Plenković ili nije razumio ili ignorira.

Nismo li već bili „upozoreni“, odnosno Plenković, da se ne petlja u odnose Rusije i Ukrajine? To Plenković kako znamo nije prihvatio već se još više eksponirao, potpuno nepotrebno rekli bi mnogi. Nakon našeg na sva zvona hvaljenja kako u Ukrajinu šaljemo oružje u Zagreb je iznenada doletio i pao dron, pa su onda zaredale su proteklih nekoliko dana lažne dojave o postavljenim bombama, pa je onda prije neki dan objavljena, vjerojatno fake news,  i da je pedesetak naših državljana poginulo u Ukrajini u redovima plaćenika, a prije dva dana stiže posljednji biser tj. rupa 2×2 cm u avionu Croatia airines na letu za Sarajevo….

U svemu tome što de događa je jedino dobro što nema ljudskih žrtava, no realno je zapitati se što ako se usred turističke sezone umjesto „praćki“, lažnih bombi na dronu ili u trgovačkom centru, ili gdje god već, dogodi neka prava bomba ili slično???

Trebamo li se svi zapitati prešućuje li nam možda nešto Plenković?

U Zagrebu, 24.06.2022.[MŠ1]

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo