Podjeli

Ministar Marić objavio da mu novac iz proračuna curi na sve strane. Spomenuo je pri tome povećanje mirovina i plaća. Ništa nije rekao o povećanju priliva radi inflacije zbog povećanje cijene hrane za 50, a građevinskog materijala i do 100%.
Ministar vješto izbjegava povući prave paralele, najveće povećanje plaće dogodilo se poreznim rasterećenjem onih koji su i imali najveće.
Da je povećao mirovine i plaće onima koji imaju manje od prosjeka, sve bi se vratilo u proračun.
 Ovako su najviše dobili oni koji su to pospremili na račune koji ni nužno nisu u Hrvatskoj.
Najviše su rasle mirovine koje su ionako najveće, a ti umirovljeni  dužnosnici još i rade kao nečiji savjetnici, a imali smo priliku i čuti da 100% invalidi rade kao šoferi u ministarstvima.
Ipak Plenković veli da je ostvaren jedan od najvećih strateških ciljeva, a to je ukidanje viza za Ameriku, no i to će povećati curenja novca iz proračuna.
 Sad će opet svaka “šuša” na razne simpozije  i savjetovanja o krizi u Hrvatskoj, preko oceana.
 Jadna li nam majka ako nam je strateški cilj osvajanje Amerike dok nam doma pola stanovništva gladuje i ne može podmirivati režije.
 Ministar Marić veli da su strašno porasli dugovi u zdravstvu, baš kada svi ovi siromašni zbog straha od pandemije odgađaju liječenje kroničnih bolesti.
Umjesto da je glavni strateški cilj reforme zdravstva, da se konačno napravi reda i začepe rupe kroz koje otječe novac u zdravstvu, naš se Premijer 600 godina poslije otkrića Amerike hvali da je on Kolumbo, iako je sve ostalo isto, samo jedan put do Buzina manje.
To može biti i zeznuto za Hrvatsku, možda je baš čekanje na vizu spriječilo Sanadera da nije na vrijeme zbrisano u Ameriku i sada nam slao tople pozdrave od tamo.  Kriminalci koji bježe mogu birati hoćeš u Ameriku ili Bosnu, novac je već na sigurnom.
Oni koji ostaju pokrpat će rupe koje su napravili ovi koji su zbrisali, no i to je bolje nego da im plaćamo rekonstrukciju i “pacanja” po toplicama za vrijeme izdržavanja zatvorske kazne.
Dok se krade nije im na pameti oporavak u toplicama, kada im pravosuđe stane na rep, onda preko reda imaju oporavak, a policajac koji je ranjen na Markovom trgu  prije godinu dana tek sad je došao na red.
Ministar Vili priprema reformu u zdravstvu sve po protokolu, baš ga je i protokol spriječio da ne pomogne ranjenom policajcu, a di će žuriti s reformom.
Ugledao se na druge ministre,
ako obnova može čekati dvije godine da bi se utvrdilo da “Zakon o obnovi” ne valja, što ne bi i u zdravstvu čekale rupe kroz koji curi novac.
Kolumbo se busa u prsa, a dvije najvažnije stavke u državi,  a to je  zdravstvo u pandemiji i obnova  od potresa, ukopana u rupu iz koje nema pomaka.
U zdravstvu svaki mjesec milijarda duga više ,u građevini svaki mjesec cijene građevinskog materijala skoče još malo bliže neba .
 Novine su objavile, na žalost u članku koji se mora platiti, da je rušenje kuća stradalih u potresu u Zagrebu višestruko jeftinije nego na Baniji.
 Na Baniji za rušenje zadužen ministar Medved u Zagrebu Vanđelić.
Sve što dolazi iz kabineta Kolumba ima dodatne začine. Ministar branitelja kako je uspješan u pronalaženju novih branitelja tako i u dodatnim troškovima .
Jako uspješna turistička sezona, niti mjesec dana nakon što je završila, već je zaboravljena.
 Njezini fiskalni pozitivni efekti potrošeni su u mjesec dana. Preskupe trošarine na benzin nisu donijele ništa. Naime, koliko se ubere od trošarina koje plaćaju građani koji imaju male plaće, toliko potroše besplatnog benzina oni koji voze službene aute.
Nikada na zelenu granu, naši nikako da se ugledaju na zemlje koje su sada po uspješnosti ispred nas, a bile su daleko ispod. Na primjer Češka.
.Mi stariji se sjećamo Čeha kao turista na našem moru od prije puno godina.
Mi smo ljetovali u radničkim odmarališta  s punim pansionom, a Česi pod šatorom 10 dana u istim gaćama uz paradajz i paštetu.
Danas Česi kupuju hotel Trakošćan, apartmansko naselje na Ugljanu i pregovaraju o kupnji Đure Đakovića, ukidaju PDV na plin i struju svojim građanima
Njihov predsjednik je teško bolestan, a službeni auto imao je Škodu.
Usporedbe nisu potrebne, kod nas službeni auto nije rijetkost nego je sramota onome koji ga nema.
. Zbog toga što saborska zastupnica iz redova HDZ-E u Sabor mora ići tramvajem , nije dala da se uvede manji PDV na “uloške”.
Neš’ ti obijesnih žena, one bi nešto jeftino dok ona nema svoj auto i plaćen benzin .
 Strateški cilj građana Hrvatske trebao bi biti da Kolumbo sa svojom ekipom odleti u Ameriku i prvi iskoriste bezvizni režim, onda uvesti vize za povratak..
Neka trajno uživaju u ostvarenju svojeg strateškog plana,
Ne samo da su nas prisilili da živimo u siromaštvu već nas uvjeravaju da ih zbog toga trebamo jako cijeniti.
E pa to ni pas s maslom ne bi progutao, valjda nećemo ni mi.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo