Podjeli

Zagreb, 21. siječnja 2021. – Jedini razlog zbog kojeg hrvatski ribari već desetljećima traže proglašenje isključivog gospodarskog pojasa jest da bi se Italiji zabranio izlov ribe u hrvatskom moru, no Vlada RH i HDZ ni sada nisu imali hrabrosti to napraviti. Umjesto toga, moći ćemo graditi umjetne otoke i iskorištavati energiju plina i morskih struja na području IGP-a, što nitko u svijetu ne radi na otvorenom moru, upozoravaju Hrvatski suverenisti dodavši kako je Vlada RH trebala prihvatiti njihov prijedlog da se od Europske komisije traži potpuna zaštita našeg isključivog pojasa.

„HDZ sve ove godine nije imao hrabrosti proglasiti isključivi gospodarski pojas, nego je to napravio tek sada kada je Italija to odlučila proglasiti. Ovakav način proglašenja isključivog gospodarskog pojasa je mazanje očiju javnosti, to je najveća obmana ove Vlade jer se s ovom odlukom i dalje ništa ključno nije promijenilo. Stotine talijanskih koča i dalje ima pravo nesmetano rušiti, rovati hrvatski dio IGP-a“, upozorio je danas predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović tijekom saborske rasprave o Vladinom amandmanu na prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa RH u Jadranskom moru, kojim se predlaže stupanje odluke na snagu 1. veljače 2021. godine.

Ustvrdio je kako Hrvatska i dalje imaju pravo tražiti od Europske komisije potpunu zaštitu IGP-a, no to, naglasio je, nije u interesu pokorničke politike Andreja Plenkovića u kontekstu Bruxellesa.

„ Zato je ovo jedna od najjadnijih i najsramotnijih odluka hrvatske politike ikada. Ne samo da smo opet pognuli glavu i ostali ono što smo i bili, sluge briselskih vladara, nego još lažemo i mažemo narod da smo konačno postala suverena država gdje imamo suverenističku vlast. A nemamo. Upravo suprotno, imamo najgore globaliste, gdje je s jedne strane ulog naša država Hrvatska samo da bi se dobila jedna dobra europska sinekura“, zaključio je Zekanović.

LINK: https://youtu.be/5f1-iqulSkQ

Hrvatski sabor

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista

Trg Sv. Marka 6

10000 Zagreb

T.: + 385 1 45 69 523

F.: + 385 1 63 03 014

E.: [email protected]


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo