Podjeli

Kampanja ugleda države u rukama medija. Jučer su novinari šetali po Baniji i dijelili slike objekata, buduće obnove, nešto kao kad svećenik prilikom blagoslova kuća dijelili sličice svetaca.
Dugo najavljena obnova odgađa se do ožujka, a kad do obnove dođe tek oko 500 kuća na godinu. Kako će ići redosljed to još nije definirano, da li po stanju objekta ili godine rođenja stanovnika budućeg objekta.
S Banije drugačije vijesti, voda u cisternama se ledi, u prikolicama hladno, bez grijalica neizdrživo.
Gospodin Pupovac službeni predstavnik tih ljudi trebao je s novinarima dijeliti slike i savjete kako odlediti vodu u cisternama, na Baniju inače ne dolazi, više mu se sviđa panorama Zagreba iz njegove vile od 600 kvadrata. I dalje čvrsto podržava Vladu u njezinom naumu da obnova ide po scenariju ministra Horvata, pa tko doživi , doživi. Njegova gluma vječno zabrinutog čovjeka zaslužuje “Oskara”.
Gospod Žinić dugovječni Župan iz sisačkog kraja, nakon godina slave doživio je prvi debkl na sudu. Iz stana na Borovju iseliti će do 15 prosinca i platiti će sudske troškove za sve godine suđenja. Tako to bude kada operativci na terenu izgube potporu na Markovom trgu.
Čitaš li ti Pupovac, i svi ostali koji držite “štangu” vladajućima.  Tanka je crta po kojoj žonglirate, jedan krivi korak i eto vas u provaliji.
Vijest da su uhapšeni lopovi koji su dinamitom razvaljivali bankomate po Hrvatskoj. Uzbuđeni glasnogovornici govore da su počinitelji autoelektričari i i zidari. Eksploziv je vojnog porijekla kojeg nema u slobodnoj prodaji. Kako je uz takvo bajno stanje u našoj državi eksploziv dospio u ruke zidara morao bi istražiti ministar Banožić.
Eksplozija bankomata na Ravnicama koja se desila nakon hapšenja , pokazuje nam da eksploziva ima još.
Danas je na redu izglasavanje gradskog proračuna Zagreba. “Bečki dječaci” iz HDZ-E pripremaju orkestralni i napad na Tomaševića zbog mjere roditelj odgajatelj. Jučer su složno digli ruke protiv amandmana da se poveća naknada za porodiljni za žene koje su na “porodiljnom” 3 godine, a nisu u Zagrebu.
Danas će pjevati druge pjesme, a jedna “majka odgajateljica”na internetu predlaže izgradnju
” posebnih ustanova” za ljude koji diraju u “svetu obitelj”.
Gospođa manjkavog znanja o povijesti svetosti obitelji brzo se snašla u novoj situaciji.
 Situacija je u državi takva da se raspravlja o svemu samo ne o siromaštvu građana, uskoro očekujemo da će penzionerima prilikom dostave mirovine dijeliti i kataloge s hranom koju mogu kupiti za novce koju dobiju.
Jučer su najavili poskupljenje kruha, a danas mlijeka, ako ovaj tjedan poskupe jaja umirovljenicima ne gine pučka kuhinja.
U niti jednom proračunu nema  više novaca za prehranu onih koji su u riziku siromaštva, a ima ih više od 500 000, osim hrane treba im i grijanje.  Za troškove Banskih dvora našlo se 250 milijuna kuna.
Naši novinari za sada pišu o siromaštvu u Bosni, domaće primjere izbjegavaju.
Ako nemoguću situaciju ne preokrenemo u moguću izglednu, neće nam nitko pomoći.
Jučer je Ukrajinski predsjednik pozdravio našeg premijera sa Plenkošević, mora da je nešto načuo o stanju o našoj državi.
Ulice Sv. Duh i Branimirova sa dičnim imenima biti će uskoro ” ulice gladnih građana”, ako se ne pokrenemo, ako konačno ne shvatimo da mi moramo mijenjati stvari na bolje.
 Da je vrijeme okretanje glave na drugu stranu, prošlo, poljupci Jude ostavili su bolesne kraste na licima naših građana.
Smiju nam se i rugaju dobitnici sitni đžeparoši svakog umjetno stvorenog kaosa. Najlakše je ruku zavući u tuđi džep kada je žrtva skoncentrirana na napetu radnju na pozornici.
Hoćemo li u našoj državi početi pričati o onome što je bitno, o standardu građana Hrvatske, ne o predviđanjima nego o hitnim  akcijama o poboljšanjima , ili ćemo čekati  i brojati žrtve gladi.
Neka se javi samo jedan stručnjak iz savjeta Vlade da objasni kako se može preživjeti u Hrvatskoj s medijalnom mirovinom.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo