Podjeli

Od kada se mjeri inflacija do danas, inflacija bilježi najjači rast. Naš Premijer o inflaciji u revijalnom tonu, malo nelagode ,ali tako je drugdje.
U državi gdje se za hranu troši oko 30 % primanja nije i ne može biti kao i tamo gdje je hrana puno manji trošak.
Još bi bilo i u redu da je i hrana toliko poskupjela, no cijene hrane daleko su više od službene statistike prosjeka cijene.
Umirovljenici kojima su režije i hrana pola -pola daleko su ispod matematičke formule za mogućnost preživljavanja, postaju umjetnici koji iz prelijevanja šupljeg u prazno moraju još namaknuti novce za lijekove.
No nije samo umirovljenicima teško, pobunu dižu tete u vrtićima, iako je službeno djece sve manje, po teti u vrtiću sve ih je više. Lipšu od posla i još moraju popuniti nedostatak osoblja, teško je naći tko će raditi za tako malu plaću.
Školovane tete koje znaju s djecom, odlaze raditi u inozemstvo kao njegovateljice starijih ljudi, a kako stvari stoje, našu će djecu u vrtićima uskoro dočekivati Nepalke.
Revijalno izdanje o svemu bitnom, ali smo dobili široki i opsežan opis što se sve događalo u “buži”. Tko s kim i kada, što se jelo i pilo, samo ne i ono bitno, tko je brojio novac na brojaču, to pitanje ostaje otvoreno i slobodno  za razna  nagađanja, tome i doprinosi velika torba preko ramena Jakova Kitarovića.
U nabrajanju ruskih prijateljstva nekako je izostavljen ministar Marić , on se nije kiselio u buži, nego šepurio u predsjedničkom apartmanu u elitnom ruskom hotelu u Lošinju.
 Njegov grijeh odmah je oprošten, Marić je mito u obliku skupog smještaja uzeo kad je bio na odmoru, dakle van radnog vremena , a to kleptomanima ne ide u radni staž i za takav prihod ne treba platiti doprinose
Bez računa se ne računa!
Takvi političari kad procijene da je vrijeme da se sklone, ne dobiju otpremninu, već famoznu formulu 6+ 6, godinu dana izvrsno plaćenog odmora. Marić u zavjetrini od opasnih vjetrova koji pušu političkoj areni, ne brine o inflaciji, na njega je mislio zakonodavac kad je zakone prilagodio onima koji imaju naviku krasti.
Inflacija brine radnike PIK- a, kod njih su prihodi pali za 60% ,uglavnom zbog toga što građani nemaju novaca za kupovinu njihovih proizvoda, no menadžeri su si podijelili  super dobre bonuse. Radnici imaju u prosjeku plaću 5000 kuna, ali u tom zbroju jako puno je plaća koje se vrte oko minimalca.
Politika malih plaća dovodi velike firme u nedostatak radne snage pa motivativne za rad traže na padinama Kilimandžara. Goniči deva već nam voze taxije, ne treba ni jezik, ni škola a možda ni vozački ispit. Jedino je važno da žele raditi za malu plaću.
Europska komisija koja daje novac za razvoj, jako je nezadovoljna načinom trošenja novca, 5 milijardi eura potrošeno je nenamjenski, a nama prijeti suspenzija zbog toga što se odobreni projekti ne sprovode.
EU je odbio produžiti rok za trošenje već dodijeljenih sredstava, pa ćemo na kraju ostati i bez onoga što smo već dobili. Eto da su nositelji projekta za razvoj u projekte ugradili EU plaće, novac bi se brzo trošio, ovako radije neka propadne, nego da radnici u Hrvatskoj bolje žive
U Saboru većinu podržava bivši gradonačelnik Velike Gorice koji se vratio iz zatvora, a optužen je zbog afere Janaf , optužbu je podigao EU tužitelj, za njega vrijedi presumpcija nevinosti, važno je da ga nitko nije vidio u buži, a baš je on u direktnoj vezi s Petekom od koga je sve počelo, no Plenković ga je dočekao s veseljem i povjerenjem. Čovjek koristi svoje zakonsko pravo, i na njega je mislio zakonodavac.
Očito je da se vlast otela kontroli, izvještaji iz budže najvažnija su vijesti dana, lokalni čelnici maheri kavanskih tučnjava, načelnici općina prvaci u nabavi najskupljih limuzina, a sirotinja neka se sama pobrine za sebe.
 Svjedoci smo vremena u kojem nam se Domovina rasprodaje na krupno i sitno, traje ekonomsko iscrpljivanje većine građana, prisiljavanje na ekonomsku emigraciju i ubrzana zamjena stanovništva, a nama se kao ključno pitanje nameće priča iz “buže” i to od Premijera Hrvatske.
To mora prestati, svaki iskreni domoljub mora doprinijeti da prekinemo vođenje takve politike.
Sreća prati hrabre !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo