Podjeli

I tako njih dva, svaki u svojoj nadutosti ne vide dalje od svog visoko izdignutog nosa. Moramo biti sretni što će kroz Hrvatsku teći nafta prema prijateljima Mađarima.
Ti prijatelji inače nam ne žele izručiti Zssolt Hernadija koji je odavno na tjeralici.
No tko se sjeća još da je Ina bila naša, da smo imali rafinerije u punom pogonu, da je nafta koja je crpljena u Hrvatskoj bila naša, da smo imali crpilišta izvan zemlje.
Danas je Hrvatska postala važna zemlja u EU, jer preko nje idu cijevi, a Andrej Plenković veliki državnik koji puca od ponosa. Njegov ministar, koji si sam ne zna postaviti sliku u objavi želi biti dobar susjed, kao što je Hrvatska bila i njegovoj zemlji kad ga je tako dobro udomila.
Hrvati su pri tome nevažni, oni će u svojoj zemlji plaćati i dalje najskuplje gorivo. Prava stvar bi bila da je Plenković jučer rekao da će se svi pozitivni financijski učinci  zbog transporta nafte kroz našu zemlju preliti u korist građana, tako da će država smanjiti trošarinu na gorivo u Hrvatskoj, no on se nada jeftinijem gorivu u Mađarskoj, prijeti tužbom u slučaju da Mađari imaju dvojne cijene goriva, jednu za svoje, a jednu za strane vozače.
Hrvatska politika da je u Hrvatskoj sve važnije od Hrvata u Hrvatskoj i dalje ima kontinuitet u cijelom mandatu Andreja Plenkovića, EU stvarno nema većeg prijatelja od njega u svijetu. EU snabdijeva kontinuirano kvalitetnom radnom snagom, penzionerkama koje su prisiljene zbog male mirovine njegovati njihove starce, na njima dobro zarađuju i naše i njihove agencije, a one otpisane u svojoj zemlji šute i uzmu ono što na kraju ostane kad se posrednici namire, sretne što imaju za malo pomoći djeci koja u Hrvatskoj nemaju za režije i kredite od kojih žive.
Njihova je tuga pregolema, a vrijeme provedeno uz bolesničke krevete poput noćne more koja predugo traje.
Za njihove doma nema dobro plaćenog posla, na tim poslovima zasjeli prijatelji ove nenarodne vlasti.
Eto, direktor Hrvatskih šuma ostaje na plaći 31000 kuna neto, iako je vrijeme za mirovinu došlo i isteklo. Ne da čovjek svoju fotelju dok ga ne iznesu iz nje. Bio je u zatvoru, otkriveno je da si je platio novcima Hrvatskih šuma advokata da ga brani, ali među mlađim Hrvatima nema izgleda nikoga tko bi ga mogao zamijeniti.
 Hrvatske šume sijeku i prodaju nemilice, ostavljaju goleti iza sebe, ali Plenkovićevi radari ne detektiraju nikog dostojnog plaće od 31 000 kune.
Lako moguće da će ministar gospodarstva posegnuti u kvotu uvoza menadžera iz susjedne nam zemlje, kad godine izobilja naštete direktoru u poznim godinama.
Ne za se je l’ i ti ljudi na funkcijama budu morali na obavezni liječnički ili će za njih vrijediti privatna polica zdravstvenog osiguranja.
Ministar Beroš uvodi obavezan sistematski, ali i kazne za one koji se ne odazovu, jedno drugo u korak, vele da će biti skuplja polica za dopunsko zdravstveno osiguranje, a nije se sjetio da onima koji plaćaju godinama dopunsko, a ne koriste usluge, već zbog dugog čekanja na kraju plate privatno, daruje koju godinu besplatno.
Mora da ga je za obavezni liječnički inspirirao doktor nestabilan psihički koji vodi jednu od najvećih bolnica, a kao doktor zakazao je  praksi zbog dezorijentiranosti i zaboravnosti, a niti mu alkohol nije stran.
Ova Vlada uspješna je u mužnji vlastitih građana kao niti jedna u EU, jučer podatak da je minimala mirovina u BiH za 15 god. staža veća za 44% od isto takve mirovine u Hrvatskoj, kod njih je PDV 17%,i dobili su usklađivanjem koje će ići u srpnju 12%,naše novo usklađivanje ide u rujnu,
 a u travnju smo dobili 2,24%,a našim političarima puna su usta brige za građane susjedne države.
Naš umirovljenik s 15 godina staža, to su većinom žene koje su išle raditi kad su djeca odrasla, dobije 1095 kuna a umirovljenik u BiH 1583 kune, godišnje skoro 6000 kuna više, naši proizvodi iz Podravke, Kraša, ali i lijekovi kod njih su daleko jeftiniji.
Na sljedećim izborima moramo okupiti sve ljude koji su spremni  voditi brigu o hrvatskim građanima u Hrvatskoj, a ne dodvorice i poltrone igrače za svoje interese.
Andrej Plenković jučer j dobio pljusku suda koji je odbio tužbu ministra Paladine koji je opet pokušao povečati svoju milijunsku imovinu nepoštenim muljanjem. Plenkovićev radar ima grešku u početnim postavkama i po njemu samo muljatori i bezveznjaci prolaze provjeru.
Da nije tako, Filipović i Paladina nikada ne bi bili ministri, Čorušić ravnatelj bolnice a taj direktor Hrvatskih šuma u mirovini bi čekao konačnu presudu.
Za jednu malu zemlju jedan Sanader je bio previše, a mi smo dopustili da se razmnože i otjeraju u krajnje siromaštvo milijun umirovljenika,  mlade da rasele.
Svaki novi dan donese novo razočarenje, no valjda će taj vražji lonac u kojem se kuhaju te teške splačine za hrvatske građane, jednom i zakipjeti i poklopac odletjeti.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo