Podjeli

Nakon što su se medijima potaknuti pojedinci počeli javljati i dizati prave građanske bune da se treba usprotiviti mogućem obveznom cijepljenju, pa onda i bojkotom odnosno napadom na cjepivo AstraZeneca odnosno njegovu efikasnost, pa se tako prisjetimo i nedavne akcije članova Vlade i Hrvatskog sabora koji su svojim primjerom htjeli pokazati da od cijepljenja nema nikakve opasnosti, da nema nikakvog „čipiranja “, „eliminacije starijih“  ili čega već ne od širokog asortimana idiotskih „argumenata“ koje su kroz medijski prostor uspjeli proturiti u javni diskurs određeni krugovi…..

Svi se sjećamo onog cirkusa sa prvim pošiljkama cjepiva koje su stizale u Hrvatsku uz pratnju „teško“ naoružanih policijskih snaga, a sve kako bi se pokušalo naglasiti da se radi o nečem iznimno vrijednim. Taj cirkus očito nije upalio pa su se članovi Vlade i Hrvatskog sabora odlučili na javni performans ispred kamera, no kako to obično biva dio njih je to iskoristio u politikantske svrhe  glumatajući solidarnost sa drugima. A onda je „slučajno“ došla priča o upitnosti cjepiva AstraZeneca, kojeg je, vidi vraga, istovremeno i najviše, a koji je uz to i daleko najjeftiniji od svih ostalih cjepiva. U svega se nekoliko dana sve okrenulo naopako, dvije trećine članica EU-a su navedeno cjepivo odlučili davati samo mlađim pacijentima a starijima dati jedno od dva preostala, ono od Moderna i Pfizer, no tih cjepiva nije bilo niti ih i sada ima ni blizu dovoljnih količina, i odjednom eto strke. „Svi“ se žele cijepiti!?

Odjednom se od onoga da se ljudi ne žele cijepiti došlo do priče kako se neki cijepe preko reda što je očito ispao veliki grijeh, čak toliki da se traže „glave“. Odjednom se čuju priče kako su se neki cijepili „preko reda“ samo zato da se ne baci dio cjepiva koji je ostao neiskorišten pa je opcija cijepiti nekoga mimo „reda“ nego ga baciti. O tome kako je moguće da nešto što je čuvala policija dugim cijevima iz bilo kojeg razloga bude višak koji se ne može iskoristiti nitko od nadležnih ni da zucne??? Kako je moguće da Stožer nije i prije dolaska cjepiva u Hrvatsku pripremio sve kako bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi ili problemi sa redoslijedom cijepljena?? Kako je moguće da struka nije javnosti na vrijeme pojasnila osnovne karakteristike i razlike u cjepivima i time spriječila širenje raznih dezinformacija koje su preplavile medijski prostor, posebno na društvenim mrežama.

Nije li logično upitati članove Vlade i Hrvatskog sabora da li su oni znali da nekih cjepiva neće biti dovoljno pa su požurili cijepiti se preko reda?? Ako nisu znali hoće li sada i na koji način dokazati i da je i cjepivo AstraZeneca isto tako učinkovito kao i Moderna ili Pfizer???  Hoće li sada onaj dio članova Vlade i Hrvatskog sabora koji se nisu cijepili svojim primjerom pokazati da je cjepivo AstraZeneca ok tako da će se oni cijepiti sa tim cjepivom?? Hoće li konačno oni koji obnašaju odgovorne javno dužnosti u Hrvatskoj preuzeti i odgovornost koja uz te dužnosti imaju. Ako je sve što se događa oko „prekorednog“ cijepljenja samo produkt neorganiziranosti Stožera i svih u lancu zaduženih za provedbu cijepljenja građana onda oni koji su bili zaduženi za samu organizaciju moraju odmah odstupiti. Ne odstupe li mogao bi se steći dojam da se „državni vrh“ i njima bliske osobe koristio povlaštenim informacijama, a to onda znači i opravdan razloga za trženje odstupanja Stožera i Vlade…

Hoće li se i sam premijer koji se nije cijepio sada cijepiti javno navedenim cjepivom i time svojim primjerom na najbolji način dokazati ono što sam govori o cjepivu AstraZeneca, i tako okončati sve nedoumice kod dijela građana…

U Zagrebu, 13.02.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo