Podjeli

Na široko i dugačko objasnio je jučer Plenković svoju nježnu crtu,kada je u pratnji sindikata, izašao pred medije.
Čovjek je vrhunski pregovarač, što ne uspije nikome,, njemu uspijeva. Veli da je došlo do kompromisa, sindikati su popustili za jedan mjesec ,a on je onda pridodao nešto za liječnički pregled.
Na stranu to što je inflacija već davno odnijela to što je on velikodušno poklonio, nego čovjek nekako najosjetljiviji u sektoru u koji on spada.
Ovom povišicom  nagradit će saborske zastupnike jer njima je najteže, imaju puno ferija, a za ferije se više troši, nagradit će svoje ministre koji pored posla moraju plaćati advokate koji ih brane od optužnica. Pitanje je hoće li i Darko Horvat dobiti povišicu, jer i on je državni zaposlenik.
Prošli mjesec umirovljenicima je priznao pravo na 2,26% , za usklađivanje mirovina, obećao je da to neće ući u obračun za energetski dodatak kojega još nitko nije dobio.
Čeka Plenki da sve ode u zaborav, da zaboravimo koliko je ulje koštalo lani,da zaboravimo kolika je rata za plin bila lani.
Sad su novi trendovi, više nije problem skupa nafta nego skupi dolar. Danas u novinama vijest da će zbog skupog dolara poskupiti dodatno energenti.
Priča ide tako, da treba znanje doktora nauka da bi se odgonetnulo koje su to bravure da se u Hrvatskoj može preživjeti od penzije
Eto javio se i podravski župan, on veli da za male plaće u Podravci nije kriva Martina Dalić, već Darko Marinac koji je na čelu Podravke bio prije negdje 20 godina i još se vodi sud oko toga koliko je novaca pronevjerio.
Martina Dalić naslijedila je kolektivne ugovore po kojima ona mora uzeti opcijske dionice, a radnici i dalje dobivati mizeriju. Martina je isto našla kompromis, radnicima malo da bi dobit bila veća.
Kako god cvjetale ruže uvijek mirisne završe u uredima, a one koje proizvode alergene u industrijskim pogonima. Nema jedinstvenog sindikata koji bi rekao da onaj koji proizvodi mora imati prosječnu plaću.
Sindikat Podravke šuti, oni pojma nemaju koliko je poskupjelo ulje, koliko su proizveli Lino Lade za bonus svojih menadžera, kako veli Koren sve je kriv onaj prije “dvajstgodina.”
HDZ koji se odmakao od starog HDZ-a po tome što je u starom premijer ubirao mito, a u ovom novom već u startu gleda da ministri i kandidati za gradonačelnike dođu već korumpirani, pa su sve afere stare,, jedini im je problem Milanović koji kvari savršeni imidž.
Veli Plenković da Milanović glumi frajera, istina je da je Plenković jedini pravi frajer. On je taj koji može milijun građana Hrvatske držati u totalnoj bijedi.
 On je taj koji u Vladu za ministra postavio čovjeka s 14 optužnica koji je obnovu ubrzao tako da mijenja naljepnice, on je taj koji stane pred kamere i veli da je umirovljenicima povećao mirovine za u prosjeku 60 kuna u vrijeme kad je cijena hrane otišla prema gore za 30 do 50%.
 Nema u svijetu većega frajera koji bi imao hrabrosti postaviti čovjeka, poput Radmana, za ministra vanjskih poslova, koji bi tako zdušno,, da se niti jednom ne zacrveni, branio prijatelja Zvone,, koji je izučio zanat kako se od države može sve dobiti, a ništa joj dati.
On je frajer koji pronalazi financijske genije koji u studentskim danima već uprihode milijune, samo frajer može rasipati milijune za arbitraže za koje se zna da ih Hrvatska ne može dobiti, ali će ih skupo platiti.
Najzadnji smo po povlačenju sredstava iz EU ,ali ne leži vraže, smiješi nam se mogućnost da uskoro budemo prvi po visini kazna koje smo platili zato što nismo namjenski trošili.
Danas u novinama vijest d je projekt od oko 450 milijuna napustio izvođač, radi se o projektu u bolnici Srebrenjak.
I te novce ćemo izgubiti zbog igre prijestolja frajera i nemoćnih naivaca. Gdje se ne može krasti tu se danas ništa i ne radi, kompromis je da za elitu mora biti sve što srce zaželi , a nije važno koliko ljudi zbog toga pati.
Plenkoviću budi frajer i izađi na izbore, pruži priliku ljudima da ti pokažu koliko te cijene i poštuju, pruži priliku da ti oko 600 000 umirovljenika dostojno zahvali za 60 kuna povišice za koje mogu kupiti oko 60 dkg pilećeg filea .
Budi frajer i pusti da ti medicinske sestre zahvale za plaću koju im daješ, da ti doktori zahvale što si im pružio priliku da na sudu dokažu da imaju pravo na novac za prekovremene sate.
Budi pravi frajer i povedi i svoje ministre da se uz tebe dokažu na izborima, da im građani izraze divljenje njihovim umijećima trgovanja hrvatskim blagom i stoljetnim nasljeđem.
Dok se to ne desi , dok ti građani ne potvrde, ti i samo zaposlenik koji strašno loše obavlja posao za svojeg poslodavca, a neki je muljator prije 30 godina uredio tako zakon d te je teško smijeniti
Hrvatsku. treba voditi čovjek koji će znati podijeliti teret krize i kolač nagrade na jednake dijelove.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo