Podjeli

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević pokazao se vrlo konkretnim i susretljivim po pitanju izgradnje stadiona za kojim hrvatska metropola vapi već 30 godina. Sjedajući za stol s čelnim ljudima Dinama, što je bio prvi korak za bilo kakav razgovor o novom stadionu, Tomašević je po strani ostavio sve što mu u tim razgovorima nije moglo donijeti ništa korisnog.

Naravno da je prije toga „pročešljao“ Upravu Dinama, i da nakon svih mogućih inspekcijskih, poreznih i ne znam kojih drugih nadzora došao do činjenice da s druge strane stola sjede ljudi koji su izabrani zakonski. Tomašević je s toga sjeo za stol kao gradonačelnik koji je svu energiju usmjerio na to da stanovnici Zagreba napokon dobiju reprezentativan i maksimalno funkcionalan stadion. Tomašević se u Dinamu ponašao točno kako i dolikuje gradonačelniku. Tražio je najbolji način da za Grad koji vodi i stanovnike koji u njemu žive, dobije reprezentativan stadion, jer da iole svaki ozbiljni grad u Europi ima.

Danas-na žalost više nismo sigurni da će izgradnja stadiona, doista krenuti, barem ne u dogledno vrijeme. Na Aktualnom satu u Skupštini Grada Zagreba, Renato Petek, gradski zastupnik Socijaldemokratske partije, koja je Tomaševićev koalicijski partnet, praktički se izjasnio kontra izgradnje stadiona.

Renato Petek vjerojatno ne zna previše o sportu. Međutim, morao bi znati da je najstrože zabranjeno uplitanje politike u sport. I da bi Grad bio u problemu kad bi Dinamo izvjestio UEFA-u o njegovim riječima. Dinamo to vjerojatno neće napraviti, jer u Maksimiru od Grada traže samo dobru volju, i da napokon definiraju pitanje izgradnje stadiona, koja građane Zagreba nebi koštala značajnih izdavanja jer postoje ulagači koji žele graditi stadion. A postoje i modeli u kojima bi sve strane mogle profitirati, i Grad, i Dinamo i investitori.

Tomašević dakle, ne želi širiti temu o stadionu. Tomašević zna do koje granice sežu njegove ovlasti i mogućnosti. Kao i one zastupnika Peteka. Grad Zagreb vapi za novim stadionom, Tomašević želi pronaći samo najbolje rješenje.

Nadajmo se, da će gradonačelnik Tomašević ostati čvrst u svojoj viziji, i da će Zagreb i Dinamo napokon dobiti stadion kakav zaslužuju. Uvjereni smo da su tog stava i mnogi pripadnici SDP-a, pogotovo oni čija je slika bitno šira od one koju vodi zastupnik Petek.

By Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo