Podjeli

Baš ono, bura u čaši vode. Sve se svelo koliko je u kojem kafiću poskupjela kava, Filipović isteže vrat i pokazuje mlohave mišiće. Neš ti problema što je poskupjela kava, daj ti zagrebi malo ispod površine ove cijele priče.
Poskupljivat je moglo radi inflacije, nije bilo problema okriviti rat u Rusiji za skuplje pelete za grijanje iz tvornice u Hrvatskoj. skuplje ogrjevno drvo iz Hrvatskih šuma uz obaveznu propagandu da će zima biti strašna i duga.
Jučer su se trošarine na gorivo  digle, a cijena barela nafte pala je  na 80 dolara.
Na TV akademik iz prapovijesnog vremena sa šalabahterima nabavljenih u Sjevernoj Koreji diže našeg Premijera u povjesne velikane čiju veličinu i sposobnosti običan puk ne može razumjeti.
2008 godine barel nafte na tržištu je koštao  147 dolara, a cijena najskupljeg supera bila je 9,58 kuna, a mirovina usklađivanjem rasla 6,6 kuna,  Onda se Sanader sjetio prodati INU, poslije toga Kosorica je zamrznula rast mirovina, a korupcija je koju je u društvo na velika vrata pustio HDZ -e, slobodno se počela razvijati do razmjera koje imamo danas.
Danas imamo u novinama vijest da je plinu pala cijena ispod cijene koja je bila prije rata s Ukrajinom, kad je rasla cijena struje na EU tržištu dobili smo objašnjenje da cijenu struje određuje cijena plina, a eto imamo najavljeno poskupljenje struje u 4 mjesecu za 40 %.
Istovremeno je 11 elektrana koje su izgrađene poticajima hrvatskih građana odbilo potpisati ugovore s državom o obaveznoj isporuci električne energije, jer ju mogu skuplje prodati na slobodnom tržištu.
Razlika u cijenama i u plaćama između nas i EU uzrokovala je korupcija i skupa država.
Slovenija, minimalna plaća 1074 eura – 5 službenih automobila,( lani)
Hrvatska minimalna bruto plaća (lani )624 eura – 4355 službenih automobila. U SLO granični PDV je 22% u Hrvatskoj 25% .
Litva unajmljuje za potrebe svoje Vlade 3 BMW i 1 Toyotu Corollu lani je imala minimalnu plaću 730 era.
Od ove godine u Hrvatskoj je bruto minimalna plaća 700 eura, a dobivaju ju oko 105 000 radnika.
 Svakom građaninu Hrvatske mora biti jasno da nesposobnost, rastrošnost, korupciju, nepotizam plaćaju hrvatski građani, za Audije je rata 5500 kuna mjesečno više od 150 eura nego je minimalna plaća, plus gorivo .
 Vlada  rat u Ukrajini koristi da bi prikrila svoju ogromnu nesposobnost koju je eto i pokazala prilikom uvođenja, eura, a još ćemo vidjeti kako će se to odnositi na Schengen.
Ministar Butković već je najavio veće cestarine, parking je već poskupio, hrana je jeftinija u Njemačkoj nego u Hrvatskoj, a službeni podatci govore da je plaća i mirovina usprkos rastu realno manja 5% .
Ovo što smo jučer vidjeli, kao tobož, brigu za građane jedna fb prijateljica, fantastično je opisala.
Jastuk pun perja , rasporili smo i bacili s visine, a sada obećajmo da ćemo sakupiti perje.
Djelo je to PR  stručnjaka koji je istrenirao Filipovića koji nam uvaljuje pokvarena muda pod bubrege.
PR stručnjak kod kojega su naši ministri išli na govorne vježbe je Dijana Čuljak, osuđena pravomoćno za 6,6 milijuna utaje poreza, osuđena na zatvor.
Njezini polaznici bili su i ministar Banožić i ministar Aladrović, sve to platili su hrvatski građani, plaćamo i tekst koji je napamet jučer izrecitirao ministar Filipović, po narudžbi “mega” Pinokija Premijera Plenkovića.
Pinokio nam gadno podvaljuje,  moramo ga razotkriti, perje koje on rasipa nemoguće je sakupiti.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo