Podjeli

Od objave zadnjeg članka o predsjedniku Uprave HEP-a d.d. Frane Barbarića, kontaktirali su me mnogi radnici HEP-a d.d., što sa čestitkama na objavljenom članku, što sa iznošenjem svojih razmišljanja i informacija o trenutnom stanju u HEP-u d.d.
Nisu se nažalost radnici HEP-a d.d. smirili! Međuljudski odnosi od vrha pa nadolje u hijerarhiji, vrlo su loši. Radnici su i nadalje „obezglavljeni“, neinformirani. Ne znaju u kojoj je fazi restrukturiranje, a ponajviše su zbunjeni radnici HEP-ODS-a d.o.o. po Distributivnim područjima(nekad Elektrama), jer kažu „ono što je nešto vrijedilo“, otišlo je u Zagreb u Vukovarsku, a oni koji su ostali ne znaju jesu li na nebu ili zemlji“! Predugo već traje vrijeme „praznine“, sve stoji, ništa se ne događa dobro za cijeli HEP d.d. Koliko je sam predsjednik Uprave Frane Barbarić odgovoran za trenutno stanje, prepuštam svakom ponaosob da donese zaključak.
Da je gospodin Frane Barbarić, ne baš dobar izbor govori reagiranje tri HEP-ova sindikata, kada su saznali da će Frane Barbarić postati predsjednik Uprave HEP-a d.d.

„PROTIV!
22.12.2017(Sonja11)

Hrvatski elektrogospodarski sindikat – HES
Nezavisni sindikat radnika HEP-a
Sindikat TEHNOS

NISU SUGLASNI

sa predloženim imenovanjem gospodina Frane Barbarića za predsjednika Uprave HEP-a d.d.
O b r a z l o ž e nj e

Predstavnici sindikata očekuju od Vlade RH da na najodgovorniju poziciju u HEP-u predloži osobu dokazane stručnosti, te smatraju da bi to morala biti osoba tehničke struke.

Gospodin Barbarić je u vrijeme kompromitirane Uprave na čelu s Ivanom Mravkom obnašao vrlo visoku funkciju Direktora Direkcije za opće, pravne i kadrovske poslove te je pokazao zastrašujuću netrpeljivost prema sindikatima. Vršio je progon odvjetnika koji zastupa radnike podnošenjem lažne prijave protiv njega, u tom postupku se lažno predstavljao kao predstavnik radnika. U doba dok je obnašao tu funkciju suradnja sa sindikatima nije postojala, stoga izražavamo bojazan da neće biti uspostavljena nužna i zakonom propisana suradnja, a što je za ovako veliko trgovačko društvo nedopustivo.

HES – Dubravko Čorak

NSRHEP-a – Sonja Mikulić

TEHNOS – Denis Geto“
Izvor: http://www.nsrhep.hr/index.php?show_page=15&nid=391

Treba li još nešto navesti? Mislim da je pametnom dosta.
Dragi HEP-ovci, očekujem i nadalje vaše reakcije i pozive.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika