Podjeli

Nema dana, a da netko ne završi u istražnom zatvoru, poglavito zbog nesvjesnog poslovanja od nekoliko tisuća eura, ili pak zbog nekog drugog kaznenog djela, koje je mizerija prema onome što čitamo o poslovanju  Hrvatske elektroprivrede (HEP-a).

Ta tvrtka, čiju propagandnu poruku gledamo i na svakoj „salami“, navodno na plinu svakodnevno gubio 400-500 tisuća eura!?

Sada su se relativno mnogi raspisali o tome, ali nigdje nema informacija je li netko zbog toga uhićen (na 30 dana) ili je kod nas postalo „normalno“ da se čini društvena šteta na veliko i da zbog toga, kao u ovom slučaju, nema kazne ni kao za nepropisno parkiranje?

Neki kažu da je za to kriva uprava? Pa, ako je netko od članova uprave ove firme uistinu kriv za ovoliku nastalu štetu – što se čeka, zašto već odabrani novinari nisu pred vratima obiteljskih kuća i vila navodnih „štetočina“ iz HEP-a, kako to inače rade čekaju policiju i snimajući kako odvode osumnjičene?

Međimurskog župana su pred kamerama uhitili u obiteljskoj kući, zbog toga što mu je navodno netko dao mito od 10 tisuća kuna, a taj proces i dalje traje, što je samo jedan od niza slučajeva kako je „zakon jednak za sve“.

A, što je sad ovo? Plaće i niz ostalih bonusa koje primaju menageri iz ove tvrtke sve su veći i svi se tamo ponašaju kao da je to „normalno“, a mediji neka o tome izvještavaju koliko hoće!

Gdje su u HEP-u članovi Nadzornog odbora, koji, kao i u drugim državnim tvrtkama, mjesečno primaju velike naknade za svoj „rad“, a nigdje i nikada ni jedan član Nadzornog odbora nije odgovarao?

To da neka državna tvrtka iz dana u dan, bilo namjerno, bilo iz neznanja, čini i mnogo manje gubitke, trebala bi biti svakodnevna vijest i u informativnim emisijama, prije svega HRT-a, ali netko očito debeli kriminal zataškava, pa nam pune glave raznim severinama, šuputicama i ostalim zabavljačicama, sve u stilu – koja se više i bolje na nastupu pojavila razgoličena.

Ako ova vijest o velikim, enormnim  svakodnevnim gubicima  nije istina, onda treba goniti one koji nešto takova svakodnevno plasiraju u javnost.

Ali, nikome se ništa ne događa!

Pojedinim  medijima  puno je zanimljivije ako neka starija žena pređe preko zebre kad je upaljeno crveno ili kad netko prodaje sir uz cestu nego pojedini hrvatski lopovi i kriminalci, kojima,  ni većina istinskih sicilijanskih mafijaša nije ni do koljena!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika