Podjeli

Nekadašnji heroj a danas ministar Tomo Medved je uradio nešto doista sramotno MANIPULIRAO JE S MAJKOM Jeana Michela Nicoliera:

PENAVA: NEKI SU SI DALI ZA PRAVO NEGIRATI ŽRTVU NICOLIERA I MANIPULIRATI NJEGOVOM MAJKOM. SRAM IH BILO!

https://narod.hr/hrvatska/penava-neki-su-si-dali-za-pravo-negirati-zrtvu-nicoliera-i-manipulirati-njegovom-majkom-sram-ih-bilo

Ministar Medved ne smatra da o tome treba reći i riječ:

TOMO MEDVED: ODAJMO POČAST ŽRTVAMA DOSTOJANSTVENO I BEZ RADIKALIZACIJE

 

 06/11/2023

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar branitelja Tomo Medved u ponedjeljak je pozvao sve građane da pijetet žrtvama u Domovinskom ratu odaju dostojanstveno, bez politiziranja i radikalizacije.

Rekao je to u Donjoj Stubici gdje je otvoren spomenik Domovini i žrtvama Domovinskog rata u spomen na sve poginule, stradale i nestale hrvatske branitelje, posebice na jedinog poginulog branitelja s područja Donje Stubice, pripadnika ‘Tigrova’ Stjepana Tučkara.

Medved je istaknuo da ga posebno raduje što je među inicijatorima postavljanja spomenika kao motiv prepoznat i poziv na zajedništvo.

„Kao što smo tada u Domovinskom ratu bili jedinstveni, potrebni su nam jedinstveno i zajedništvo i danas. Od svih nas se očekuje da upravo kroz takav pristup, s pijetetom, iskažemo zahvalu onima koji su svoje živote podarili na oltar naše domovine, da izbjegnemo svaki oblik politiziranja ili zlouporabe naših komemoracija, okupljanja, sjećanja na žrtve”, naglasio je Medved.

Poziv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da podnese ostavku, ministar Medved je nazvao još jednim dokazom ‘politiziranja s obljetnicom i komemoracijom u Vukovaru’.

„Pozivam i njega i sve koji to čine – imaju vremena, neka odustanu, neka promisle i zastanu na trenutak. Pozivam ga neka čuje i glas žrtve, neka pozove obitelji poginulih, nestalih, umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava, neka čuje i njihov glas”, poručio je.

Medved je dodao da su i ove godine u Vukovar pozvani svi koji osjećaju potrebu doći pokloniti se žrtvama.

„Odajmo počast u tišini, dostojanstvu, skromnosti, bez radikaliziranja i politiziranja. To je ono što očekujem da će se dogoditi kao što se događalo svih ranijih godina”, zaključio je ministar Medved.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar podsjetio je da je u Domovinskom ratu sudjelovalo više od 11 i pol tisuća zagorskih branitelja.

„Nema ni jedne vojne ili policijske postrojbe, ni jednog ratišta na području Hrvatske gdje nisu bili prisutni zagorski branitelji. S ponosom kažemo i uvijek ponavljamo da je vrhovni zapovjednik oružanih snaga bio prvi hrvatski predsjednik doktor Franjo Tuđman”, naglasio je Kolar.

Dodao je kako nitko nema pravo, bez obzira od kuda dolazi i u čije ime govori, privatizirati Domovinski rat ni Vukovar, Škabrnju ili bilo koju bitku Domovinskog rata.

„Svi koji 18. studenoga žele doći u Vukovar, svi koji žele doći u Škabrnju su dobro došli”, zaključio je Kolar.

Spomenik je izrađen na inicijativu HDZ-a Grada Donja Stubica i Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ‘Tigrovi’, a autorica je Mirjana Drempetić Hanžić. (Hina)

https://kamenjar.com/tomo-medved-odajmo-pocast-zrtvama-dostojanstveno-i-bez-radikalizacije/

Da, tako je kada od heroja postaneš političar. Kada od heroja u ratu protiv srpskog fašističkog agresora postaneš suradnik onih kojima su ti fašistički agresori dragi ili pak i surađivali s njima.

U ovom tekstu, kao nastavak na moje tekstove PADNE LI HOS I SVI OSTALI ĆE DOĆI NA RED, dajem kroz moje knjige taj put Ministra od heroja do političara.

Akademik Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji