Podjeli

Gdje toga ima? Naime, kad će Hrvati 5. kolovoza 2022. obilježavati Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te Vojno – redarstvenu operaciju Oluja95 u Kninu, Srbi, predvođeni udrugom Srpskog narodnog vijeća (SNV)   i notornim Miloradom Pupovcem, samo dva dana prije toga, tj. 3. kolovoza održat će u selu Deringaj u općini Gračac komemoraciju za  poginule Srbe u ovoj vojnoj akciji!

To nije ništa drugo nego izjednačavanje žrtve i agresora!

To ni jedna država na svijetu, osim Hrvatske, ne bi dopustila!

Možete li zamisliti da se nakon II. svjetskog rata, u vrijeme Jugoslavije, održavala komemoracija za poginule njemačke ili talijanske vojnike i civile?

Što Tito nije dopustio da se u vrijeme njegove vladavine održavaju skupovi sjećanja na nevine žrtve u Bleiburgu, Maceljskoj šumi, Teznom, Golom otoku, Staroj Gradiški, Jazovki, Križnim putovima i na niz drugih mjesta gdje su bez suda i suđenja ubijani Hrvati?

O tim komunističko-partizanskim zločinima nije se smjelo ni govoriti ni pisati, a kamoli na mjestima gdje su stradali brojni Hrvati  zapaliti svijeće.

Je li bi Židovi dozvolili da se obavljaju komemoracije za one koji su bili na „drugoj strani“?  Je li bi Amerikanci dozvolili da se u njihovoj državi obilježavaju sjećanja na stradale u Afganistanu, Iraku, Sudanu, Japanu ili Vijetnamu?

Je li bi Ukrajinci dozvoli da se u njihovoj državi odražavaju komemoracije za Ruse, ili obrnuto?

Tko su ti pupovci i slični „humanitarci“ da se njima trebamo i moramo neprestano „klanjati“, pa čak im i financirati njihove skupove i medije u kojima blate Hrvate?

Ako je bila agresija, a bila je, onda se mogu i trebaju održavati samo i isključivo komemoracije za žrtve, a ne za agresore, odnosno vojnike i civile koji su godinama držali pod okupacijom  dobar dio Hrvatske, ili koji su pucali po nama, koji smo branili svoju Domovinu!

Da je kojim slučajem (ne daj Bog!) u Domovinskome ratu odnijela pobjedu Srbija ili Crna Gora, je li bi tada Hrvati mogli održavati javne komemoracije, kakve već godinama bez problema održavaju notorni pupovci?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji