Podjeli

Nakon što je pobijedio na još jednim izborima u Srbiji za predsjednika države, Aleksandar Vučić uz ostalo dao je i jednu najmanje rečeno čudnu izjavio. Rekao je: „Želimo bolje odnose s Hrvatskom, ali mi od vas ne tražimo da nam se ispričate, nemojte vi ni od nas, već gledajmo u budućnost.“.

A ima li budućnosti bez prošlosti?

Naime, Srbija je uz zločinačku JNA, Crnu Goru i domaće izdajice, 1991., bila agresor na Republiku Hrvatsku. Srpski tenkovi su iz centra Beograda, zasipani cvijećem, ispraćeni put Vukovara i drugih krajeve Hrvatske. Srbi su krivi za mnoge pokolje nevinih Hrvata, kao i protjerivanja s njihovih ognjišta. Diljem Srbije postojali su koncentracijski logori u kojima su, poglavito nakon okupacije Vukovara i Škabrnje, mučili  i ubijali Hrvate. Pljačkali su i palili. Nisu štedjeli ni vukovarsku bolnicu, kao i niz drugih zdravstvenih ustanova. Krivi su i za smrt najmanje 400 djece, a uz ostalo obrambeni Domovinski rat nije se vodio u Srbiji (tamo nije pala ni jedna granata s područja Hrvatske)…Također su krivci za oko 150 dosad pronađenih masovnih grobnica, ali i za šutnju o još preko 1800 nestalih Hrvata…

I sad, nakon svega, Vučić kaže: „Nemojte ni vi od nas tražiti da se ispričavamo“, što znači da „rata nije bilo“ ili da ga je bilo, ali da je bio „građanski“.

Nažalost, i da hoćemo, ne može zaboraviti velikosrpsku agresiju, ali ni Vučićev obol u stvaranju tzv. velike Srbije.

S druge pak strane, aktualni predsjednik Srbije i njegovi kompanjoni svako malo i to diljem svijeta bacaju krivnju na Hrvate za navodne zločine u NDH, a poglavito one u Jasenovcu, kao da smo mi, koji smo rođeni i nakon završetka II. svjetskog rata krivi i za to!

E, bre Vučiću, ne ide to tako, osobito dok još ima živih svjedoka srpskih zvjerstava, osobito tijekom okupacije Republike Hrvatske.

Od Srba više i ne tražimo ispriku, ali i dalje ostajemo na tome (činjenicama) da su bili agresori i da su dužni platiti ratnu odštetu, pa onda, ako se to nekim čudom i dogodi,  koliko-toliko možemo i zajedno u nekakvu budućnost.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji