Podjeli

Svako malo, Srbija, koja je bila agresor u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, pošalje nam neku „diplomatsku notu“ u kojoj se žali da su Hrvati „opet obukli crne majice“, da uzvikuju „za dom spremni“, da su rehabilitirali blaženog Alojzija Stepinca, da su nezadovoljni što Thompson i dalje pjeva, što Hrvati glasno i jasno slave „Oluju“, ne odgovara im  što je otkriven spomenik Junacima Domovinskog rata poput Mire Barešića, ili se pak bune zašto je sud odredio da se časnom  i uvaženom hrvatskom generalu Branimiru Glavašu ponovno sudi.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Tko su oni da nam sude?

Međutim, nevjerojatno je da u većini hrvatskih (?) medija srbijanski političari ili politikanti, ili bolje rečeno srbijanski četnici, dobivaju više prostora nego „svi“ hrvatski branitelji zajedno. Osim toga, zar u Hrvatskoj nema ni jedan, ali baš ni jedan Srbin osim Milorada Pupovca? Sve što on kaže, sve što on „melje“, to se s njegovom fotografijom i objavljuje. Kad ste primjerice čuli ili čitali nešto o onim Srbima koji su se, za razliku od ovog političkog mutikaše, u vrijeme rata borili za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu? A navodno je bilo čak oko deset tisuća Srba koji su nosili hrvatske odore! Gdje su oni danas, što se ne javljaju, što ne „šutnu“ svoje razne mutikaše i provokatore  „preko Drine“?

Nu, jeste li se pitali, zbog čega srbijanski trenutačni politički vrh toliko žubori protiv svega što hrvatski diše? Pa, riječ je o tome da se njih uglavnom ne pita, što su radili u ratu?

Možeš ih sve pitati, samo ne- gdje ste bili 1991.?

Oni se i dalje ponašaju kao da se prije 30 godina ništa nije dogodilo, kao da nije bilo agresije i kao da smo svi zaboravili ulogu i značaj Srbije, Crne Gore, JNA, domaćih izdajnika i dezertera.

Za njih je „najvažnije“ da u Hrvatskoj nitko ne pjeva o Domovini, jer je to za njih kao i u vrijeme diktature Josipa Broza Tita – nacionalizam, šovinizam…

A oni se mogu derati kao „jarci“ da im je ratni zločinac Dragoljub Draža Mihailović Čiča – najdraži!

Hrvatski kraljevski Grad Knin i njegova okolica godinama su bili pod okupacijskom čizmom, dok Hrvatska vojska i policija nije oslobodila i taj dio Hrvatske.

U vrijeme okupacije Knina događali su se strašni zločini nad Hrvatima, baš u ovome gradu i baš u toj tzv. Republici Srpskoj krajini…

Koliko je četnika zbog toga dosad odgovaralo? Može ih se nabrojati na prste jedne ruke. Većina je odgovarala „u odsustvu“ (da pukneš od smijeha).

  1. kolovoza opet ćemo se naći u Kninu i opet „kukati“, a da nitko opet neće ni spomenuti srpske zločince (imenom i prezimenom).

U Vojno – redarstvenoj operaciji Oluja95 poginulo je ili nestalo oko 180 branitelja, dok je veliki broj ranjen. Tko je pobio sve te ljude, tko je u Kninu pobio hrvatske civile?

E, o tome se ni nakon toliko godina od završetka rata ne razgovara!

Ili se razgovara „tiho“ da „nitko“ ne čuje!

Srbi su podigli i optužnice protiv pojedinih hrvatskih ratnih pilota, a u svezi navodnih ratnih zločina u „Oluji“. Što se događa s ovim predmetom? Zašto to već nije i pravo obustavljeno? Ili, zašto Državno odvjetništvo RH nije podiglo desetak i više optužnica protiv srpskih ratnih pilota? Recimo, zašto se još ne zna ni tko je ubio Rudolfa Perešina?

A svaki zločin ima svog zločinca!

U Ukrajini se pomno bilježe ratni zločini  Rusa i sigurno će jednog dana o tome raspravljati i  neki međunarodni sud.

Stoga, ove godine uz ostalo očekujemo od onih koji će govoriti 5. kolovoza u Kninu da se osvrnu, imenom i prezimenom, i na one koji su činili ratne zločine u „Oluji“!

Da, i da se javno postavi pitanje- zašto tzv. Srpsko narodno vijeće, na čelu s Pupovcem, slavi agresore,  i zašto i dalje pljuju po žrtvama onih koji su stvorili hrvatsku državu?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji