Podjeli

Cirkus oko suđenja hrvatskim pilotima, inače Junacima hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, nastavlja se. Naime, i većina hrvatskih medija pomno prati sve što se događa oko ovog izmišljenog, odnosno „nepostojećeg procesa“, kako je jednom izjavio predsjednik Vlade Andrej Plenković, pa se događa, kao u središnjem Dnevniku HRT-a (ponedjeljak,26.12.)  da voditeljica čita otprilike ovako: (…) Beogradsko tužiteljstvo tvrdi da su piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimir Mikac, Zdenko Radulja, Željko Jeleni i Danijel Borović raketirali kolonu izbjeglica na Petrovačkoj cesti…(…).

Srbi inače terete hrvatske ratne pilote po tzv. zapovjednoj odgovornosti (!), ali to sve više medija, pa  tu i tamo i HRT jednostavno prešućuje, iako je razlika velika.

Također se uporno spominje samo i isključivo Petrovačka cesta, iako se dvoje pilota tereti za Petrovačku cestu (Mikac i Jelenić), a drugo dvoje (Radulj i Borović) za navodni događaj kod tadašnjeg Bosanskog Novog!

Stoga se nažalost stječe dojam da netko namjerno želi što više i češće upoznati javnost s lažima i neistinama, tim prije što je sto puta izgovorena laž-„istina“.

Zbog medijske „harange“, koja se digla protiv hrvatskih ratnih pilota, i za „ubijenu srpsku decu“, kako je jednom izjavio Aleksandar Vučić, koji se već odavno trebao naći na optuženičkoj klupi, čini se da je „presuda donesena i prije početka suđenja“!

Pa, ako, kako kažu, Srbija po nekakvom zakonu ima pravo procesuirati sve zločine počinjene u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, bez obzira na državljanstvo počinitelja i žrtava i neovisno od mjesta na kojem se ratni zločin dogodio, onda je baš sada prigoda da se ovoj komediji stane na kraj, i to na način da hrvatska tužiteljstva, u svakoj općini i županiji, podignu optužnice protiv ratnih zločina koje su učinili Srbi, Crnogorci, pripadnici zloglasne JNA i domaće izdajice, od Vukovara, Škabrnje, Voćina, Dubrovnika, Zadra, Karlovca, Lipika, Pakraca, Gospića, Vinkovaca, Osijeka, Varaždina, Knina…i do svih ostalih mjesta i gradova diljem Hrvatske!

Koliko je samo srpskih i inih ratnih zrakoplova sudjelovalo u ratnim zločinima, kolike su samo razorili bolnice, dječje vrtiće, tvornice,  škole, kulturne ustanove, crkve…pa što – nikome ništa!

O izmišljenoj optužnici hrvatskim ratnim pilotima kojima se sudi u Beogradu u zadnje je vrijeme više napisano nego o svim ratnim zločinima tijekom velikosrpske agresije!

Stoga, neka hrvatski mediji malo okrenu ploču i prisjete dobar dio Hrvata, koji nisu sudjelovali u obrani hrvatske Domovine, na masu zločina, za koje još nisu ni podignute optužnice!

Ako se kojim slučajem ovako nastavi s izvješćima oko suđenja hrvatskim ratnim pilotima (svaka čast iznimkama) onda se ne trebamo čuditi da će se naći neki novi Šeks i poručiti da ih treba: „Locirati, identificirati, uhititi, transferirati…“!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji