Podjeli

I OPET MIROSLAV ŠKORO U NIŠTA!……

 

 

Nisam građanin Zagreba i ne bi me baš posredno trebao doticati drugi krug izbora za gradonačelnika prijestolnice Hrvatske, jer mi smo to na lokalnoj razini u mom kraju riješili od prve. Želim odmah na početku jasno čitatelju dati dona znanje da u nikakvom obliku ne podržavam ekipu okupljenu oko Tomislava Tomaševića. Kako je već po ko zna koji put, kandidat Miroslav Škoro pucao u ništa,  a ovaj put u sektor „civilnog društva“, ne mogu mu ovo odšutjeti, pa eto da i ja o tome prozborim neku.-

U samom finišu predizbornog vremena ekipa otpadnika iz raznih političkih opcija od krajnje lijevog do krajnje desnog političkog spektra okupljena oko kandidata „Domovinskog pokreta“ Miroslava Škore žestoko je klevetama i lažima, te selektivnim objavama financijskih proračunskih tabela Vladina ureda za udruge i Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva, izvršila brutalnu agresiju na sektor civilnog društva koji mukotrpnim radom ostvaruje nekakve prihode preko ovih ustanova.

Lako je skrivati se iza imuniteta Saborskog zastupnika i u javnost plasirati objede da su udruge civilnog društva, te njihova rukovodstva u cilju pribavljanja protupravne materijalne koristi za sebe prisvojile silne milione ili čak milijarde kuna u proteklom sedmogodišnjem razdoblju. Istina je jedino to da se kroz naša ministarstva i  europske fondove od kako smo članica EU za razvoj civilnog društva iz našeg gledišta izdvaja veliki novac koji je hvala Bogu dostupan svima, a ne samo onima koje je Škorina vojnica stavila na stup srama.

Istina je i to kako navode iz Vladina ureda za udruge da se novac jedino može povlačiti temeljem raspisanih, „Javnih natječaja – ministarstava, tvrtki, fondova, fondacija i raznih asocijacija za razvoj civilnog društva EU i da su ti natječaji javni, transparentni, te da su kriteriji rigorozni, a prolaznost na istima osigurava jedino kvaliteta ponuđenog projekta i zadovoljavanje i najsitnijeg detalja propisanog u pojedinom javnom natječaju.

No kako je nakupina svega i svačega u Škorinom taboru prisvojila pravo na domoljublje i prozvala se, kako to gordo zvuči: „Domovinski pokret“s toga svima njima ovdje dajem na znanje:

Dolaskom Vlade Andreja Plenkovića u kojoj je za potpredsjednika i ministra hrvatskih branitelja postavljen Tomo Medved, koji pak je zalaganjem i borbom u civilnom sektoru izborio pristup tim fondovima, fondacijama EU i međunarodnim zakladama,  udrugama branitelja proizašlih iz Domovinskog rata. Dakle sada već skoro punih šest godina Udruge hrvatskih branitelja proizašle iz domovinskog rata koje su aktivne i koje rade sukladno Zakonu o udrugama, te propisima Vladina ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, svoj rad i provođenje svojih projekata financiraju ne malim financijskim iznosima kao i ostale udruge civilnog društva koje je ovih dana na vjetrometinu kleveta, uvreda i laži stavila Škorina vojnica.

Dakle Udruge hrvatskih branitelja proizašle iz Domovinskog rata koje se ne bave politikom, koje ne izazivaju incidente, koje mirno i u tišini rade i to u većini slučajeva ono što bi sustav trebao raditi, niti ne pomišljaju svojim konkurentima u civilnom sektoru raditi ovakve opačine kakve im ovih dana radi ekipa okupljena oko kandidata Škore, već ih razbija i destabilizira svojim kvalitetnim programima i projektima koje provode na svekoliku korist društvene zajednice i podzastupljenih skupina društva.

Draga gospodo okupljena oko kandidata Miroslava Škore, pokušajte konačno shvatiti da vi nikako nemate veća prava na domoljublje od nas koji smo u Domovinskom ratu svojim znojem, krvlju i svojom žrtvom stvarali Republiku Hrvatsku koju i danas bezrezervno podupiremo, razvijamo i gradimo kroz sektor civilnog društva  zajedno sa onima koje ste vi ovih dana napali i to samo u svrhu pridobivanja neke sitne male trenutne političke koristi.

Ne baš previše sretan, a više tužan, opet moram ustvrditi kako je i po treći put, a sada kao kandidat za gradonačelnika Zagreba,  Miroslav Škoro pogodio U NIŠTA!!!!!!

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji