Podjeli

U Srbiji se svako malo otkrivaju masovne grobnice. Evo, sada zahvaljujući satelitskim snimkama, otkrivena je još jedna masovna grobnica, s tijelima kosovskih Albanaca, koje je srbijanska država prenijela s Kosova, i tajno ih pokopala u Srbiji, koja je bila agresor na Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Kosovo. Dosad je otkriveno pet takvih grobnica, s tijelima 941 kosovskog Albanca. Srbi su na taj način željeli sakriti masovne zločine, ali istina se očito kad-tad otkrije. Nu, na popisu nestalih na Kosovu još su 1842 osobe, pa se s pravom vjeruje da su i oni tajno pokopani negdje u Srbiji. Za to je najviše odgovoran tadašnji politički vrh Srbije, na čijem je čelu bio ratni zločinac Slobodan Milošević. Ali, ništa manje nisu i ne bi trebali biti odgovorni i sadašnji čelnici Republike Srbije na čelu s Vučićem, Dačićem, Vulinom, Šešeljem…Pa, nije valjda da oni ništa ne znaju i nisu znali o tim strašnim zločinima, o tim masovnim grobnicama, od kojih su neke otkrivene i nedaleko samog središta Beograda!

U Srbiji o tome nema službenih komentara, kao – to se nas ne tiče!?

Republika Hrvatska još uvijek traga za oko 1900 osoba, nestalih u vrijeme velikosrpske agresije. Odgovorni kažu da ih nikako ne mogu naći, kao da je riječ o „slamčicama“, a ne o ljudima. Kopali su i kopaju na „sve strane“, pa – ništa.

Čini se da mogu kopati još godinama i da ništa ne će otkopati diljem Hrvatske, a poglavito oko Vukovara, jer su Srbi, kao okupatori, imali dovoljno vremena od pada Vukovara 18. studenoga 1991., pa do mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 15. siječnja  1988. tajno prevesti tijela gdje su god htjeli, a ne bi bilo nikakvo čudo da su ih tajno pokopali i u Srbiji (ili Republici Srpskoj), jer tamo Hrvati ne mogu kopati.

Stoga se Srbiji  ne treba i ne smije  dati zeleno svjetlo za ulazak u Europsku uniju dok ne otkriju i zadnjeg Hrvata, kojeg su u Domovinskom ratu ubili i tajno pokopali.

U Hrvatskoj, baš kao i u Srbiji, zbog zataškavanja zločina nitko nije odgovarao.

Je li to normalno?

I još nešto: zbog čega do današnjeg dana nije podignuta optužnica za zločine Srba u vrijeme okupacije Vukovara, odnosno Podunavlja, dakle do 1988. a isto to nije napravljeno ni za zločine Srba kad su kao nekakva fantomska Republika Srpska Krajina vladali Kninom i okolicom do 5. kolovoza 1995.?

Dakle, nitko nije odgovarao za srpske zločine u vrijeme okupacije, a velika se buka i galama digla za navodne zločine navodnih hrvatskih vojnika recimo nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja 95.!

Tko je Srbe amnestirao, a Hrvate nabijao (i „nabija“ ih još uvijek) na „kolac“?

Zar stvarno za vrijeme okupacije Srba na okupiranim područjima nije se dogodio baš ni jedan zločin, ili… to hrvatsko pravosuđe ili razne pupovce – ne zanima?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji