Podjeli

Uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera u „Domu specijalne policije“  20.veljače 2021. godine, održana je sjednicom Središnjeg odbora, udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, čime je započela slavljenička godina obilježavanja 30 godina osnutka specijalnih jedinica policije RH i 20 godina osnutka udruge Specijalne policije RH.

Po otvaranju sjednice predsjednik središnjeg odbora Ivica Vranješ svim je članovima uputio javnu čestitku povodom njihova jubileja, a posebno počasnim predsjednicima, Markaču, Sačiću i Klemu; koji zbog epidemiološke situacije nisu mogli biti prisutni. Nastavak sjednice koji se odvijao u svečarskom i radnom tonu veoma elokventno vodio je predsjednik Vranješ, a predsjednik udruge Zoran Maras sa suradnicima podnio izvješća o provedenim aktivnostima u 2020. , te prezentirao plan aktivnosti za ovu godinu. Kako udruga u sferi civilnog društva provodi više projekata sufinanciranih od strane Ministarsava RH, Zaklade za razvoj civilnog društva i Europskih fondova zauzet je stav da će se isti i dalje provoditi, a poglavito iz razloga što se svi odnose na pružanje pomoći i skrbi o potrebitim braniteljima neovisno o pripadnosti ratnoj postrojbi. Provedena je i aktivna rasprava o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, te je pružena podrška predloženim rješenjima uz ogradu o prijedlogu ovlaštenika  za izdavanje potvrde o ratnom putu.

U radnom dijelu raspravljena je i statutarna obaveza o održavanju „Izborne skupštine“ udruge za čije je održavanje određen datum; 17.04.2021., kao i kandidacijski rokovi za tijela udruge.

U svečarskom dijelu potpredsjednik udruge Ivo Loborec evocirao je sjećanja na 2001. godinu kada je osnivački odbor u domu našeg ratnog pripadnika iz Kutine u sastavu Sačić, Minđek, Loborec, Herman i drugi pokrenuo inicijativu za osnivanje udruge, te zbivanjima oko održavanja osnivačkog sabora u Zadru, registraciji i početku aktivnog djelovanja. U svojoj nadahnutoj raspravi dr. Mihaljević osvrnuo se u  svoje ime i ime ratnog sektora SP RH na današnji status i položaj udruge u društvu, njezine probleme, te je sukladno iznesenim stavovima predložio rješenje za što veću prepoznatljivost i uvažavanost udruge u javnosti. Perica Prpić predsjednik USJP „AJKULA“ Rijeka u ime ostalih sastavnica krovne udruge čestitao je svim ratnim pripadnicima i njihovim jedinicama dane osnivanja te godišnjicu osnutka udruge afirmativnom analizom  provedenih akcija, zadaća u ratu te pro-aktivnom djelovanju u miru uz geslo hrvatskih specijalaca.

PRVI U RATU – PRVI U MIRU!!!

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji