Podjeli

Dolazi vrijeme kada čovjek mora donositi odluke o nastavku svoga života, kako bi spokojan, ispunjen pozitivom, dočekao njegov željeni smiraj u godini koja dolazi..

Druga je godina kako sam pristao na suradnju sa sada već dragim mi portalom „bezcenzure.hr“ kojeg sam i u međuvremenu zavolio. Portal koji svakodnevno donosi teme iz svakodnevnog društvenog, političkog i ekonomskog života u ovoj našoj lijepoj domovini, dok se njegov glavni urednik premetnuo u ozbiljnog istraživača u sferi negativnih pojava energetskog sektora Hrvatske. Glavni urednik u svojim tekstovima prema onome što sam pročitao, dokumentirao je i dokazao mnogo toga lošeg u predmetnoj temi interesa, a bio bi sretan kad bi ga oni koji o takovim stvarima donose odluke, shvatili ozbiljno.

Ima tu autora raznih profila, naobrazbe, staleža, političkih uvjerenja i statusa koji na sebi svojstven način i sa svog kuta gledanja pokušavaju iznijeti temu koju su uzeli u obradu. Šarolikost pristupa, raznovrsnost tema koje donose suradnici profesionalni novinari kojima je to kruh nasušni ili dodatak njihovom kućnom budžetu je nemjerljiv, a  ima i onih kojima je cilj javnosti pokazati onu dobru i pozitivnu Hrvatsku u svim segmentima društva, ma kako se god to činilo nemogućim.

Pisac ovih redak spada u ovu drugu grupu koja kroz svoje tekstove pokuša štovano čitateljstvo uvjeriti kako ipak nije sve tako crno ili sivo kako nam se čini i da ima jedna druga pozitivna i lijepa Hrvatska.

No ne zavaravam se, svjestan činjenice kako sam u manjini, ali isto tako uvjeren da sam na ispravnom putu. Vodeći svoje osobne bitke sa zdravljem i uz to sa svom tom negativom koja nas okružuje, trudim se u svemu tome naći, obraditi i tebi štioče predstaviti onu drugu lijepu, pro-aktivnu i pozitivnu Hrvatsku. No treba me razumjeti, a to će nadam se potvrditi i ostale kolege autori kako je teško napisati pozitivan tekst, iznijeti pozitivnu priču, a da se ona ne pretvori u sladunjavu odu, nečemu i nekome – što ili koji to ne zaslužuje.

I tako dan za danom, uspio sam u ovoj godini isporučiti 29 tekstova, a ovaj bi trebao biti trideseti. Pisao sam najviše o svojoj ratnoj gardi i policiji, udrugama civilnog društva i njihovim aktivnostima, te tu i tamo o pod-zastupljenim skupinama društva i zdravstvu. U svim sam tekstovima obrađivao aktualne teme, ne tražeći negativnu stranu, već u svakoj prezentiranoj temi, pokušao sam komunicirati pozitivnim pristupom, a što bi trebalo pobuditi pozitivne percepcije građanstva spram bivše, trenutne i buduće Hrvatske.

U nadi nastavku suradnje u nadolazećoj godini, vjerujem u još bolju Hrvatsku, što više pozitivnih tekstova i priča iz sjeverozapadne Hrvatske barem do lipnja, a onda kako rekoh na početku: (došlo je vrijeme da se donesu neke nove odluke) – javim vam se sa krajnjeg Juga Hrvatske – prekrasne Neretvanske Doline sa još puno dobrih pozitivnih priča o mojoj pozitivnoj Hrvatskoj..

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji