Podjeli

Naslov današnjeg nastavka je jedna moja stara izreka uz koju ide i JEDNOM IZDAJICA – UVIJEK IZDAJICA. Kao najvažniji čovjek vladajuće Srpsko-hrvatske koalicije Pupovac je relao što misli o sudjelovanju +hrvatskog’ dijela koalicije kojoj je na čelu u Koloni u Vukovaru:

‘ANTISRPSKA HISTERIJA’

 SRPSKI MEDIJI HRVATE PROZIVAJU ZA ‘NAJJEZIVIJE USTAŠTVO’: PUPOVAC PODRŽAO NJIHOVE TVRDNJE

 Srpski Kurir u svom izdanju u četvrtak ponovno napada Hrvatsku i tvrdi kako su Hrvati još jednom dokazali da šire “antisrpsku histeriju”. 

 Tvrde kako se Hrvatska tijekom organizacije Kolone sjećanja u Vukovaru pokazala “nesposobnom prihvatiti hrvatske zločine i odati počast srpskim žrtvama”. Nazvali su Hrvatsku “ponosnom članicom Europske unije koja je spremna uvijek zapaliti najjezivije ustaštvo”. 

Optužili su Hrvate za dizanje novog vala “antisrpske histerije na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara”. Dodaju kako su se u Vukovaru mogli čuti ustaški povici “Za dom spremni” te kako su se razbijala vozila srpskih registracijskih oznaka. Tvrde kako se tamo Srbima psovala majka te da se prijetilo političkim predstavnicima Srba u Hrvatskoj.

FOTO: Kurir

 Ističu i kako su sve to razlozi zbog kojih je taj dan u Vukovaru prošao bez SDSS-a i Milorada Pupovca.

 

‘Izljev ustaštva’

Milorad Pupovac objašnjava da je, za razliku od ovogodišnje svečanosti u Kninu kada su “ekstremni desničari stavljeni pod kontrolu”, u Vukovaru došlo do ustaškog ispada.

“Stvar je preuzeo gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji vodi stranku s elementima desnog ekstremizma. Očito je odlučio otvoriti prostor za ekstremiste, a vlast i vlasti nisu našli načina da to stave pod kontrolu. Sva je sreća da se nije pretvorilo u još gore stanje. Političko korištenje stradanja u Vukovaru 1991. godine u stranačko-političke svrhe i poticanje na mržnju i nasilje nad predstavnicima Srba u Hrvatskoj i samim Srbima, bilo kroz političke govore, bilo kroz natpise, pjesme i pozdrave s repertoara ustaške desnice, nešto je što se ne smije tolerirati, ne tolerira nikako na taj dan, ali ni na bilo koje druge dane u Hrvatskoj.

Ne smije se unositi u sportska, politička ili bilo koja druga javna događanja. Ono što je posebno važno ne treba pokrivati ​​nekom komemorativnom manifestacijom ili praksom, već treba unaprijed reći gdje pripada i unaprijed razlučiti što je navijanje, što sjećanje, a što poticanje na mržnju i nasilje”, rekao je Pupovac.

Prije Kolone sjećanja napadnut automobil srpskih registracija: Iznenadila reakcija policije

Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta ocjenjuje da su novi etnički motivirani incidenti jedan od brojnih primjera da se Hrvatska nije suočila sa svojom ustaškom prošlošću.

https://direktno.hr/eu-i-svijet/srpski-mediji-hrvate-prozivaju-najjezivije-ustastvo-pupovac-podrzao-njihove-tvrdnje-332043/

Čini mi se da je ipak malo prestrog jer se taj dio koji za sebe kažu da su Hrvati morao priključiti Hrvatima u koloni i biti sretan što nije bilo opet dvije kolone: prvu veliku kolonu s Hrvatima, a onda mala kolona onih koji za sebe kažu da su Hrvati, a to su uglavnom pripadnici onih političkih opcija koji i vladaju zemljom kojoj ime ne vole. A da bi mogli vladati i ispunjavaju želje svojih gazda koji su bili i sada su protiv slobodne Hrvatske – moraju se praviti kao da su Hrvati i ići u koloni s Hrvatima.

Vjerojatno Pupovac to i zna, ali za svaki slučaj dobro se je sa slugama odnositi kako i to treba kad su sluge u pitanju.

A oni se trude da na svakom koraku pokažu koliko su vjerne sluge:

PET DANA ZATVORA DVOJICI ZBOG SKANDIRANJA ZDS U VUKOVARU

 23/11/2023

 Hina

Općinski sud odredio je kaznu zatvora od pet dana dvojici 31-godišnjaka jer su za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara narušavali javni red i mir glasnim nedopuštenim uzvicima i pokretima ruku, izvijestili su u četvrtak iz vukovarsko-srijemske policije.

Zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dvojica su okrivljenika, inače s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije, uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski sud u Vukovaru. Sudskim rješenjem određena im je mjeru zadržavanja u trajanju od pet dana te su predani u Zatvor u Osijeku.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska nastavlja s kriminalističkim istraživanjem o tom događaju.

Tijekom ovogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru prije pet dana, koju su predvodili pripadnici HOS-a, grupa ljudi skandirala je ustaški pozdrav “Za dom spremni”, uz podizanje desne ruke u zrak.

https://kamenjar.com/pet-dana-zatvora-dvojici-zbog-skandiranja-zds-u-vukovaru/

Moramo odati priznanje srpskim slugama u RH, zar ne.

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji