Podjeli

Mediji javljaju: „Ivica Todorić upravo je optužen da je nezakonito došao do više od 18 milijardi kuna za Agrokor!“, te da su uz njega za ovaj navodni kriminal optužene još 22 osobe.

Uz to se također ističe da istražitelji imaju dokaze o ovom nezapamćenom kriminalu koji se odvijao od 2010. do 2017.

Pored toga, ne treba zaboraviti da „gazdi“ još nije ni počelo suđenje za navodne druge kriminalne radnje, u kojima je također optužen za različite utaje i nezakonito bogaćenje, i da se i u tim optužnicama radi o milijardama.

Zbog ovih i ovakvih vijesti više se malo tko i uzbuđuje, jer je već postalo „normalno“ da se za milijarde teško završava u Remetincu, koji je inače prebukiran onima koji su možebitno ukrali deset ili sto tisuća kuna, (pa čak i “kokoš“), ili su nekom zaprijetili, u zadnje vrijeme obično preko društvenih mreža, da će ga „srediti“.

Na sjednicama hrvatskog Sabora mjesecima slušamo o kriminalu i kriminalcima, i to ne onima koji su otuđili bicikle ili radio-aparate iz vozila, već o kriminalu i kriminalcima kakve inače gledamo samo u filmovima.

Na te teške javne optužbe nitko ne reagira. Čak su i mediji o tome prestali izvještavati, tim prije što se i kod Todorića pokazalo i dokazalo da je navodno ukrasti milijardu mnogo lakše nego nekom siromahu  kilogram kruha iz neke trgovine.

Uhićuju se i zatvaraju i oni koji prose pored crkvi ili trgovačkih lanaca, a kraj kojih razni „todorići“ s debelim zlatnim lancima oko vrata prolaze kao voda ispod Savskog mosta, iako malo tko prosi a da nema ni za osnovne životne potrebe.

Evo, sad protestiraju i mladi liječnici. Željeli bi ostati u Hrvatskoj, koja će prema svemu sudeći relativno brzo imati stanovnika kao neko predgrađe u New Yorku, Pekingu ili Tokiju, ili kao pola Pariza, a za njih „nema“ novaca, kao ni za prosvjetu, dok s druge pak strane pravo je čudo na koji način proživljavaju umirovljenici ili radnici, recimo u Podravci, koji mjesečno zarađuju nekoliko tisuća kuna.

Na sve to, gle čuda, jedino šute hrvatski branitelji, od kojih ćete često čuti –Za to se nismo borili! Istina, ima branitelja koji bi i te kako željeli govoriti o nepravdama koje su doživjeli i koje doživljavaju, zajedno sa svojim obiteljima, ali nema medija (osim pojedinih portala) koji će to objaviti. Za većinu medija čak nije ni vijest da si je neki branitelj motornom pilom odrezao vrat ili se od muke zapalio pred ženom i djecom.

Međutim, sad kad su ponovno „načeli“ Todorića i njegove milijarde, postavlja se pitanje: kako je ovaj „poslovni čovjek“ mogao godinama, od 2010. do 2017. „zamračiti“ tolike novce, a da to ni u tom vremenu nitko nije vidio?

Je li to znači da godinama u to njegovo carstvo nije došla ni jedna inspekcija, da ni obični policajac nije primijetio da kod ovog čovjeka sa zlatnim lančićem nešto ne štima?

Tko je njemu i sličnima omogućio da se mimo zakona enormno obogate?

I to gotovo „preko noći“, dok su padali mrtvi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu!

Zašto se  navodno taj teški kriminal nije spriječio u začetku?

Pojedini medijski i ini „lešinari“ za enormna bogaćenja optužuju prvog hrvatskog predsjednika, ali on je umro 1999.!

Međutim, u to vrijeme, kad je Todorić navodno najviše krao sa svojim suradnicima, koji su sada zajedno s njim optuženi, većina medija je o njemu pisala i objavljivala samo i isključivo hvalospjeve, jer im je očito debelo plaćao tu svoju nezasluženu propagandu.

Sada ti isti pišu drugačije, jer od „gazde“ više ne sjedaju „milijuni“ kao nekada na njihove račune!

Dakle, uz Todorića treba optužiti i one koji su čitavo vrijeme žmirili, šutjeli i prešutno mu dozvoljavali da radi to što je radio.

Međutim, s obzirom da o ovom kaznenom predmetu, koji ima na desetine tisuća stranica, još nije ni počelo suđenje, veliko je pitanje hoće li i kada 71-godišnji „gazda“ doživjeti barem neku nepravomoćnu presudu, tim prije kad znamo kakvi su naši sudovi i pojedini suci (koje je mogao podmititi i notorni Mamić).

A vi hrvatski branitelji i stradalnici i dalje mučite, jer – Za TO ste se borili!  

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji