Podjeli

Europska mreža sjećanja i solidarnosti nastavlja se

Antifašizam kao drugo lice komunizma

 1. godine, kada su komunisti znali da je ispred njih obračunavanje s pravom demokracijom, Partija oživljava antifašizam. I tako,  dok je Partija promijenila svoje ime od Saveza komunista Hrvatske (SKH) na manje prijeteće Stranka demokratskih promjena, i onda na Socijaldemokratska stranka Hrvatske, udruga komunističkih veterana SUBNOR (Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata) se preimenovala u Savez antifašističkih boraca. Ukratko, antifašizam nikada nije postojao neovisno od komunističke partije, i iako su se milijuni pravih demokrata borili protiv fašizma  ti borci za slobodu nisu imali ništa zajedničkog s ideološkom tvorevinom antifašizma, komunizmom. Oni su poslije rata nastavili izgrađivati demokraciju, a komunisti , totalirarnu , partijsku diktaturu.

Od straha kako se ne bi ozlovoljilo utjecajne komunističke kadrove, koji su se 1991. godine pridružili antikomunistima u stvaranju mlade hrvatske države, mnogo se godina šutilo o ovim užasnim zločinima. Do nedavno, većina Partijskih arhiva te arhiva tajne policije ostale su također nedostupne. Lustracije članova Partije nije bilo. Unutar Hrvatske nije se održao niti jedan sudski proces protiv komunističkih dužnosnika: samo se to dogodilo u Minhenu, nakon što je Njemačka uspjela osigurati njihovo izručenje, i dvije su visoko pozicionirane u jugoslavenskoj tajnoj službi osobe dobile doživotnu kaznu za politički odobreno ubojstvo 1983. godine na njemačkom terenu.

Predsjednik  nove države Hrvatske, dr. Franjo Tuđman, navodno se divio Titu; ali dr.Tuđman nikada nije ni sanjao da oponaša Titov kult ličnosti, čiji se učinci još uvijek trebaju uzimati u obzir kada se ocjenjuje Maršalova reputacija. Potrebna je mašta kako bi se listanjem kroz fotografije Titov gizdav, pohlepan, lagodan, rasipnički, besmislen politički život uzeo kao ozbiljna performansa.  Jugoslavija ništa nije unutar sebe riješila. Ništa nije postigla izvana. Ali mitovi herojstva nametnuti kroz 35 godina stručnom kontrolom medija toliko su oprali mozgove stanovnika da ti isti i dan danas kažu”Tito je bio velika povijesna osoba”  Samo je sustav u kojemu se izgubioo dodir s stvarnošću mogao službeno priopćiti u kamenu uklesanu frazu kao svoju lozinku za budućnost svoje zemlje: “Nakon Tita — Tito!”

Titova postignuća, onakva kakva su bila, uključujući i većina njegovih zločina, naveliko su zaboravljena; samo se njegovi antifašistički akreditivi još uvijek poliraju. Ipak, antifašizam,  nas podsjeća i bez Tita, o tome što je bio komunizam, što su komunisti radili, i što bi njihovi nasljednici opet ponovili, kada bi im se za to pružila prilika!

I  na kraju ZAŠTO?                                                                                                   

Zašto se komunizam, koji se pojavio 1917. godine,  gotovo odmah pretvorio u krvavu diktaturu, a potom u zločinački režim? Jesu li se njegovi ciljevi mogli ostvariti i bez krajnjeg nasilja? Kako objasniti da je komunistička vlast zločin prihvatila i primjenjivala kao svakodnevnu, normalnu i običnu mjeru desetljećima?

Činjenica da je taj obrazac od samog početka imao zločinačku dimenziju iznenađuje još više, jer proturječi razvitku socijalističke ideje o humanom društvu.

Teror je imao korijenje još iz Francuske revolucije i borbi između frakcija koje je vodio Robespierre. On je izjavio ” Kako bi se kaznili neprijatelji domovine, dovoljno je ustanoviti tko su oni. Ne radi se po tome da se oni kazne,nego da se unište” Ideju je preuzeo Lenjin još iz Internacionale i ona je ubrzo postala metoda stvaranja i jačanja vlasti i moći.

Kultura nasilja potječe od raslojavanja u ljudskoj povijesti. Robovlasništvo i feudalizam mogli su se održati samo nasiljem. Pobune robova i kmetova zaustavljale su se samo ubijanjem. Okrutnost pri samom ubijanju je osobito zapanjujuća. U čemu i gdje su korijeni ljudske okrutnosti? Da su ti činovi okrutnosti bili pojedinačni, onda bi se mogli tumačiti kao izopačenu psihologiju pojedinca, ali u svim totalitarnim režimima okrutnost je grupna.  Možda je odgovor u 1.svjetskom ratu, izrazito brutalnom u rovovima, sa stotinama tisuća poginulih vojnika. Rat ozakonjuje nasilje, briše pojedinca i oživljava kulturu ropstva, rat je borba protiv neprijatelja!

Kako se definira neprijatelj?  Uvijek je onaj protivnik neprijatelj. Neprijatelj je veliko opravdanje terora, totalitarna vlast ne može bez neprijatelja. Ponestane li ih, izmisle se novi, a čim se identificiraju novi, oni automatski prestaju zasluživati svaku milost…. Biti neprijatelj, neizlječiva je i sramotna bolest, neprijatelj se izopćuje iz društva.

Komunističke partije kao škart odbacuju neprijatelje, to su oni koji se ne uklapaju u sliku društva i države koju oni stvaraju, a potom ideologijom eliminiranja neprijatelja sa ciljem učvršćivanja vlasti, istrebljenjem svih nečistih elemenata iz društva logički dolazimo do zločina protiv čovječnosti!

Nije ta metoda obnašanja  vlasti i moći karakteristična samo za komunizam, već za sve totalitarne režime. Svi totalitarni režimi temelje se na teroru, represiji i zločinu kao načinu  učvršćivanja i očuvanja vlasti i moći.

EU Parlament se izjasnio komunizam i nacizam su isto zlo

 Rezoluciju  Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))

A u Hrvatskoj opća šutnja, šok i nevjerica!
Ma zamislite njihov “napredan i jedini ispravan komunizam” SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU izjednačen sa nacizmom!
Što će sada SAAB-ovci?
5 mjeseci  je prošlo od izglasavanja , a od službene politike glasa čuti nije!
Ne javljaju se ni članovi Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.
Konačno nedoživljene pravde za 100 milijuna žrtava komunizma, po Crnoj Knjizi komunizma.
Gdje ste sada Faktograf-ovci kada ste proglasili CRNU KNJIGU KOMUNIZMA, da nije ni F od fakta?

Ne javlja se službena politika u Hrvatskoj! Ovu Rezoluciju prešutjela je Vlada RH, premijer Plenković, veliki europejac i to u vrijeme kada Hrvatska predsjeda Vijećem EU!Prešutio je i aktualni saziv Hrvatskog Sabora, nije donio nikakav zaključak po tom pitanju unatoč reakciji nekih zastupnika!

Ali su se zato  SAAB-ovci , brzo organizirali, točno kako sam se i pitala objavljujući tekst Rezolucije,! Osjetili su se prozvani kao krivci za zločine, a nitko od njih ne priznaje zločine . SAAB Istre ipak priznaje oko 350 žrtava fojbi, a prema različitim izvorima brojka se kreće od 4000 do 6 000 bačenih u fojbe-jame.

Veoma upitna je njihova vjerodostojnost! Predsjednik SAAB-a Franjo Habulin je rođen dvanaest godina nakon rata, 1957.godine,  a njegov zamjenik Josip Milat, koji proziva crkvu za fašizam rođen 1938.godine , imao je tri godine kada je rat počeo, a sedam kada je rat završio. Još je više nego  degenerično  i nepojmljivo da je njihova  protukandidatkinja Iva Marčetić, koja se kandidirala uz Habulina i Milata, rođena 1982. godine! To su doista vjerodostojni borci NOB-a u 2.svjetskom ratu. Bilo bi smiješno da nije stvarno degenerično!

SAAB-ovci su prevaranti, falsifikatori i manipulatori!

Još više je sve oko SAAB-a nevjerojatno  ! Pitanje je kako je moguće da su postali punopravni član Svjetske federacije bivših boraca (FMAC), kada nisu bili u anatifašističkom pokretu (jer nisu ni mogli zbog godina), niti su bili borci NOB-a, niti su uopće sudjelovali u 2.svjetskom ratu?

Piše u programskim ciljevima ; okupljanje sudionika Narodnooslobodilačke borbe bez obzira na dob i spol! Zar su Franjo Habulin i njegov zamjenik sudionici Narodnooslobodilačke borbe? Nemoguće s obzirom na godine.

Čisti falsifikatori , prevaranti i manipulatori!

Evo što sami o sebi pišu ;” Savez je samostalna, nevladina, vanstranačka, domoljubna, dobrovoljna, antifašistička i demokratska, višenacionalna organizacija udruženih građana koji prihvaćaju statutom utvrđene programske ciljeve i načela.

Programski ciljevi SABA RH su: okupljanje sudionika Narodnooslobodilačke borbe i antifašistički opredijeljenih građana Republike Hrvatske, bez obzira na spol i dob, nacionalnu, vjersku, rasnu ili stranačku pripadnost;

 • očuvanje i njegovanje antifašističke tradicije;
 • zaštita prava članstva iz oblasti mirovinskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja;
 • suprotstavljanje nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj mržnji i netoleranciji i neravnopravnosti građana;
 • suradnja sa srodnim organizacijama u zemlji i inozemstvu.

Dakle SAAB piše ;”Savez organizira Međunarodnu konferenciju radi suprotstavljanja jačanju ekstremne desnice, otvoreno profašističke, i njezinom sve agresivnijem napadu na tekovine i vrijednosti antifašističke borbe i antifašističkih vrijednosti, koje su i najviše demokratske vrijednosti današnje Europe.

Pobjeda nad fašizmom likvidirala je fašističke režime koji su izazvali Drugi svjetski rat, ali fašizam nažalost nije nestao s povijesne scene već se javlja u rafiniranim oblicima.

Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini i iznad svega na socijalnoj pravednosti, a politička stabilnost i uspješno poželjno zajedništvo ne može se graditi na socijalnim nepravdama i povijesnom revizionizmu, rasizmu i ksenofobiji, koji su obilno zastupljeni u današnjem svijetu.”

E pa SAAB-ovci su izgleda nepismeni ili još gore zavaravaju, manipuliraju i dalje javnost sa svojom lažiranom povijesti i ignoriraju EU Parlament, Vijeće EU i sve dosadašnje Rezolucije pa pišu “Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini…”

Upravo radi te povijesne istine EU Parlament, Vijeće EU donijeli su niz Rezolucija koje razotkrivaju tu povijesnu istinu koju SAAB-ovci ne priznaju i manipuliraju sa hrvatskom,  europskom i svjetskom javnosti!

Njima je istina povijesni revizionizam! Za masovne egzekucije nakon završetka ratnih operacije 2.svj.rata, drže da su opravdane!

Dokaza ima i previše, ne mogu više tvrditi da su masovna ubojstva bila sporadična i slučajna!

Dakle drugovi SAAB-ovci zločini koje pod svaku cijenu hoćete sakriti planirani su još 1941,godine ! To znači da se sa punim pravom izjednačuje fašizam i komunizam, jer se na isti način obračunavaju sa neistomišljenicima, koje smatraju svojim neprijateljima !

To i sami otvoreno potvrđujete;”U sklopu nastupa ekstremne desnice jača i povijesni revizionizam, kojim se nastoji izjednačiti fašizam i antifašizam”

Drugovi SAAB-ovci komunizam nije antifašizam! Da reći ćete da vi niste komunisti, vi ste antifašisti??? Ali sjetite se ; tko je vodio NOB? Tko je bio na čelu NOB? Tko je vodio državu Jugoslaviju? Komunistička partija Jugoslavije! 

To znači da ste samo promijenili naziv iz komunista i preobukli se u antifašiste!

Ovaj dokument zorno prikazuje naređenje za smaknuća svih nepodobnih komunističkoj revoluciji, jer je KPJ iskoristila borbu protiv fašizma u 2.svj. ratu za komunističku revolucionarnu promjenu društvenog sistema vladanja državom.

I sada SAAB-ovci prodaju demagogiju da ” ekstremne desnice, otvoreno profašističke, i njezinom sve agresivnijem napadu na tekovine i vrijednosti antifašističke borbe i antifašističkih vrijednosti, koje su i najviše demokratske vrijednosti današnje Europe” te iste Europe koja je njihovu borbu izjednačila sa fašizmom i proglasila ih istim zlom!

SAAB-ovci misle da u Europi ne znaju da su komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava nakon 2.svj-rata! 

Sva imena ulica, trgova sa imenima komunističkih diktatora trebaju biti uklonjena i da konačno taj zločinački režim pođe u ropotarnicu povijesti!

Titovo ime nosi središnji trg u labinskom Starom gradu, u obližnjem Rapcu nalazi se Obala, a u Raši ulica s imenom Maršala Tita. Titovo ime nose i ulice i trgovi u Fažani, Poreču, Rapcu ,Opatiji. Veli Lošinj imaju Obalu maršala Tita, u Lovranu je šetališe sa Titovim imenom. Trg maršala Tita imaju Rijeka, Buzet, Lovran, Matulji i Rovinj.

Što će bivši istarski župan, a sada EU parlamentarac Valter Flego koji je izjavio” “Istra se nikad neće odreći svoje prošlosti i antifašističkih spomenika, trgova i ulica ljudi koji su tu prošlost obilježili, a posebno lika i dijela Josipa Broza Tita”? a glasao je za Rezoluciju?

Što li će sada IDS koji se zalaže za europske vrijednosti sa Titovim Parkom u Puli i crvenom zvijezdom? a Europa je osudila crvenu zvijezdu kao zločinačku?

I nakon svega napisanog sasvim je jasno u svim Rezolucijama. SAAB nama prodaje demagogiju i manipulira povijesnom istinom  i proglašava je povijesnim revizionizmom???

Upravo SAAB -ovci su ti koji revidiraju i lažiraju povijesnu istinu, falsifikatori , prevaranti i manipulatori!

Da u Hrvatskoj funkcionira pravna država ne bi se tako nešto moglo tolerirati. već bi bilo zakonski sankcionirano!

Hrvatska ima pravnu osnovu za zakonsku zabranu svih komunističkih simbola i neokomunističkih skupova! Zahvaljujući  inicijativi Hrvatske stranke prava, Hrvatski sabor je 30. lipnja 2006. donio Deklaracija o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine, NN 76/2006 

U članku 10. piše ; Hrvatski sabor podržava odluke Vijeća Europe da upravo ta institucija (Vijeće Europe) bude forum za raspravu i osudu zločina komunizma na međunarodnoj razini. Skoro sve bivše europske komunističke zemlje su sada njezine članice i zaštita ljudskih prava i vladavina prava osnovne su vrijednosti za koje se zauzima Vijeće Europe. Istodobno, Hrvatski sabor smatra da on sam treba postati ključna nacionalna institucija za osudu zločina jugoslavenskog i hrvatskog totalitarnog komunizma te da se sustavnim istraživanjem povijesti tih zločina trebaju baviti znanstvene i pravosudne institucije.

U članku 11.piše ; Zbog toga se Hrvatski sabor pridružuje Parlamentarnoj Skupštini Vijeća Europe u snažnoj osudi masovnog kršenja ljudskih prava od strane totalitarnih komunističkih režima i istodobno izražava sućut, razumijevanje i priznanje žrtvama tih zločina u Republici Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Samo tko uopće sluša i poštuje hrvatski Sabor?

Lili Benčik/hrvatskepravice

Kraj


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika