Podjeli

Dok se prvi pendrek bavi PLANDEMIJOM, djelatnici MUP-a sudjeluju u organiziranom kriminalu, a što je najgore taj se kontinuitet vuće još od DR-a.
Ne samo da još uvijek nisu rješili nestanak više od dva kilograma zlata te 290.000 eura i 640.000 kuna i to opljačkanog iz sefa u sjedištu krim policije u Heinzelovoj, nego danas USKOK podiže i optužnicu protiv 18 osoba, među kojima je nekoliko zaposlenika MUP-a, koje sumnjiči da su za materijalnu korist pribavljali informacije i hrvatske dokumente mafijaškim skupinama uglavnom s područja Srbije i Crne Gore.
Riječ je o Nusretu Seferoviću, za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih mafijaških klanova, a tu je i Senka Staroveški, glasnogovornica Karlovačke policije.
Činjenica da je još u veljači 2012. g. u Španjolskoj uhićeno nekoliko balkanskih kriminalaca, i pokazalo se kako svaki od njih ima službenu hrvatsku putovnicu. Istraga je vodila ravno do hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova te otkrila ilegalno prodavanje putovnica još od 2006. g. Naravno da nitko od hrvatskih državnih dužnosnika za to nikada nije odgovarao,a Tomislav Karamarko, kao predsjednik hdz-a, koji je tada bio na čelu hrvatskoga MUP-a (2008. do 2011. g.), bio je uz to i bivši obavještajni djelatnik.
Nadalje, Božinović je 1987. bio Savjetnik u Republičkom sekretarijatu za narodnu obranu Hrvatske. Završio je Obranu i zaštitu (ONO i DSZ), a što to u biografiji uredno prešućuje. Međutim, karijeru nije započeo u SNO gdje ga je zaposlio Blagoje Adžić, što piše u svojoj biografiji, nego u tadašnjoj općini Novi Zagreb, odakle su ga, nakon što je spašen od otkaza, prijatelji prebacili u Novačku komisiju Ministarstva obrane. Prethodno je prošao sigurnosnu provjeru kod tadašnjeg šefa SIS-a Josipa Perkovića. Nakon toga ga Granić postavlja za pomočnika ministra i šefa Sedme uprave, gdje ga mjenja Saša Perković. Što je posebno zanimljivo sve u vrijeme kad je nestao tzv. mostarski kontingent hrvatskih putovnica (više od 900), a od kojih su neke završile u rukama kriminalaca poput M. Ulemeka i drugih. Šefica Ureda u Ministarstvu vanjskih poslova iz kojega su nestale putovnice bila je tada Mesićeva kći, a ne zaboravimo da je u toj prići iplementiran i nekadašnji Most-ovac J. Martinović (odvjetnik zemunskog klana). Ako ga je Vlaisavljević, po nalogu Mesića, 2011.g. dovela u hdz, a oni dalje na čelo MUP-a, onda je i kontinuitet trgovanja s putovnicama vjerujem sasvim logičan.
Željan Jurlin


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika