Podjeli

Blajburško polje u Austriji već je jednom bilo „potopljeno“ – krvlju Hrvata nakon II. svjetskog rata, kad su masovno došli na ovo mjesto tražeći spas od horda partizanskih jedinica, koje su ih tu, nakon pobjede, opkolile i sudile im bez suda i suđenja, po kratkom postupku. Međutim, mediji javljaju da Austrijanci smišljaju kako da se  jedno od najvećih mjesta hrvatske tragedije totalno izbriše, kako se više nikada ovdje, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, ne bi okupljali Hrvati i održavali komemoracije, jer u zadnje vrijeme iznimno ih uz ostalo smeta što na tamošnjem spomeniku koji je podignut u „čast i slavu poginuloj Hrvatskoj vojsci“ na grbu je prvo  bijelo polje!.

Zbog tog bijelog polja, kojeg i oni nazivaju „ustaškim“, počele su nevolje Hrvata, a poglavito članova obitelji onih koji su na ovom području 1945. godine izgubili svoje najmilije. Prvo su samo maknuli taj grb, a potom učinili sve ne bi li se komemoracija na ovom mjestu svela tek na šačicu ljudi, koji će se, unatoč svega, ovdje okupljati..

Mediji javljaju da se sada krenulo korak dalje. Smišljaju projekt kakav je malo tko mogao zamisliti- preplavit će Blajburško polje, pa će se ubuduće tamo jedno moći doći – čamcima!

Ovo tragično mjesto Hrvata žele pretvoriti u „ribnjak“ i na taj način sve učiniti da se zaborave partizanski i ini zločini nakon završetka II. svjetskog rata!

Sva je sreća (šala mala) da Austrijanci nemaju nikakve ovlasti u Hrvatskoj, jer bi na isti ili sličan način danas-sutra „potopili“ i Crkvu sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, jer i tamo je na vidnom mjestu postavljen hrvatski grb s prvim bijelim poljem, a pored toga i tamo su se tijekom hrvatske povijesti odigravali strašni zločini, od krunisanja seljačkog vođe Matije Gupca, pa nadalje.

Međutim, u cijeloj  priči oko Blajburškog polja naprosto je nevjerojatno da svoj glas najviše dižu Austrijanci, državljani ove zemlje, koja je na neki način i „kolijevka fašizma“!¨

Naime, kada su njemačke snage ušle u susjednu Austriju 12. ožujka 1938. nije to bilo samo  puko pripojenje Austrije nacističkoj Njemačkoj, nego i važan strateški potez u pripremi za Drugi svjetski rat! Tada su mnogi Austrijanci pozdravili tzv. Anschluss s Njemačkom frenetičnim oduševljenjem, pa stoga u nizu članaka možete naći i podatak da je rođeni Austrijanac Adolf Hitler dugo sanjao o pripojenju Austrije s Njemačkom, što se na kraju i dogodilo. A kad se dogodilo, Hitlera su dočekali kao „osloboditelja“, „najvećeg junaka“ i u tome nisu vidjeli nikakav problem, već dapače kad im je došao njihov „vođa“ to, kažu, nije bilo slavlje, to je bila histerija!

Zbog toga, kao i zbog sudjelovanja Austrije na strani fašizma, nitko nije i neće tražiti da se tamo nešto „potopi“.

Nu, ako baš žele, mogu sami „potopiti“ i rodnu kuću jednog od najvećeg svjetskog ratnog zločinca Adolfa Hitlera, koja se i danas, obnovljena, (!) nalazi u malom austrijskom mjestu Braunau am Inn i koju bez problema svake godine dođe obići iznimno veliki broj ljudi, od kojih su mnogi, nažalost, i njegovi otvoreni ili prikriveni obožavatelji!

Pored „Adolfove rodne kuće“ Austrija je „puna“ i drugih, sličnih fašističkih obilježja, a nama drži lekcije, recimo i o pozdravu „Za dom spremni“, kao da ne zna da su se HOS-ovci s njime borili i ginuli tijekom velikosrpske agresije!

Na uništavanje svetog hrvatskog tla (tamo je nastradao i veliki broj onih koji nisu imali nikakve veze ni s partizanima ni fašistima) hrvatska država zasad ne odgovara dovoljno glasno, već se stječe dojam da je „u redu“ da se komemoracije umjesto na Blajburškom polju održavaju negdje drugdje, što bi možebitno bilo isto ili slično  da netko sutra kaže „idemo potopiti ili preseliti Mirogoj“ jer tamo počiva i veliki broj onih koji su se borili protiv Hrvatske!

E, moj narode!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika